Šta Vam najviše smeta u saobraćaju i...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • makelele
    CBC Član
    • 19.06.2008
    • 12
    • Beograd

U Železniku, na pružnom prelazu. Spušta se rampa, ja prvi i čekam. Čekam tako sigurno nekih minut ili više. Gledam u retrovizor. Čovek u nekom starom mercedesu, sa decom na zadnjem sedištu provlači se između dve rampe i odlazi... Zanemeo sam
    Hteo sad da snimim mobilnim, al dok sam otkačio pojas, izvadio mobilni iz džepa, upalio kameru on ode... Pitam se zašto to ljudi rade. Da li je moguće da će mu tih 5 minuta značiti nešto, kada se jednom bude hvatao za glavu...
    Poštovalac lika i dela Prleta i Tihog!
    Northwestern crew!

Comment

• HotDog
      CBC Senator XXL
      • 06.05.2005
      • 965
      • BSG 75 (011)

valjda nisam pisao o ovome već u temi
      Kada se na zrenjanincu napravi zastoj, uvek ćete naći mudrace koji će preko dve linije ići suprotnim smerom koliko god mogu gore i onda se gurati da opet uđu, jer oni su pametni a mi smo budale.

raskrsnica smederevac i kružni put. najgluplja raskrsnica na svetu, nesto kao Y raskrnica kojoj su gornji krajevi spojeni, pa je gore trougao, za one koji nisu bili. idem odozdo i skrećem levo, kroz levi krak. Gledam levo, nema nikoga, gledam desno, crni punto skreće levo, kroz desni krak, znači može da se prođe. Krećem, čujem sirenu, i na metar desno od mene žuta korsa, da be me izbegla skroz skrenuo čovek na šljunak. Naravno u ovoj situaciji sam ja kreten. Ne znam kako to funkcioniše ljudski mozak ponekad, nisam gledao baš sve emisije na Discovery, ali ono što znam je da sam ja 2-3 puta pre izlaska na smederevac pogledao desno, da nisam imao zaklonjen put, i da sam opet video samo punta. Da li je to ona fora "mozak vidi ono što je očekivao da vidi" pa mi je izbrisao korsu, ne znam, al je bilo malo jezivo. Naravno, ovi okolo mi pokazuju gestovima da nisam baš skroz normalan. Od tada ne pametujem toliko drugima u saobraćaju, bezobraznima da doduše, ali ovima kad naprave neku grešku tog tipa, četvore oči i komentar "jbg, desi se"...

Comment

• nidza
        CBC Senator XXL
        • 16.04.2008
        • 496
        • nbgd

Uh što me nervira kad dam migavac sa mnoooooooogo prostora da se prestrojim i magarac doda gaščinu i ne bi li mi se ubacio. Moj drugar je tako isprovocirao neku žensku pre par godina da se zakuca u auto ispred. Čudna je ljudska psiha, posebno u saobraćaju.

I druga stvar, kad hoću da se uključim u neku veliku ulicu, sa recimo 3 trake, a ne mogu je'l niko neće iz krajnje desne da pređe bar u srednju, iako su obe trake potpuno prazne, nego moram da sačekam da svi prođu. Ovo je posebno interesantno jer kod nas ljudi obično vole da kuliraju zapravo u krajnjoj levoj traci. Izgleda da desna dobija na značaju samo ako neko tu treba da se uključi...

Samo da znate da postoje ljudi koji toliko usko vidno polje imaju, da ne vide ništa sa strane. S obzirom da kod nas niko ne radi opsežne testove sposobnosti za upravljanje kolima, takvi ljudi bez problema mogu da voze kola. Ne mogu da se bave sportom i imaju problema sa opštom koordinacijom usled toga, ali auto - pa to ja mislim da bi i slep čovek mogao da izvadi potvrdu da je sposoban za vožnju u Medicini Rada.
        Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• z3ljk0
          CBC Član
          • 03.05.2007
          • 12
          • Novi Beograd

To sa uskim vidnim poljem je absolutno tacno. Bas danas na autokomandi je jedan covek sa povecom plus dioptrijom poceo da prelazi u moju traku kao da nisam tu, ali polako, pa je bilo vremena za kocenje. Zao mi je tih ljudi, ali moraju biti oprezniji.

Comment

• ScorpiO 696
            CBC Član
            • 02.08.2008
            • 77
            • Novi Sad
            • Scorpio

Iznad zakona

Od ovoga nema gore dele pravdu a kola neosvetljena (ili su restrikcije u pitanju pa gori samo desna strana)

Comment

• Alekre
              CBC Senator XXL
              • 12.09.2005
              • 780
              • Smederevo

Meni je jedan ''Yugo'' zimi mogao da polomi noge na trotoaru. Zaledio se put i taj ''Yugo'' je imao odstojanje od vozila ispred njega koje nije adekvatno u normalnim uslovima a tek po zaledjenom kolovozu. Lik ispred zakoci a ''Yugo'' eskivira na mene koji sam bio na trotaru. Cak sam se kretao vise desnoj strani. Da nisam...
              Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Re: Iznad zakona

