Poenta cipovanih dokumenata

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

navedi konkretne cifre u vezi pristupa bazi podataka obradnog centra Visa ili MasterCard kartice i da li si 100% siguran da je jedinstvena baza?
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Ne znam ko je Ćoro, ne pratim politiku.

Svi moji argumenti su vrlo ubedljivi samo ti nećeš da ih razumeš ili nisi dovoljno stručan da sagledaš problematiku, moj svakodnevni posao je vezan prvo za baze podataka, drugo za problematiku registracije vozila, a svakodnevno komuniciram sa svima u nizu koji ti kao vozač moraš da prođeš da bi registrovao auto.

Jesu mnoge stvari nakaradno zamišljene i trudimo se da ih ispravimo kad se u praksi utvrdi da nešto nije dobro, ali saobraćajnu sa čipom, za razliku od tebe, smatram velikim dostignućem.
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Originally posted by Chubbs View Post
        navedi konkretne cifre u vezi pristupa bazi podataka obradnog centra Visa ili MasterCard kartice i da li si 100% siguran da je jedinstvena baza?
        Nije jedinstvena i nema glavna, "glavna" samo preusmerava prema matičnoj banci izdavaoca... nešto kao DNS na internetu.
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

nisam tebe pitao
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Ljubo
            CBC Senator
            • 18.10.2005
            • 278
            • Kraljevo

@Chubbs
            zaista ne znam.

@uglavnom bezopasni
            Jesu mnoge stvari nakaradno zamišljene i trudimo se da ih ispravimo kad se u praksi utvrdi da nešto nije dobro, ali saobraćajnu sa čipom, za razliku od tebe, smatram velikim dostignućem.
            izgleda da smo imali pogresan start.
            ja jesam pristalica novih tehnologija, tehnike, informatike i slicno.
            smatram da je davno proslo vreme papira i papirologije.
            dakle, ja jesam i za chipove, apsolutno.
            ali, za chipove koji su u sluzbi drzave i, pre svega, gradjanina.
            dzaba ti meni stavis chip u dokument kada ne mozes da promenis neki manje ili vise nebitan podatak u tom samom chipu, vec moras da mi prodas kompletno novu karticu sa sve istim chipom.
            U TOME JE SUSTINA CELE PRICE.
            Kasnije je prica otisla u smeru da ono sto se zelelo postici tim chipom, da se u stvari moglo postici i bez tog chipovanja...
            Jos jednom, nemam ja nista protiv chipa, ali samo ako imam vise koristi a manje stete od njega.

Nije jedinstvena i nema glavna, "glavna" samo preusmerava prema matičnoj banci izdavaoca... nešto kao DNS na internetu.
            nisam ovo znao ali je logicno i verovatno si u pravu.
            ali, zar ovo nije primer moguceg resenja umrezavanja?

NEBITNO, otisli smo presiroko i predaleko u filozofiranje.
            To nam je sto nam je.

Po meni je najveca glupost potreba za izmenom chipovanih, ili da ih tako uslovno nazovem: elektronskih, dokumenata, iz razloga nastanka bilo koje promene, bitne ili nebitne.
            Chipovani ili elektronski dokument se menja elektronskim putem a ne izdavanjem novog.
            Moze neka paralela da se napravi sa CD-om... ja sam za pisi-brisi verziju, ali je drzava osmislila da to bude samo jedan upis pa posle moras da kupis drugi.

Ajmo dalje, zasto uopste saobracajna ima rok vaznosti? Svake godine se radi provera ispravnosti podataka u smislu godisnje registracije...

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

ako moze neko, u nekim uslovima, da promeni podatak u cipu onda moze svako. Ako vrata imaju bravu, mogu i da se obiju, ako su zabetonirana, ne mogu. Mogu i onda ali se vidi iz aviona da je neko polupao beton, nadam se da razumes sta pokusavam da kazem. Iz milion razloga, nije moguce uvek proveriti da li su svi podaci na kartici isti kao i u bazi a to otvara dosta mogucnosti za malverzacije. Jednom se red mora uvesti, zapalo je nama da snosimo sav teret uvodjenja reda i to je proces koji ce trajati i trajati.

nema saobracajna rok trajanja vec tablice. Dobili su od proizvodjaca folija, od kojih se pravi tablica, semodgodisnju uslovnu garanciju, da ce liciti na tablicu i posle 7 godina.

Comment

• Ljubo
                CBC Senator
                • 18.10.2005
                • 278
                • Kraljevo

vrtimo se u krug.
                razumem te sta si hteo da kazes ali vec sam tu situaciju iskomentarisao, pogledaj ovde.

kakve veze ima rok trajanja saobracajne sa rokom trajanja tablica?
                kako kada bi ceo auto morao da menjas jer su gume istekle iz roka trajanja...

upisi u taj chip negde da posle te i te godine izdavanja tablica moras da platis izdavanje novih...

jedino ako sam chip na kartici ima neki svoj rok trajanja, onda bih razumeo, ali ne i prihvatio.

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

a flomasterom precrtas staru tablicu na saobracajnoj i dopises novu.

prvo upozorenje.

Comment

• Ljubo
                    CBC Senator
                    • 18.10.2005
                    • 278
                    • Kraljevo

ja koliko znam, broj tablica ostaje isti...
                    na kakav flomaster mislis?

nije mi jasno ovo posle toga, prvo upozorenje...
                    to se na mene odnosi?

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

da, upozorenje se odnosi na tebe. Jer pretvaras zanimljivu i korisnu diskusiju u davljenje macica.

flomaster je sarkazam.

bilo kakva promena tablica, po bilo kom osnovu, idu nove, sa novim brojevima i slovima.

Comment

• Ljubo
                        CBC Senator
                        • 18.10.2005
                        • 278
                        • Kraljevo

........

dajes mi slagvort svaki put... nisi u pravu ni sada... ali... ostavljam macice na miru.

........

over and out.

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

ako si mi kaz'o.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Ne postoji duplikat tablice ni treća tablica ni način da dođeš do izgubljene/oštećene tablice, mora novi komplet tablice/saobraćajna/nalepnica.

@ljubo ja tebe mogu da razumem, informacije koje kruže po narodu o svim oblastima života su, blago rečeno, neverovatne. Mnogo vremena provodim sa ljudima i kad se dotaknemo tematike u koju se razumem, nisi ni svestan količine "informacija"** koje se naslušam.

**"inforamacija" = se kreće od klasične gluposti u koju je neko ubeđen zato što on to zna da je tako, do čuo sam od malog mikinog koji je stručnjak za kompjutore, priča se po gradu, rekla mi tetkica na pijaci, a ona je čula od mikinog pašenoga... pa do ozbiljnih rasprava o formiranju litijumske baterije koju i danas savetuju prodavci u radnjama i drugih sličnih "uverenja".

Comment

Working...
                            X