Prekršajna prijava za prodat auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Prekršajna prijava za prodat auto

Dobio sam danas prekršajnu prijavu za auto koji sam prodao još 2016. godine. Napravljen je ugovor i overen tada u opštini, dato je ovlašćenje uz dogovor da se auto prevede prilikom sledeće registracije. To očigledno nije urađeno i desilo se da je registracija istekla još u sedmom mesecu prošle godine i nije produžena. Policija je u nekoj kontroli naišla na auto parkiran na ulici i ustanovili su da nije odjavljen u zakonskom roku i da tablice nisu vraćene.
    Što se mene tiče ja imam ugovor, ali me brine što ne znam da li je policija skinula tablice sa auta ili ne. Jer ako opet naiđu mogu opet da pišu prijavu i tako u krug.
    Ne znam šta mi je činiti. Da li bi trebalo da odem u policijsku stanicu da pitam za tablice ili da podnesem nekakvu prijavu protiv kupca auta ili nešto treće?
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Mislim da sam ovde negde pisao ali evo ukratko o tome..
    Papak je vozio neregistrovan auto koji sam prodao burazeru a on kasnije papku..
    Stanuje u centru i prolazi pored patrole svaki dan, stiglo mi je 7 prijava za sedam dana pa sam se pitao koji je ovima što šalju jedno isto dok nisam pogledao datum i utvrdio da je papak vozio svaki dan a ovi mu redovno pisali prijavu ali mu nisu uzeli tablice.
    Epilog je sledeći, meni prijava (7 komada) jer nisam odjavio vozilo a njemu (takodje 7 komada) jer je vozio neregistrovano vozilo. Pandurima lepo i zabavno...

To što imaš ugovor ti ništa ne znači, idi otimaj tablice i odjavljuj dok je vreme..
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Kako da odjavim kad nemam ni saobraćajnu. Imam ročište u junu pa ću poneti ugovor pa ćemo videti. Jedan pandur mi reče da odem u policijsku stanicu i da prijavim šta se desilo. Šta oni mogu tim povodom da urade nemam pojma.

Comment

• rekordan
        CBC Član
        • 31.05.2009
        • 99
        • Nis

Jedan pandur mi reče da odem u policijsku stanicu i da prijavim šta se desilo. Šta oni mogu tim povodom da urade nemam pojma.[/QUOTE]
        Obavezno ga poslušaj i uradi to. Nemaš potrebe da nešto posebno prijaviš, samo napravi dopis i predaj na pisarnici. Napravi 2 primerka i neka ti overe onaj koji ostaje tebi. Time ćeš onemogućiti dalje kažnjavanje posle tog datuma.
        Nije mi jasno kakav ti je to ugovor na koji nije plaćen porez na prenos, jer ako je plaćen onda je on vlasnik vozila i to možeš da dokazuješ kod sudije, a ako nije onda si ti i dalje vlasnik.
        Kada bi se mi manje plašili ne bi nas, tako bolno,"jašili" !!!

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

takav ko i svaki drugi u ovoj zemlji, prodas auto napravis ugovor kod notara, kupac ode sa saobracajnom i kolima,ugovorom,

i kako ti mozes da znas i da kontrolises,kad ce on da preda u tvojoj opstini da plati porez na prenos i prenese auto,izvadi saobracajnu na sebe ?

to je takva glupost koja traje godinama,i niko da mrdne **** da promeni nakaradan zakon i proceduru.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Znaš kad ćeš u Nemačkoj da odeš sa tablicama na autu kad si kupio auto, nikad a možda i kasnije, kao i u većini zemalja, samo kod nas i sličnih ima to prevešćeš kad možeš nije problem a onda ne daj božće udari nekog i pobegne a ti onda dokazuješ da si prodao auto...

Šta god dokazuje, po zakonu je vlasnik dužan da odjavi vozilo i vrati tablice, ko je vlasnik piše u saobraćajnoj a sve ostalo se dokazuje na sudu... Zato sam rekao što pre naći budalu i srediti to sa njim na bilo koji način...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Rekoše mi nakon silnog zvanja raznih policijskih stanica ds jedino kogu da odem u Ljetmontovu u sobu 3a i da stavim zabranu na registraciju vozila.

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Procedura je da se rukom napiše molba da se stavi zabrana na registraciju vozila, uplati se taksa 320 dinara i preda se na pisarnici na 3. spratu u Ljermontovoj. Kaže gospođa koja radi na pisarnici da zabrana danas ulazi u sistem i da sam od sada zaštićen kada su u pitanju prekršaji. Da li je to tsčno videćemo.

Comment

• TheWickerMan
                  CBC Senator XXL
                  • 11.09.2007
                  • 791
                  • DE
                  • AR Giulietta TCT

Originally posted by Dora View Post
                  Znaš kad ćeš u Nemačkoj da odeš sa tablicama na autu kad si kupio auto, nikad a možda i kasnije
                  Živa istina. Ja sam sreće pa mi je Arapin dao tablice par dana dok ne odem da prevedem jer sam morao da prijavim auto 300 km odatle. Pravi Nemci ne daju pod pretnjom pištoljem, na šanse, boli njega piša što moraš da dolaziš opet i i pravu je.

Gesendet von OnePlus 8T mit TT

Comment

• rekordan
                    CBC Član
                    • 31.05.2009
                    • 99
                    • Nis

To što se radi kod nas je posebna prilča. Zaostatak komunizma gde je Policija zadužena za vozila, odnosno reguliše sve vezano za registraciju vozila, pa čak i to da li je plaćen porez na prenos apsolutnih prava, što svakako nije u njihovom domenu, već u poslovima Poreske uprave, ali osudjeni smo da živimo tu gde jesmo.
                    Nisi dao odgovor da li je porez na prenos plaćen ili ne, jer ako je plaćen nemaš odgovornost po prijavi.
                    Mnogo ljudi ne zna da je obveznik poreza na prenos prodavac a ne kupac. To što je kod nas uobičajeno da je kupac obavezan da plati porez na prenos nije po Zakonu.
                    Ne razumem ni zašto bi platio taksu na dopis Policiji da nisi upravljao vozilom, ali u ovim novim vremenima sve je moguće.
                    Kada bi se mi manje plašili ne bi nas, tako bolno,"jašili" !!!

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Ne znam da li je plaćen porez, pretpostavljam da nije.

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

a to je tvoja obaveza po zakonu.
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

Jasno mi je to i najverovatnije ću ja morati da platim kaznu ali bar da se obezbedim da ne pišu meni ubuduće. Idem na adresu iz ugovora posle praznika pa ću da probam da nađem ženu kojoj sam prodao auto i da razgovaram sa njom. Šta mi drugo preostaje.

Comment

• FM III
                            CBC Član
                            • 28.04.2010
                            • 79
                            • Beograd
                            • Ford Focus mk3,5

A jel piše u ugovoru ko plaća porez i da li je naznačeno do kada mora da prevede auto na svoje ime?

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

Ne može u ugovoru da piše suprotno od onoga što piše u zakonu.

Porez na prenos apsolutnih prava plaća prodavac. Poreska prijava se popunjava na njegovo ime. Nema tu neke nauke.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X