nije upisivan broj sasije prikolice nigde , posto si dobijao trecu tablicu "na racun" kuke. sad kuku ne moras da imas, ali prikolicu moras da registrujes, ako nemas broj na prikolici - onda ide PUS broj (policija-atest-ukucavanje) ovo sve na osnovu licnog iskustva, placao sam obe varijante
Atest fabricke kuke
Collapse
X
-
Vrtimo se u krug a definitivno niko ne zna 100% da li treba ili ne atest za kuku.Mnogo nam je nejasan taj zakon sa igrom reci u recenici.
Sad se prikolica registruje kao zasebno vozilo i vise ni jedan auto nema trecu tablicu pa samim tim,svaki auto moze da vuce bilo koju prikolicu a da bi je vukao mora da ima kuku ali nigde ne pise da li ta kuka mora da ima atest.Jasno je da svaka prepravka na vozilu koja menja njegove karakteristike ili namenu mora da ima homologaciju i bude ispitana od strane "strucno osposobljenih".
Sad je broblem sto ni ti strucnjaci ne znaju da li mi treba ili ne.
Zvao sam i AMSS i pocela pitanja koji je auto,koje godiste,kada i gde je prvi put registrovan,koja kuka,ko je ugradjivao i kada,sta vucem sa njom itd. da bi mi na kraju razgovora rekli: "Nismo sigurni,verovatno vam ne treba atest".
Comment
-
-
Ugradnja kuke se posmatra kao i bilo koja druga prepravka na vozilu. Ona mora biti euro i mora biti homologovana, kao i oprema za TNG, KPG, pojasevi, auto-stakla i sl. To znaci da je ispitivanje (atest) obavezan. Da li je to u praksi zazivelo - to je drugo pitanje.
Posto se time bavim, mogu reci da sve zavisi od lokalnog SUP-a i policije na drumu.
Ako je neko ranije legalizovao kuku (pa i obicnu) - nije duzan da je ponovo ispituje ali mora imati dokaz za to. Uverenje o ispitivanju se nosi u vozilu a taj podatak se unosi u chip (ne ocitava ga obican citac).
Comment
-
-
Zna li neko kakva je situacija sa ugradnjom polovne kuke? Sta je potrebno od papira imati uz kuku da bi moglo da se dalje odradi sta je potrebno? Ima po oglasima nekih polovnih kuka koje su bile na 307 za 50-100evra pa me interesuje ima li ko takvo iskustvo i kakvi su trenutni propisi po tom pitanju posto ce mi uskoro verovatno trebati.
Comment
-
-
bilo je da mora da bude euro kuka montazno-demontazna,homologovana,i obavezno od namenskog tipa vozila.Kazem bilo je tako ali kao sto znate kakvi su nasi propisi,menjaju se kako se kome navije pa je najbolje da nazoves ili odes u AMSS posto oni to rade.
Comment
-
Comment