Prekršajna prijava za prodat auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Moze da pise suprotno od zakonske obaveze prodavca vezano za placanje poreza na prenos apsolutnih prava. Ako su se ugovorne strane tako dogovorile, potpisale i overile, drzavu to ne zanima, bitno je samo da se plati.

Problem je u tome sto skoro svi pisu tipske ugovore iz knjizara, sa neta i slicno ili ne stikliraju neke stavke.

Ja sam napisem ugovor i unesem dve odredbe

Strane su saglasne da porez na prenos aposlutnih prava snosi (plati) kupac i

Danom potpisivanja ugovora sve pravne i finansijske obaveze i prava nastale koriscenjem vozila prelaze na kupca.

Znaci porez, kazne, osiguranja itd.... Vise nemam nista sa autom, a ako mi bas stigne nesto samo kopiju ugovora policiji, parking servisu, osiguranju ili kome god i . Pa neka vozi, ne vozi, registruje, ne registruje, lupa ili sta vec, miran sam.

Inace - ovlascenje je ******stina koja ne znaci nista i nije potrebna ni po jednom propisu - sluzi samo ako neko ima nameru da preproda vozilo da bi izbegao jedno placanje poreza.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

Mi u ugovoru možemo da napišemo ko će da doda pare na šalteru, prijava i svi podaci na njoj su od prodavca a jednom sam doživeo sa mi mladi i neiskusni šalterski službenik ne da rešenje jer nije na moje ime i da mora doći onaj sa prijave sa sve ličnom kartom.

Ukalkulišite taj trošak kad prodajete motorno vozilo, platite šta treba državi i nakrivite šešir.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Nije on neiskusan nego poštuje zakon. Ako Rešenje glasi na ime prodavca onda mora on lično da preuzme isto ili da ovlasti nekoga da to uradi umesto njega. Meni su to uradili u Zemunu pa sam morao da cimam vlasnika da ode po Rešenje. Kaže bila im upravna inspekcija i dala im zamerku na to i sad moraju tako. Kad se još i to uzme u obzir zakonsko rešenje je užasno loše i neprimenljivo u praksi ali ko hebe sirotinju.

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Primeri iz prakse sa identicnim ugovorima kako sam ih sastavio:

Auris - kupac sve sam zavrsio, nisam ni priviro u poresku (Zvezdara)

Yamaha - ja sam zavrsio bez prodavca ( Stari Grad), a posle kupac sam zavrsio bez mene

Civic - isto (pre par meseci).

Jazz - dete kao kupac sama sve zavrsila, prethodni vlasnik ni prisao poreskoj ( Zemun).

Sva resenja u glasila na prodavce, niko nije pitao nista za njih i nakon placanja svi ugovori overeni.

PS Iako znamo da je administracija u NS fantasticna, kada sam kupovao Civica bilo je gotovo narednog dana.

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

tako je @Sri.

i moja praksa u zivotu pokazuje isto,osim kad su ljudi iz Zajecara koji su dosli po najgoroj vrucini u Rakovicu ,zvali mene da dodjem jer im nedaju resenje,pre nekih 7-8 god.
            zadnji kupac koji je od moje cerke kupio Clio ,cekao je vise od mesec dana da dobije resenje ( to jest isao je u moje ime da ga podigne) na kraju su mu rekli da su poslali meni postom ?! sto je bila laz i neistina,pa ti dokazi suprotno.
            isao par dana kasnije,posle zesce svadje dobio resenje za par dana.

Ne zaboravljajte,da ako prodavac nije izmirio sav svoj poreski dug ka Opstini ,NE MOZE da dobije resnje ! ako nije platio kazne u MUPu NE MOZETE da prevedete auto dobijete nove tablice,saobracajnu !iako ste platili porez u opstini.

o cemu mi pricamo ? totalna nakarada od zakona. znaci ugovorom kod notara na totalni prenos vlasnistva ne resavate 100% nista,osim da ste kao kupac mozda dobili "nekretninu",dok stari vlasnik ne izmiri dugove.

ili kao prodavac,nemate pojma, sta se desava sa automobilom,saobracajnom ,tablicama.koji su sto se tice MUPa jos uvek 100% vasi.dok god kupac ne izmiri sve i uradi. a vi nemate uvid sta se desava.

P.S ja na ovlascenje ne prodajem automobile odavno ,a nisam ih kupio tako ima 20 god.

ali kazem,notari,nista nisu pormenli kod prenosa automobila.

ne interesuje me visoka politika,jer su to sve ista go@na . ali stvari koje zivot znace,gomila malih zakona vaznih za svakodnevni zivot e to mi jako smeta.

jer nema nikakvog razloga,niti bi im manje islo u vecito busan dzep, da neke stvari pregledaju,isprave i unormale,sto se tice zakona.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

u sustini nesto od svega toga nije ni lose jer ce svi indirektno biti naterati da izmire svoje obaveze, kao sto npr ne mozes ni granicu da predjes ako si duzan par 000 din za neki prekrsaj. Mogli bi notari da se uvezu u MUP i poresku kao sto su uvezani u katastar pa odmah stizu podaci o prodaji vozila i zna se sta je cije i ko ima kakve finansijke obaveze

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Jedino još imam nedoumicu da li da idem u policiju da se nagodim ili da idem na suđenje?

