Kazna zbog neizvrsene promene boravista u vozackoj dozvoli ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Delija
    CBC Senator XXL
    • 29.08.2005
    • 310
    • NS
    • plavi auto

Re: Kazna zbog neizvrsene promene boravista u vozackoj dozvoli ?

Za sada mi nije stigla "cestitka" Videcemo...
    Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• Delija
      CBC Senator XXL
      • 29.08.2005
      • 310
      • NS
      • plavi auto

Stigla "cestitka"

Elem, opomena = 500 din za troskove birokratije...
      Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• ToNcA
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2006
        • 868
        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
        • Mazda 6 2.0d

A kad smo vec kod promene adrese u vozackoj gde se to uopste radi? (teritorija grada BG-a)
        Cuo sam da je u Ljermontovoj (samo) i zna li neko da li taj sup radi vikendom jer preko nedelje nema sanse da se cimam.
        Inace meni je pandur hteo jedne noci da pise zbog toga gde sam prs'o i rekao mu "jesi ti to nasao u 4 ujutru da me ********s?" i tu je samo vratio dokumenta i rekao "mozete da nastavite, laku noc" ali ne preporucujem da pokusate moju metodu...

I jos nesto, ako imamo neku prijavicu koja nije jos "dospela" da li je pametno pojavljivati se u supu ili nema nikakve veze?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• gevara
          CBC Član
          • 14.03.2009
          • 17
          • Serbia

Originally posted by JAPANX
          pa naravno, zato ce biometrijske licne karte i vozacke promeniti stvari
          na bolje ili gore, videcemo...
          Na bolje (možda) što se birokratije tiče; generalno na najgore jer "Veliki Brat" uvođenjem čipa može da radi/gleda, štagod hoće. Nema više privatnosti, svi ćemo biti samo broj neke baze podataka.
          - mamihlapinatapai -
          See The Beast!

Comment

• Williams
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2006
            • 556
            • Beograd- Cerak

Da li je potrebno da se menja adresa u pasosu, kad se prebaci prebivaliste u lk?

Comment

• kuntalo
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2007
              • 342
              • Predgradje

Da, i obrnuto - tako mi rekla teta u MUP-u kad smo letos vadili pasoše...
              Save the Panda!

Comment

• tomamega
                CBC Senator XXL
                • 19.03.2009
                • 715
                • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by Williams
                Da li je potrebno da se menja adresa u pasosu, kad se prebaci prebivaliste u lk?
                Adresa u pasošu ne može da se menja. Može samo da se izvadi novi pasoš ali to je potpuno nepotrebno. Nikada vam istovremeno ne traže pasoš i ličnu kartu, pa shodno tome ne mogu ni da registruju promenu boravišta. Potpuno je druga priča sa vozačkom dozvolom kada skoro uvek traže i ličnu kartu na uvid.

Comment

• kuntalo
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2007
                  • 342
                  • Predgradje

Originally posted by tomamega
                  Adresa u pasošu ne može da se menja. Može samo da se izvadi novi pasoš ali to je potpuno nepotrebno.
                  Ispravka, tomamega je u pravu - samo novi ausvajs.
                  Save the Panda!

Comment

• Williams
                    CBC Senator XXL
                    • 07.02.2006
                    • 556
                    • Beograd- Cerak

Mislio sam da mogu da prave problem na granici, ako im je u pasosu jedna adresa, a u sistemu druga.

Comment

• JAPANX
                      CBC Senator XXL
                      • 10.08.2006
                      • 2159
                      • Beograd

Originally posted by gevara
                      Originally posted by JAPANX
                      pa naravno, zato ce biometrijske licne karte i vozacke promeniti stvari
                      na bolje ili gore, videcemo...
                      Na bolje (možda) što se birokratije tiče; generalno na najgore jer "Veliki Brat" uvođenjem čipa može da radi/gleda, štagod hoće. Nema više privatnosti, svi ćemo biti samo broj neke baze podataka.
                      u licnoj karti je kontaktni cip i ne moze da te registruje bez da gurne licnu u svoju spravicu, nesto kao kreditna kartica..

a za pasos je druga prica, tamo je ugradjen rfid

Comment

• tomamega
                        CBC Senator XXL
                        • 19.03.2009
                        • 715
                        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Mislio sam da mogu da prave problem na granici, ako im je u pasosu jedna adresa, a u sistemu druga.
                        Moja žena već četiri godine ima ne samo bivšu adresu boravišta, već i devojačko prezime u ličnoj karti u odnosu na pasoš. Bili smo van zemlje jedno 8 puta, preko Mađarske, Makedonije, čak i preko Surčina. Nikad niko nije postavio pitanje. Sumnjam ja da oni imaju centralni sistem za bilo šta. Možda u budućnosti...

Moj blizak drugar ima mnooogo saobraćajnih kazni. Ide čovek i to svojim autom van zemlje bez problema, niko ga nikada nije diraoi. A gledaju pasoš. jmgb i sve ostalo. Nema sprovođenja zakona kod nas, jedino ako se napravi baš teško krivično delo.

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

mogu, ako pozele,pogotovo ako je npr.promenjeno prezime
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• random8
                            CBC Početnik
                            • 11.04.2011
                            • 1
                            • dejan.dinic@gmail.com

Kolege vozaci,

Prosto nisam mogao da verujem da je razlciita adresa takav prekrsaj. Moje vatreno krstenje sa policijom po novom zakonu je nimalo lepo. Nakon 5min pokusaja da mi nadju bilo sta zbog cega bi me kaznili policajac se dosetio da mi u vozackoj pishe opstina NIS, a mesto boravka BEograd.

Sada cekam poziv od sudije za prekrsaje.

Inace, 7godina vozim sa razlicitim adresama sto u Srbiji sto u inostranstu, na desetine puta su me zaustavljali i kontrolisali i u Srbiji i u EU i nikada mi niko nije skrenuo paznju da to moram da promenim.

Comment

• dacha
                              CBC Senator XXL
                              • 23.06.2007
                              • 356
                              • Beograd, NBG
                              • Xsara II 2.0i

U novoj vozackoj dozvoli ne pise adresa vec samo prebivaliste gde mi pise Beograd, nema ni maticni broj vec samo broj dozvole, od licnih podataka ima samo ime prezime i datum i mesto rodjenja....
                              Takodje nema ni cip (ili je neki "nevidljivi" tj. drugaciji u odnosu na licnu i saobracajnu)
                              The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• JAPANX
                                CBC Senator XXL
                                • 10.08.2006
                                • 2159
                                • Beograd

kako bre nema cip?

ima cip za citanje podataka ali oni jos nemaju softver za sve kao sto je čelik za lične karte

Comment

Working...
                                X