odjaviti auto koji je otisao na otpad.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • XM_V6
    CBC Veteran
    • 18.01.2014
    • 119
    • Zrenjanin
    • Citroen XM V6 12V

odjaviti auto koji je otisao na otpad.

Nazalost moj XM je morao otici na otpad. Tj. otisao je pre mesec dana ali sad sam hteo da ga odjavim. Pitao sam u sup kako to da resim, i ne znaj sta da mi kazu. Da li je dovoljno samo da ga odjavim? Auto vise ne postoji
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Član 9. Pravilnika o registraciji motornih vozila...

Član 9 Vlasnik vozila upisanog u jedinstveni registar može kod organa kod koga se vozilo vodi u evidenciji da odjavi vozilo i pre isteka važenja registracije.
    Prilikom odjavljivanja vozila, saobraćajna dozvola se poništava bušenjem, a podaci o odjavi vozila evidentiraju se u jedinstvenom registru vozila.
    Vozilo odjavljuje lice koje je kao vlasnik vozila upisano u saobraćajnoj dozvoli i evidentirano u jedinstvenom registru vozila.
    Ako je vlasnik vozila preminuo vozilo može da odjavi bračni drug ili srodnik iz prvog naslednog reda.

Comment

• XM_V6
      CBC Veteran
      • 18.01.2014
      • 119
      • Zrenjanin
      • Citroen XM V6 12V

Hvala Franjo, ali moje pitanje je da li je dovoljno to sto sam ga odjavio? Jer auto vise ne postoji...

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Dovoljno je!
        Čak i da nije uništeno, ne može vaskrsnuti (ponovo se registrovati), bez potrebne dokumentacije.
        Druga je stvar, gde je i na koji način - vozilo završilo!? Svakako, dobro je i to dokumentovati. Najbolje je, prodati ovlaštenoj organizaciji za uništavanje (reciklažu), jer dobijete dokument, da delovi neće biti upotrebljeni za ugradnju u drugo vozilo, što je zakonom zabranjeno.
        Inače, prodaja odjavljenog vozila drugom licu i u slučaju, da je vozilo neispravno, istovetna je kao i sa ispravnim, pa se nakon opravke i izvršenog tehničkog pregleda i ostalih uslova - može ponovo registrirati.

Jer auto više ne postoji...
        Kao što sam naveo, dobro je, kad za to imaš dokumentaciju, radi obezbeđenja, da tim vozilom nije počinjeno krivično delo! Pogotovo, sa teškim posledicama. Ne daj Bože, da se radi o uništavanju dokaza! Pu, pu, pu.

Izvinjavam se na ovakvoj elaboraciji, jer nije jasno rečeno, kada i na koji način je uništeno. Samo, da je pre mesec dana otišlo na otpad.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

da delovi neće biti upotrebljeni za ugradnju u drugo vozilo, što je zakonom zabranjeno.
          Otkad je ovo protiv zakona?
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

to se odnosi na "strance" jer je to carinski prekrsaj. Ja moj auto mogu da cerecim i prodajem na 100g ako hocu.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Pa znam ali mora da se napiše.. a i ono je carisnki prekršaj ako nije plaćena carina Lično smatram da ne možeš baš svaki paket da bude 100 grama...
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

zavisi od kvaliteta seckalice
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• XM_V6
                  CBC Veteran
                  • 18.01.2014
                  • 119
                  • Zrenjanin
                  • Citroen XM V6 12V

auto je totalno unisten (osim zadnjeg dela) i odneo sam ga na otpad. Ne moze se popraviti ni ponovo voziti... ostalo mi je nesto delova ali to nije bitno, ako neko hoce, poklonicu mu pitam samo sta da radim sa papirima, odjavio sam ga da li treba jos nesto? U sup-u su mi odgovorili "niko nam to nije trazio do sada" e pa ja trazim jer se auto vodi na mene i necu da imam auto koji vise ne postoji

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

Mak na konac?
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• XM_V6
                      CBC Veteran
                      • 18.01.2014
                      • 119
                      • Zrenjanin
                      • Citroen XM V6 12V

Bas tako Cubs

Comment

Working...
                      X