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Odes u Savsku, das im kopiju ugovora ili tog glupavog ovlascenja i vidi se od kog datuma nisi vlasnik auta, pa neka jure kupca. Naravno, ne bi skodilo da im das i br mobilnog i sta god imas od podataka o kupcu.

Zvanicno, prekrsaji vlasnika su ako se ne vrate tablice 60 dana od istek reg i poreska moze da racuna 0.1% dnevno zateznu od isteka roka za placanje poreza (u praksi ne rade, a kukaju da se slabo puni budzet).

Rekoh, ovlascenje je fantomski dokument koji nigde nije propisa, a ugovor je ipak druga prica. ako se vec daju pare notaru, onda je pametnije platiti overu ugovora i sve opusteno prebaciti na kupca.

Comment

• URKE 80
                    CBC Veteran
                    • 02.01.2013
                    • 102
                    • Požarevac
                    • Renault Clio mk3 1.2

Možda pomogne...

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Bio sam danas u Savskoj i tu mi je jedan vrlo ljubazan mladi čovek objasnio da se nikakvi ugovori i ovlašćenja ne priznaju na sudu jer je tumačenje da je to spor između dva lica i ako si nekome dobrovoljno dao auto na korišćenje to nema nikakve veze sa MUP-om. Što je po meni potpuno besmisleno jer ako je sklopljen kupoprodajni ugovor koji je overen kod nadležnog organa u to vreme, onda to ne može da nema baš nikakvu vrednost i da ne predstavlja nikakav dokaz. Ali to je zemlja svrbija i može da tumači zakon ko kako hoće, samo ako ima neku vlast. Tako je defakto država svoju odgovornost, po ko zna koji put, prebacila na pojedinca.
                      Takođe mi je rečeno da je jedini način da platim kaznu pa da podnesem privatnu tužbu za nadoknadu materijalne i nematerijalne štete protiv lica koje je kupilo auto i da se to završava za 3-4 meseca.
                      Sve to ukoliko naravno ne mogu da nađem kupca i dogovorim se sa njim oko odjavljivanja auta i naknade štete. Tim povodom sam juče bio na adresi iz ugovora i mislim da sam našao gde se nalazi auto, ali neće da mi priznaju a njihov komšija mi kaže da voze taj auto i da ga je juče video. OndaK sam danas kontaktirao poznanika zaposlenog u MUP-u da mi javi ako vide negde auto, a meni ne preostaje ništa dugo nego da ih pecam i ulovim sa autom ili da podnesem tužbu
                      Sve u svemu teška papazjanija i da ne kažem neku težu reč o državi u kojoj obitavamo.

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

podnesi tuzbu,
                        laze te u lice.

gde mu pisali kaznu,na parkingu?

stoka!
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Ljubazan mladi covek iz MUP-a ne moze da ti kaze sta se desava na sudu, kao sto i ljubazan mladi covek iz Suda ne moze da ti kaze sta se desava u MUP-u.

BTW, njemu je najlakse da ti kaze - plati pa ga tuzi - jer je tako svoj predmet zatvorio, pare uterao u budzet, a ti se mlati dalje. Da ga tuzis? Za koje pare? 5000 din? X puta vise troskova nego vrednost spora.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Ne bih ovde da iznosim pojedinosti ali sa početka priče, seo sam u auto, upalio bez ključa i doterao kući, saobraćajna na moje ime u mom dvorištui moja auto. Bezuspešno sam se dogovarao oko plaćanja kazni i prestanka da vozi neregistrovan auto, čim sam ga spazio i ugledao, bio je moj ponovo..
                            Posle poal sata me zove i pita jel auto kod mene a a zna da jeste.
                            Sve smo lepo regulisali na moje zadovoljstvo...
                            Sa govnima samo kulturna sila...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• alex1974
                              CBC Veteran
                              • 15.04.2016
                              • 127
                              • okolina
                              • Vectra A 1.6SV

Mozda je glupo ali sta bi bilo ako bi ti sada prijavio da ti je auto ukraden?
                              Mislim bio si kod trenutnog "vlasnika" koji te laze da nema taj auto,onda lepo prijavis da ti je auto ukraden pa kada ga nadju neka lazova kazne.

Comment

• sErGiO
                                Moderator
                                • 30.01.2007
                                • 2769
                                • Neko selo pored Beogr
                                • Alfa Romeo 156SW

Padalo mi je svašta na pamet pa i da prijavim krađu ali to bi već bilo ozbiljno krivično delo sa moje strane.
                                Btw da bi bilo zanimljivije ako neko vidi jarko zeleni punto mk1 BG 891 ĐG neka napiše ovde gde ga je video Auto je inače lociran na Karaburmi.

Comment

Working...
                                X