Nazalost moj XM je morao otici na otpad. Tj. otisao je pre mesec dana ali sad sam hteo da ga odjavim. Pitao sam u sup kako to da resim, i ne znaj sta da mi kazu. Da li je dovoljno samo da ga odjavim? Auto vise ne postoji
odjaviti auto koji je otisao na otpad.
Collapse
X
-
Član 9. Pravilnika o registraciji motornih vozila...
Član 9 Vlasnik vozila upisanog u jedinstveni registar može kod organa kod koga se vozilo vodi u evidenciji da odjavi vozilo i pre isteka važenja registracije.
Prilikom odjavljivanja vozila, saobraćajna dozvola se poništava bušenjem, a podaci o odjavi vozila evidentiraju se u jedinstvenom registru vozila.
Vozilo odjavljuje lice koje je kao vlasnik vozila upisano u saobraćajnoj dozvoli i evidentirano u jedinstvenom registru vozila.
Ako je vlasnik vozila preminuo vozilo može da odjavi bračni drug ili srodnik iz prvog naslednog reda.
-
-
Dovoljno je!
Čak i da nije uništeno, ne može vaskrsnuti (ponovo se registrovati), bez potrebne dokumentacije.
Druga je stvar, gde je i na koji način - vozilo završilo!? Svakako, dobro je i to dokumentovati. Najbolje je, prodati ovlaštenoj organizaciji za uništavanje (reciklažu), jer dobijete dokument, da delovi neće biti upotrebljeni za ugradnju u drugo vozilo, što je zakonom zabranjeno.
Inače, prodaja odjavljenog vozila drugom licu i u slučaju, da je vozilo neispravno, istovetna je kao i sa ispravnim, pa se nakon opravke i izvršenog tehničkog pregleda i ostalih uslova - može ponovo registrirati.
Jer auto više ne postoji...
Izvinjavam se na ovakvoj elaboraciji, jer nije jasno rečeno, kada i na koji način je uništeno. Samo, da je pre mesec dana otišlo na otpad.
Comment
-
-
da delovi neće biti upotrebljeni za ugradnju u drugo vozilo, što je zakonom zabranjeno.
Comment
-
-
to se odnosi na "strance" jer je to carinski prekrsaj. Ja moj auto mogu da cerecim i prodajem na 100g ako hocu.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Pa znam ali mora da se napiše.. a i ono je carisnki prekršaj ako nije plaćena carinaLično smatram da ne možeš baš svaki paket da bude 100 grama...
Comment
-
-
auto je totalno unisten (osim zadnjeg dela) i odneo sam ga na otpad. Ne moze se popraviti ni ponovo voziti... ostalo mi je nesto delova ali to nije bitno, ako neko hoce, poklonicu mupitam samo sta da radim sa papirima, odjavio sam ga da li treba jos nesto? U sup-u su mi odgovorili "niko nam to nije trazio do sada" e pa ja trazim jer se auto vodi na mene i necu da imam auto koji vise ne postoji
Comment
-
-
Mak na konac?You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
Comment