Kružni tok: HOWTO

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Kružni tok: HOWTO

Originally posted by nidza
    Obratite pažnju da bar 50% definitivno starijih vozača nema blage veze kako se ulazi, a kako izlazi iz kružnog toka saobraćaja na Slaviji? Imam taj maler da tuda moram da prolazim i posle puno godina vožnje prvi put se živ userem svaki put kad je prolazim u toku dana. To se uopšte ne zna ko ulazi odakle, ljudi gledaju samo pravo i voze kao amove da im je nego stavio na glavu. Gledam levo tramvaj da ne naleti, pazim na one koji se isključuju, a u isto vreme pokušavam da gledam i desno očekujući matorana koji u punoj brzini uleće ne gledajući da li se neko isključuje ili ne - uopšte ga se ne tiče. Što je najcrnje, nisam u skorije vreme nijednom prošao Slaviju da nisam morao da propuštam nekog ko ne poštuje propis uopšta. Panduri koji stoje po Slaviji uopšte ne reaguju.

Situacija je krajnje ozbiljna, pripazite se dobro, ljudi blage veze nemaju sa vožnjom. Ovako nije bilo otkad vozim.
    to je istina ali istina je i to da niko realno ni ne zna ko na slaviji ima prednost... realno, prednost ima onaj koji dolazi sa desne strane a ne onaj koji se iskljucuje a takodje postoji znak na ulazu u slaviju obrnuti trougao.

greska je misliti da neko ko ide iz kruznog toka ima prednost u srbiji jer nije tako iako svi tako voze.
    mozes i proveriti u zakonu, relativno skoro sam polagao za "A" kategoriju(i polozio)
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Prednost uvek ima onaj ko u kruznom toku, u Srbiji i u celom Svetu ...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

proveri jos jednom

http://www.vozite.com/postupak_savladji ... tokom.html

Comment

• gille
        CBC Senator XXL
        • 24.09.2006
        • 593
        • Belgrado

Slobo, ajd razmisli, kao bi onda bilo kada izašao iz kružnog toka?

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

upravo pricam ono sto zakon kaze je jedno a ono sto radimo je potpuno drugo i zato postoji ta fama oko kruznog toka

po starom zakonu je tako, po novom se menja

dovoljna je opaska da prednost prolaza ima vozac u spoljnom prstenu nad onim u unutrasnjem prstenu kruznog toka

i meni je bilo cudno ali je tako

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

crni japanikse...c,c,c
            evo proucih ovo sto si postavio i nista novo ne naucih. ako mislis na poslednju sliku, to je jako retka situacija, imas je na kruznom toku na autokomandi i bar ja nisam video vise nigde. ali. to je situacija kad u samom kruznom toku imas znake za prvenstvo prolaza ili stopove ili obrnute trouglove, zavisno na koje ukljucenje u kruzni tok nailazis. kada sva ukljucenja imaju obrnuti trougao, a takva je vecina kruznih tokova, pa i onaj na slaviji, onda je situacija vise nego jasna, tj prvenstvo imaju vozila u kruznom toku.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• nidza
              CBC Senator XXL
              • 16.04.2008
              • 496
              • nbgd

Na slaviji na svakom ulazu stoji trougao, prema tome, gledaš samo tramvaj sa leve strane, jer on ima pravo prvenstva prolaza, ukoliko policajac ne pokaže suprotno.

So, kružni tok je i tako koncipiran da gledaš samo levo, a ne i desno, jer i ne možeš gledati u obe strane u isto vreme, zapravo tako je ceo saobraćaj koncipiran.

Prema tome, pojma nemam šta si hteo ovim da kažeš, ali na Slaviji definitivno imaš prednost kao neko ko je već u kružnom toku i tako je uvek ukoliko saobraćajnim znakom ili nekom drugom signalizacijom nije napisano. Samo se čuvaj tramvaja, mnogo su zajhebati.
              Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

to jeste tako ali nije u nikakvoj prednosti onaj koji je u kruznom toku i zeli da se iskljuci

na slaviji imas dve trake a to je situacija sa slike 1... situacija u kruznom toku se ne regulise posebnim uslovima nego istim kao i u drugim raskrsnicama

ako sa usao i makenzijeve i idem pravo prema srpskih vladara, niko drugi nema prednost osim pesaka na ulazu u s.vladara ili pandur koji tu regulise ili tramvaj.. usao sam u kruzni tok ali se nisam priblizavao ostrvu i toj traci blizu ostrva a i da jesam, onaj koji dolazi iz kruznog toka je duzan da me propusti jer sam vec u zoni raskrsnice

prica iz nemanjine je drugacija jer direktno ukljucenje i iskljucenje je povezano sa kruznim tokom pa i tako moras propustiti vozilo koje ide u deligradsku

nije valjda da to ne znate... pa ja svaki dan bar dva puta prodjem tuda...