Originally posted by ScorpiO 696
                Od ovoga nema gore dele pravdu a kola neosvetljena (ili su restrikcije u pitanju pa gori samo desna strana)
                Normalna pojava na 307ici da im riknjava svetlo na levoj strani.
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Pekar
                  CBC Član
                  • 15.11.2007
                  • 95
                  • Beograd

Originally posted by HotDog
                  valjda nisam pisao o ovome već u temi
                  Kada se na zrenjanincu napravi zastoj, uvek ćete naći mudrace koji će preko dve linije ići suprotnim smerom koliko god mogu gore i onda se gurati da opet uđu, jer oni su pametni a mi smo biiiip!.

raskrsnica smederevac i kružni put. najgluplja raskrsnica na svetu, nesto kao Y raskrnica kojoj su gornji krajevi spojeni, pa je gore trougao, za one koji nisu bili. idem odozdo i skrećem levo, kroz levi krak. Gledam levo, nema nikoga, gledam desno, crni punto skreće levo, kroz desni krak, znači može da se prođe. Krećem, čujem sirenu, i na metar desno od mene žuta korsa, da be me izbegla skroz skrenuo čovek na šljunak. Naravno u ovoj situaciji sam ja kreten. Ne znam kako to funkcioniše ljudski mozak ponekad, nisam gledao baš sve emisije na Discovery, ali ono što znam je da sam ja 2-3 puta pre izlaska na smederevac pogledao desno, da nisam imao zaklonjen put, i da sam opet video samo punta. Da li je to ona fora "mozak vidi ono što je očekivao da vidi" pa mi je izbrisao korsu, ne znam, al je bilo malo jezivo. Naravno, ovi okolo mi pokazuju gestovima da nisam baš skroz normalan. Od tada ne pametujem toliko drugima u saobraćaju, bezobraznima da doduše, ali ovima kad naprave neku grešku tog tipa, četvore oči i komentar "jbg, desi se"...
                  to je jedna od najneresenijih raskresnica u gradu(i predgradju ) Nekada je tu bila pandurska kucica, i ispred nas 3 turcina,wiena tablice,skrecu iz pravca grocke levo,ali ne na prvom kraku koji je lepo usmeren ka grockoj vec na drugom,koji je usmeren u pravcu beograda.A pandur ih samo satire,jednog po jednog

Comment

• Pekar
                    CBC Član
                    • 15.11.2007
                    • 95
                    • Beograd

[/url][/img]
                    znaci,na skretanjima je put bas uzak,pa 2 automobila ne mogu normalno da se mimoidju,a sa kamionom pa nikako.mnogo glupo resenje.

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by Pekar
                      Nekada je tu bila pandurska kucica, i ispred nas 3 turcina,wiena tablice,skrecu iz pravca grocke levo,ali ne na prvom kraku koji je lepo usmeren ka grockoj vec na drugom,koji je usmeren u pravcu beograda.A pandur ih samo satire,jednog po jednog
                      A pa to se desava i dan danas, non stop. Samo nema vise pandura

Comment

• gille
                        CBC Senator XXL
                        • 24.09.2006
                        • 593
                        • Belgrado

1. Panduri Lešinari
                        2. Idioti koji ne daju žmigavce (valjda nemaju dovoljno neurona da uključe biiip! žmigavac pre nego što bi da skrenu negde)
                        3. Riceri kojima je držanje rastojanja nepoznat pojam
                        3. Novokomponovani pajseri koji u sred leta pale svetla za maglu... ovo je ubedljivo najprimitivnija moguća pojava.

Comment

• Bojan1212
                          CBC Senator XXL
                          • 15.07.2008
                          • 468
                          • Zemun
                          • Honda Accord

Nervira me kada idiot iza mene pocne da svira, a kolona ispred mene 100m, stvarno me zanima kolko mozga taj ima. Pa ko zna mozda ocekuju da se preleti kolona na njegov znak.

Comment

• max_power
                            CBC Član
                            • 20.12.2006
                            • 99
                            • vrnjacka banja
                            • bmw

joj da kada pomenu gille svetla za maglu. Ja ne kapiram to zasto u sred lepog suncanog dana. Nije problem svako fura neki fazon ali ona pozadi bas smetaju i dekoncentrisu u voznji. A po meni stvarno nesto to ne utice na izgled auta. Kao mocnije izgleda....sta?

Comment

• Alekre
                              CBC Senator XXL
                              • 12.09.2005
                              • 780
                              • Smederevo

Naravno, onda je mangup. Onda ti se nabije u branik i kao nesto vozi, onda moram da pomeram retrovizore zbog njegovog svetla. Reflektuje.
                              Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• sErGiO
                                Moderator
                                • 30.01.2007
                                • 2769
                                • Neko selo pored Beogr
                                • Alfa Romeo 156SW

Mene nervira kad se lik zainati da prodje kroz semafor iako vidi da nema sanse da prodje ni kroz zeleno ni kroz zuto pa onda da gas do daske kako bi sto brze prosao. Pre neki dan umalo me nije zgazio jedan takav manijak na bulevaru Ja uredno stojim i cekam da se na pesackom upali zeleno i u trenutku kad se upalilo krecjem da prelazim ulicu. U tom trenutku na pola metra ispred mene prolecje boodala sa 80 na sat

Comment

Working...
                                X