Originally posted by 206
View Post
Alko-test postao obavezan
Collapse
X
-
ex SAABotražitelj
-
-
Nocas me na ulsaku u Cacak zaustavili, pogledali dokumenta, pogledali registracionu nalepnicu, onom beskontaktnom spravom proverili da li je tacno sto sam odvgovorio da nisam pio. Sve ukupno 2-3 minuta od toga na testiranje na alkohol jedva 3 sekunde.
Comment
-
-
Ni ja ne vidim problem, niti što bi se bunili za ovu vest. Ovo je samo pozitivan korak unapred. Ništa se dodatno ne komplikuje niti će zbog ovoga biti više zaustavljanja.
Ja sam jedino protiv spuštanja granice i težnje ka 0,0 mislim da je to nepotrebno, da nekih su 0,3 pa i 0,5 sasvim u redu, ali to je druga priča.
I da, naravno da za preko 0,5 ide i zabrana i bodovi, ne verujte novinama koja samo onako napišu tek da stoji nešto.
Comment
-
-
Mene sinoc zaustave kod sajma. Gospodin organ prvo 3 sata gledao dokumenta, pa auto i nalepnicu, onda se smilovao da dodje i da mi alkotester. Odlazi kod kolege i pita ga "hoces da zapises ovog" i daje mu moja dokumenta.
Ja u cudu pitam jel nesto pokazao alko-tester jer sem kisele vode nisam nista pio, covek me samo pogleda i ode. Drugi policajac posle nekoliko minuta mi vraca dokumenta i kaze, sada moramo da zapisujemo sve koje smo zaustavili.
Nadam se da mi nece stici neka ******stina, jer im nisam ni imena ni brojeve znacaka uzeo. Sve u svemu, nepotrebno drkanje u trajanju od 5-6 minuta bez ikakve potrebe...
Comment
-
-
+1 za sve komentare na ovoj strani.
U principu će smanjiti broj pijanih vozača za volanom i to jeste pozitivno. Problem vidim u tome što je ovim ZAPRAVO ukinut deo lošeg obavljanja poslova saobraćajaca (sad mora da proveri svakog) ... u (drugom) principu moglo je i do sad da se suzbije redovnim kontrolama.
Sad su se stuštili na sve strane da proveravaju (prosto progon), što je o.k. kao akcija i da se javnost upozna (kaznom se najbolje upoznaje, mislim na ove do 0,5 one sa više ne opravdavam i kazom ih i treba UPOZNATI sa novim propisom). Samo da se ista ne produži u nedogled ... treba napraviti dobar plan da "slučajni" uzorak dobro predstavi celinu i broj kontrola (ne samo alkohola) bude optimalan. Postoje statistički modeli samo ih treba prevesti na sistem.
Ono što mene plaši (a već se događa, na sreću ne svuda) je klasično pandursko šikaniranje ako nemate alkohol (prosto ste ih izazvali time ("ma niko nije 100% ispravan, pašćeš ti na nečem drugom, dugačak je zakon, a propisa 150), onda ide a gde ste i zašto pošli "ama šta tebe to briga, nisam na uslovnoj", pa imate li 5 zihernadli, kasno dajete migavac, pa ovo, pa ono ...).
Ajd' da ne budem zlonameran, ipak je više savesnih saobraćajaca (zaista je više od 99% takvih ali taj jedan u sto, kvari ceo sistem).
Zaiste će ovo podići bezbednost saobraćaja u startu ALI da li će i održati, to ćemo (tek) videti. I novi zakon o bez. saob. je takođe u teoriji trebao da učini isto pa se stalno dorađuje i prepravlja, raznorazni ne slilaze sa TV-a, kao da je to najvažnija društvena tema (a NIJE). ITD (tj. TDI).
Last edited by expendable; 07.10.2015, 10:13.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Originally posted by Williams View PostMene sinoc zaustave kod sajma. Gospodin organ prvo 3 sata gledao dokumenta, pa auto i nalepnicu, onda se smilovao da dodje i da mi alkotester. Odlazi kod kolege i pita ga "hoces da zapises ovog" i daje mu moja dokumenta.
Ja u cudu pitam jel nesto pokazao alko-tester jer sem kisele vode nisam nista pio, covek me samo pogleda i ode. Drugi policajac posle nekoliko minuta mi vraca dokumenta i kaze, sada moramo da zapisujemo sve koje smo zaustavili.
Nadam se da mi nece stici neka ******stina, jer im nisam ni imena ni brojeve znacaka uzeo. Sve u svemu, nepotrebno drkanje u trajanju od 5-6 minuta bez ikakve potrebe...
