Prekršajna prijava za prodat auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

a porez? a tablice ?druga saobracajna?

posle overe ugovora,fakticki auto bi trebao dastoji i dalje kod vlasnika,dok ne prodje PROCEDURA placanja poreza,pa onda da odu zajedno u sup da vrate tablice i saobracajanu,a novi vlasnik da preda i saceka za novu, pa tek kad dobije tablice i saobracajnu,da dodje kod vlasnika da stavi tablice i tera auto.

ko ce da pristane da na takav nacin kupi auto ?!

e to ti je primer bez ' praznog hoda' ,znaci auto na parkingu bez tablica,dok nedobije nove tablice kao treba,ili ako netreba dok novi vlasnik ne dodje sa novom saobracajnom,da moze da ga tera.
    Last edited by zoranbg; 10.05.2021, 18:43.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Niko. Država je kriva što ne priznaje overen kupoprodajni ugovor koji je sama overila. Odnosno priznaje samo kada to njima odgovara, kad treba porez da se plati.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by zoranbg View Post
        Genije, citaj gore, cl 274 zobs-a

Tema je prekrsaji - crvena svetla, zute trake, neregistovano itd, sve sta je pod kamerama i ne zna se u startu ko je vozio. Porez nema veze sa MUP-om.

po ovom clanu zobs-a si ispunio sve obaveze sto se mup-a tice vezano za vozilo koje si prdao ako im dostavis kopiju ugovora. Znaci obavesteni su da si danas prodao auto, motor, kamion.... overio ugovor i da je vlasnik vozila osoba X.

Inace, ko ne zna, odjava vozila je moguca i bez prisustva prethodnog vlasnika, ne mora se ici u policiju gde je vozilo bilo prethodno registrovano ( ako je drugo reg podrucje) - dovoljan je overen ugovor. znam primer od pre mesec dana da je novi vlasnik u BG uz ugovor predao tablice RU i dobio nove BG.

Takodje, moguce je na bilo kom tehnickom pregledu u Srbiji produziti vazenje regostracije bilo kog reg podrucja. Moj drug produzio BG registraciju na tehnickom pregledu u UE.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Originally posted by zoranbg View Post

posle overe ugovora,fakticki auto bi trebao dastoji i dalje kod vlasnika,dok ne prodje PROCEDURA placanja poreza,pa onda da odu zajedno u sup da vrate tablice i saobracajanu,a novi vlasnik da preda i saceka za novu, pa tek kad dobije tablice i saobracajnu,da dodje kod vlasnika da stavi tablice i tera auto.

ko ce da pristane da na takav nacin kupi auto ?!

e to ti je primer bez ' praznog hoda' ,znaci auto na parkingu bez tablica,dok nedobije nove tablice kao treba,ili ako netreba dok novi vlasnik ne dodje sa novom saobracajnom,da moze da ga tera.

ma da, mnogo je bolje dati ovlašćenje nekom klošaru kom oči u životu nisi video pa kad napravi sranje, zakukati država dučini nešto.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

bas tako. i jos jednom - Ovlascenje je dokument koji sluzi samo preprodavcima da izbegnu jedno placanje poreza.

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

klošarima. nazovimo ih pravim imenom.
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

u al me istumaciste

@Chubbs nigde ja nisam napisao,da neko treba da prodaje na ovlascenje,cak sta vise totalno sam antiprotivan.

a i napisao sam dok je vecina jos uvek tako prodavala kola,ja vec skoro PAR DECENIJA ,prodajem auto samo na ugovor. NE DAM ovlascenje.
                  auto na ovlascenje,da ne lazem sad,mislim da nisam NIKAD kupio.
                  ali jesam davno na parce papira sa dva potisa ))) , i sa tim ladno prosao u agenciji za prenos koje su davno postojale,pre vise od 20 god

vesele 90e ))

@Sri98 priznajem za to nisam znao,da mozes samo sa ugovorom u MUPu da pravno obavestis MUP da nisi vise vlasnik vozila,i da na konto toga,ne snosis nikakve posledice na prekrsaje,zlocine i ostalo sta se pocini sa tim automobilom.i da ima dajes ime osobe koja je ubuduce odgovorna.

ja nisam cuo od nekog koga znam,da je on nesto kao prodavac isao u mup da odjavljuje sa sebe vozilo.
                  verujem ti na rec.
                  i ubuduce cu to da koristim.kad prodajem
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Uvek je lakse sa konkretnim argumentima. Ima ih dosta i u mup-u koji ne znaju za taj clan zakona. kao i to kada bi se kaznjavalo sve sta je predvidjeno kao prekrsaj u raznim zakonima, niko ne bi ni do trafike stigao bez kazne. (npr danas aktuelno po medijima kolika je kazna ako ubijes skakavca)

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Juče sam dobio odgovor na podnetu Molbu za zabranu registracije u kome piše da je od 23.10.2020. godine vozilo prešlo u vlasništvo druge osobe. Znači da su verovatno bili prisutni kad je patrola 16.10. iste godine pisala kaznu pa su brže bolje požurili da prenesu auto na svoje ime jer im je verovatno policajac rekao da mogu da im stavim zabranu

Comment

• sErGiO
                        Moderator
                        • 30.01.2007
                        • 2769
                        • Neko selo pored Beogr
                        • Alfa Romeo 156SW

Bio sam na saslušanju 03.06. i evo danas mi je konačno stigla presuda. Sve u svemu proglašen sam krivim jer nisam odjavio tablice ali kao olakšavajuća okolnost je uzeta činjenica da sam prodao auto (dostavio sam ugovor sudu) i izrečena mi je OPOMENA i da platim troškove u visini od 1000 dinara u roku od 15 dana.
                        Eto možda cela ova priča nekom pomogne

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

opomena je kada znaju da u sustini nisi kriv, ali po papirima jesi. mozes ti sada i zalbu vecu za prekrsaje......

Comment

Working...
                          X