Ovo prvo znam sta znaci, al' ovo drugo mora da je nesto mnogo opasno, verovatno kad dziber izvodi neku radnju...
Dziberisanje - napredniji oblik bezobrazluka, a moze da udje i kategoriju kurchenja...npr:
- cekas na raskrsnici da prodje auto, a on lagano bez zmigavca skrene desno.
- srela se dvojica ortaka, otvorili prozore i pricaju, boli ih djoka sto ostali ne mogu da prodju.
- ispred kafica u gradu redovno zagrade po dva, tri auta.
- kad cekas rampu ili se stvori neka kolona, uvek ima neki dziber koji ce da se ubaci preko reda, jer, ako je dao 50.000 evra za X5, logicno je da on ima prednost.
- das zmigavac da skreces levo, a lik preko lezeceg policajca, odjednom pocne da te pretice ko manijak iako je samo 50 metara dalje semafor.
- zabole ga za duplu punu kad baja ima ford eskort, ide ko zmaj cak i na plin, jos odvrnuli narodnjake...
- pali se crveno, a jbg, on bas zuri, par puta zatrubi bezoraznim pesacima i zuuuu..
- iako on sam pravi milon takvih sranja, spreman je svakom da j...kevu za slicne stvari...
Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Cast izuzetcima, ali ima ih jako malo. Baja stane u jednosmernoj na sred ulice da istovari musterije, pa dok naplati, pa dok vrati kusur... ne biraju gde ce da stanu, cak se i ne parkira malo u desno nego stane bas na sred ulice!
Zbog jednog dileje na parkingu sam zvao drugara pandura, cisto da mu vidi auto, za kasnije mesta koliko hoces ali jok on ima pravo da me potpuno zagradi i da ode na pivo
"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Ono što me najviše iritira iako to u principu i nije neki problem je zvuk skutera od 50 ccm. Kada ga čujem bukvalno hoću da poludim, momentalno mi skače pritisak. Pa i kada negde idem peške a on prođe pored mene dođe mi da ga gađam nečim, ali jbg uspem da izdržim par sekundi dok ne prođe.
To je u principu moj lični problem.
A kada se provlači između kolone automobila na semaforu pa posle tu istu usporava zato što ne može da razvije više od 50km/h... Veoma iritirajuće!
Još je gore kada to rade u vožnji pa postoji rizik da ga udarim, pa još ako nema kacigu...
Možda je smešno što obraćam pažnju na ovako nešto pored svega ostalog vezanog za stanje saobraćajnog sistema u Srbiji ali većina ostalih stvari je već rečena pa ja da kažem neki moj problem.
Kupi rolere ! To je super stvar. Imas idealnu priliku , posto ti auto brzo stize.
Samo preguraj onaj blam prva dva dana dok ti se klinci smeju zbog stitnika na kolenima u tim godinama i premale kacige. Posle toga ima da sevash po gradu, a ribe ce samo da se okrecu za tobom posto kroz naocare i kacigu nece moci da vide kako stvarno izgledas !
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Prvo što smeta je sporost:
Brzo vozim i na autoputu često nailazim na likove koji opušteno voze u levoj (nikoga ispred) traci npr. 160, i šta bi sad neko imao ići brže, jedino nikom nije jasno zašto to ne rade u desnoj?
Još gori od njih su oni što to isto rade i ne miču se koliko god im blicali i trubili!?
Najgori od istih su koji Vas u poslednjem trenutku "primećuju" i odlaze u desnu "elegantno" tako da zagrade put naredni kilometar koliko treje njihov transfer iz leve u desnu.
Šta reći o onima koji misle da su dobili time što su rizikovali i svoj i tuđi inventar pa i život ne bi li uštedeli neki sekund!
Zakon o brzini i primena istog!...
Često je maximalna brzina neadekvatno propisana, a da su pritom izjednačeni tegljači od 40t i putnički automobili. Kada me premudri policaj pita kako bih se npr. "snašao" da nešto iskrsne na putu, ja ga pitam isto za šleper i razgovor naravno krene drugim tokom.