Comment

• nidza
                  CBC Senator XXL
                  • 16.04.2008
                  • 496
                  • nbgd

2 minuta sam čekao da se otvori ova tvoja sličica, potpuno si u pravu, ali nisam imao tu situaciju, nego ljudi iz beogradske uleću kao kamikaze ne gledajući da li se bilo ko isključuje, čak ni ne gledaju. Izgleda sve to poprilično haotično. Ako se dobro sećam iz beogradske postoji trougao na ulazu u raskrsnicu.

Tvoja situacija sa slike je poprilično čista, tj. ako idemo paralelno to je sasvim druga priča, mada je na Slaviji kapacitet vozila poprilično veliki, te situacija i nije tako čista kao na sličici, naročito kad svi idu veoma različitim brzinama.
                  Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• RANK
                    CBC Senator XXL
                    • 28.02.2007
                    • 1635
                    • Beograd
                    • FIAT MAREA WEEKEND 1

i ja svaki dan tuda prolazim 2 puta, ali ne makenzijevom, vec beogradska-buloslobodjenja i obrnuto. zar na ulasku u kruzni tok iz makenzijeve ne postoji trougao? koliko ja znam postoji i to sve govori.
                    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• JAPANX
                      CBC Senator XXL
                      • 10.08.2006
                      • 2159
                      • Beograd

postoji i vazi dok ne udjes u raskrsnicu

kad udjes, usao si...

Comment

• Vladan
                        CBC Senator
                        • 18.08.2005
                        • 248
                        • Vuko.ebina
                        • e46 325i

Originally posted by JAPANX
                        ako sa usao i makenzijeve i idem pravo prema srpskih vladara, niko drugi nema prednost osim pesaka na ulazu u s.vladara ili pandur koji tu regulise ili tramvaj.. usao sam u kruzni tok ali se nisam priblizavao ostrvu i toj traci blizu ostrva a i da jesam, onaj koji dolazi iz kruznog toka je duzan da me propusti jer sam vec u zoni raskrsnice
                        Mislim da gresis Japanx. Ovaj u kruznom toku je isto usao u raskrsnicu. Ti u svakom slucaju ne smes da ulazis dok ne propustis sve(!) zbog znaka.
                        Postoji razlika izmedju situacije gde su dva vozila vec u kruznom toku i ove tvoje gde je jedno u kruznom toku a drugo bi samo da prodje slobodnom trakom kruznog toka. Sta ako to vozilo hoce da se iskljuci bas u Beogradsku i prestroji se u spoljni prsten?
                        Znaci razliku treba praviti u tome na koji si ti nacin usao u raskrsnicu. Ako nije bilo vozila i ti si usao i iz nekog razloga se napravila guzva i ti ostao u raskrsnici nepredvidjeno onda ok, ali ako je bilo vozila levo od tebe ti si jednostavno morao da ih sacekas imao ti slobodnu traku ispred sebe ili ne.
                        Ne zameri na uzvicniku

Comment

• Kenno
                          CBC Senator XXL
                          • 21.08.2006
                          • 460
                          • Zenica, BiH

Originally posted by prolupator
                          Prednost uvek ima onaj ko u kruznom toku, u Srbiji i u celom Svetu ...
                          gdje postoji znak, semafor itd., inače važi pravilo desne strane...)..u voznji obratno kazaljkama na satu u kruznom toku..

Comment

• dfast
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2005
                            • 1302
                            • Hoofddorp NL /Bgd

Auu ljudi..
                            Evo primera, idete Nemanjinom, od stajge ka kruznom toku i kod Mc-a morate da stanete i propustite sve koji se iskljucuju iz kruznog toka ili se prestrojavaju za iskljucenje ka Bul Jna. Slavija je nezgodna iz samo jednog razloga, zato sto je siroka pa svako prolece kako stigne.

Comment

• Vladan
                              CBC Senator
                              • 18.08.2005
                              • 248
                              • Vuko.ebina
                              • e46 325i

Odlican primer. Bas sam to hteo da kazem.

Comment

Working...
                              X