Comment
-
-
....dobar dan i da se samo malo pridruzim diskusiji.Naime, sta god licno mislio i nasoj policiji pozdravljam ovu novinu u vezi sa alkotestiranjem i nadam se da ce to postati praksa a ne neka akcija u trajanju od mesec ili dva dana.Bez zelje da bilo koga povredim, licno mislim da medju nama vozacima ima previse nervoznih ljudi koji svi kao nekud' zure, pa postaju vrlo neprijatni ili cak i vrlo bezobrazni prilikom tih policijskih kontrola.To je narocito izrazeno kod onih umisljenih koji za sebe misle da su neko i nesto ili u onoj najgoroj varijanti, da poznaju "nekog" vaznog iz nekog"vrha" pa zato misle da mogu da rade sta hoce po putu.Sa takvima je uvek najteze i zato se cesto trudim da razumem deo tih ljudi u uniformama obzirom da su i oni od krvi i mesa kao i svi mi. Imajuci u vidu sa kime se sve susretnu za vreme svog dezurstva ili kontrole, trebamo ih nekada i malo razumeti.Zato se "naoruzajmo" strpljenjem i korektnoscu u saobracaju i gotovo da sam uveren da niko ko je takav nece imati nikakav problem dok je za volanom.
Comment
-
-
SLažem se sa svima, od pooštravanja kaznene politike za pijanstvo, do onog da saobraćajci nisu savršeni. Ali rutinske kontrole saobraćaja nema u zapadnoj i severnoj Evropi, 100%. Od zemalja EU, ostale su koliko znam Bugarska, Grčka, mislim Španija i Portugalija, kao i Slovačka i Poljka (nisam 100%) siguran.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Pa nikako, ispade da cekaju da neko napravi prekrsaj pa da ustanove da je to uradio jer je bio pijan.
Ali mesaju se ovde i termini malo. Rutinska kontrola je neki termin koji samo nasa policija zna sta
znaci jer u praksi ne postoji nigde, da te zaustavi iz cista mira bez da si napravio prekrsaj, gleda dokumenta, raspituje se odakle i gde ides, zaviruje u gepek...sve to se u civilizaciji zove VANREDNA kontrola gde zaustavljaju ako nesto ili nekoga traze, ili ciljano kontrolisu alkoholisanost vozaca, i slicno. I onda te lepo zaustavi i uradi onu vrstu kontrole zbog koje vrse vamrednu kontrolu. Kod nas to izgleda kako izgleda, zaustavi koga hoce, kad hoce, pita sta hoce...znate
vec kako ide.
Ali mi nismo civilizacija, u nasoj sumi moze sve i moze kako hoces.
Comment
-
-
Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
206 je u pravu. Obično najave kontrolu (uvek negde istaknu spisak lokacija gde će se vozila zaustavljati), tip kontrole i trajanje kontrole. Zaustavljaju i beleže sve kamerama. Zna se da zaustavljaju isključivo saobraćajci, a ne pilićari kao kod nas. Kod punktova za zaustavljanje nikada nije manje od četiri policajca, pa na više. Najbitnije je da u toku godine postoje stalno nedelje bezbedne vožnje sa akcentom na različite vrste kontrole. Nekada kontrola ima za posledicu samo edukaciju, a ne kažnjavanje.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Da, ali daleko smo mi od toga (svaka akcija je prvo zbog kazni a posle sve ostalo).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Ma nije bas uvek ni samo zbog toga, to je najgore od svega. Ponekad zaista zaustavljaju samo da bi zaustavljali da ti gledaju dokumenta iz nekog razloga, pitaju gluposti i tako, sta god bila poenta toga - kao svaka dobra udbaska drzava - iskoristi svaku priliku da zabodes nos u tudja posla, skupis neku "informaciju", nadas se da ces takvim "kontrolama" natrapati na nesto nelegalno i generalno da d**** koga god mozes i kad god ti se ukaze prilika, jer ti se moze.
Comment
-
-
I ja sam isto ljubitelj profesionalnog pristupa sa pametnim pitanjima (cime se bavite, gde radite, gde ste posli, sta cete tamo). Poslednji primer strucnosti i dobrog treninga od pre 4 dana:
OSLobro vece
Ja: Dobro vece
OSL: Vozacka, saobracajna i l.k
Ja: Izvolite
OSL: Jel ste pili nesto od alkohola
Ja: Nista
OSL: A zasto?
Ja: Zato sto mi se ne isplati da popijem jedno pice
OSL: Jel atestiran plin?
Ja: Nisam nikad imao ugradjen plin
OSL: Sigurno, da ne proveravam?
Ja: 100%
OSL: Dobro onda mozete nastaviti. Prijatno.
Ja: Prijatno.
Comment
-
Comment