Mr. policaj ...
Jasno je da se većinom bave punjenjem državnog budžeta (neki i ličnog), jer kako objasniti njihova radna mesta koja se nalaze upravo tamo gde se najlakše uzima novac za pojas i brzinu, dok na mnogim svima dobro poznatim neuralgičnim tačkama ovih "naprava" nema!
A tek oni što te upišu u notes, jer pisanje prijave traje i do 10x duže pa se njihova produktivnost u otimanju para povećava!
Koliko tek logike imaju mesta gde nas zaustavljaju!?
Zar nije najbitnije omogućiti što brži i nesmetani protok saobraćaja,
ili je to ipak ono što ova država najbolje sprovodi, reket!
Registracija vozila...
Za mog BMWa, moram izdvojiti 65.000, jer on je luxuz sa svojih 26 leta.
Šta za uzvrat dobijem?
Bolji tretman kad gumu od 260 Eur. zveknem u jednu od bezbroj brižno uzgajanih rupa!
Zar ne plaćam dovoljno svoj "danak" kroz gorivo?
Putarine...
Zašto najveće cene za najlošijie puteve?
Administracija...
Koja ne želi da pokaže ikakvo razumevanje što su Srbima u Srbiji najskuplji automobili i njihova exploatacija zbog loše logistike, puteva, goriva i zakonske regulative!
Jedino im važno koliki je maximum u reketiranju sopstvenog građanstva.
Mi...
Očito smo tu samo da plaćamo 24h totalnu neefikasnost jednog sistema u kome nije bitno šta za uzvrat dobijaš!
Mobilni i upravljanje ...
Bez komentara, jedino ostaje nada da će se naredne generacije rađati sa ugrađenim telefonom!
Rezime:
Juče gledah neku seriju iza ponoći i čuh ono što mi nedostaje da nas opišem!
Citat nekog sveštenika iz vremena Hiće, otprilike ide ovako:
"Najpre su navalili na komuniste, nisam ništa rekao, jer nisam bio komunista,
Onda su počeli da odvode Jevreje, nisam ništa rekao, jer nisam Jevrej,
Zatim su odvodili sindikaliste, nisam ništa rekao, jer nisam bio sindikalac,
Usledilo je odvođenje protestanata, ništa nisam rekao, jer nisam bio protestant,
A onda su došli po mene, niko ništa nije rekao, jer nije imao ko!"
0) Najbitnije - Ljudi koriste logiku - ma pusti ce me nije ****** da oboje stradamo i onda krse pravila . ubacuju se u traku bez migavca
ne postuju prednost
prolaze kroz crveno
racunajuci da cu ja 100% ukociti stati pustiti )
al dobro naice nekad ne vec debila od njih i onda ce ....
1) Ljudi koji ne znaju da voze a ipak su seli za volan
2) Guzve i nedostatak parkinga
3) Policija kojoj je zinulo #$$@#$ za svaki dinar i umeju da smaraju poduze
4)Ne koriscenje migavca ( cekam na raskrsnici da prodje on srkene desno bez migavca ) ili naglo mi se ubaci bez ikakog upozorenja )
5) Efekat sirena
Kad jedan zatrubi krece cela kolona poredu ...
Paljevine u vidu motorciklista sa sa sve zenskim tribal guzicama koje idu uz njih.
O srpskoj policiji necu da pricham. Kad vidim tred gde ljudi se hvale kako su proshli bez posledica sa nekim podmicivanjem sve vam bude jasno.
Malo kad se lupi po dzepu onda se vozi kako treba. Samo to treba primeniti boljom administracijom onog trenutka kad hitler bude ministar saobracaja.
Klinci koji shrafcigerom ili nemarom probushe svoje izduve na skuterima/tomosima i djiljaju iste po kraju posle ponoci. Ajde sve je to kul, loze se klinke i sl. ali kako bre moze on sam da slusha to sokocalo.
PS: Draze mi je iskreno da slusham nocu Kurbaliju kako razvaljuje bmw po kraju zbog mocnog zvuka nego te retarde.
Comment