Tumacenje propisa - ko je kriv?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Tumacenje propisa - ko je kriv?

Obilazi se auto koji je zaustavljen ili parkiran u istoj traci. Pretice se auto koji se krece istom trakom. Naravno, ona je obilazila auto, to je i izjavila a tako je i bilo.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• TAZZ
      Banovan
      • 30.05.2005
      • 1409
      • NBGD,SERBIA

Sale
      Obilazenje je kada Vozilo stoji, i kada se vozilo krece do brzine xxx ne mogu sad da se setim, ali provericu ti... cim mi se drugar SAOBRACAJAC probudi... Znam da to znash... Elem...

ZOBS...

"...54) obilaženje je prolaženje vozilom pored zaustavljenog ili parkiranog vozila ili drugog objekta koji se nalazi na saobraćajnoj traci kojom se vozilo kreće;"

Tako da...

Tvolja LJUBLJENA je obilazila Vozilo koje je stajalo,

Vratila se u svoju traku,

Usla u raskrsnicu... Krecuci se Putem sa prvenstvom prolaza,

Vozac drugog vozila nije postupio po Saobracajnom znaku STOP!

Direktno izazvao Sudar...

............................................

On imao Stranku... NJA!

OK ona imala Bebu u autu!!! Recimo!!!

Osiguranje...

Trazite nadoknadu nematerijalne shtete, Pretrpljen strah, Bol, SHOK, Dete se nalazilo s njom u vozilu!!!

Brat bratu jedno 100-200.000 dinara...

Bilo u SAT-u ta pricha... Vidi sa LITTLE da ti nadje taj clanak, ja sam moj primerak dao drugaru i uzeo je 240.000 dinara na temu odshtete na ime NE MATERIJALNE SHTETE!!!
      PLUS materijalna!!!

--------------------------------------------------------
      Predpostavljam da imash dovoljno Fotografija... da se potkrepi cela pricha... Mesto nezgode, tragovi krhotina, ostecenja na vozilima.

Kad je to bilo??? i GDE???

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Raskrsnica Marsala Tolbuhina i Mutapove, cini mi se, kod Trandafilovica.

Ne trebaju meni nicije pare pa da ga tuzim za nematerijalnu stetu, samo hocu da mi se nadoknadi steta na mom autu. A on ako bude izigravao budalu jos cu da predlozim toj zeni sto je bila s njim u automobilu da ga ONA tuzi zato sto je njegovom krivicom pretrpela strah i povrede, pa nek' vidi kad ce sledeci put da slaze...

Comment

• TAZZ
          Banovan
          • 30.05.2005
          • 1409
          • NBGD,SERBIA

Ne tuzish njega, nego trazish od osiguranja njegovog!!!!!!!!!

Prochitaj polisu osiguranja. Svoju recimo...
          Te pare te sleduju... NE od Tadze... Osiguranje....

I to je u vansudskom postupku bilo.... znachi pogadjanje...

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Zapisnik stigao, taxista kriv

Comment

• nemanya
              CBC Veteran
              • 29.03.2008
              • 199
              • Beograd

Eh,ne videh ranije temu.

Uglavnom,logična stvar ko je kriv.
              Na znak STOP moraš da se zaustaviš na liniji preglednosti,tako da je sve jasno
              "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Nisam ni ja video temu al inek ostane zapisano Imao sam sličan slučaj sam ošto je bila totalka na kolima koja sam vozio. Policajac je prvo pitao ko su vozači, pa za rukicu i odveo nas do znak STOP, jel vidite obojica, daaaa.
                Nema šta dalje da se priča pošto je i ovaj suparnik odmah počeo sunce u oči, išao sam velikom brzinom( tačno), imao trag kočenja priličan (tačno), bio je kriv jer nije stao na znak STOP. Raskrsnica gde se desilo je stvarno nepregledna iz smera kojim sam dolazio i da nisam kočio kao da sam znao da neko ide, ode sve...

Rezimej, ulica sa prvenstvom prolaza nije nikad za krivicu sem ako se očigledno ne namesti ali i to posle može da se dokaže...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Nesapancevo
                  CBC Početnik
                  • 03.12.2008
                  • 2
                  • Pancevo

pozdrav,
                  da ne otvaram novu temu, imam slicnu situaciju...pre neki dan sam isao za Ljuboviju, i par kilometara pre ulaza u mesto, preticao(obisao?) sam traktor preko pune linije, koji je isao 20-30km/h, bio sumrak, ovaj nema svetla, i zaustavila me policija... 200-300m sam vozio iza njega, sve dok nisam izbio na pravac , ali je jos uvek bila puna linija...u raspravi sa policajcem, prica on kako je tu pre neki dan poginula cetvroclana porodica i stalno neki udesi,bla bla bla... napisa on meni priznanicu na 1000din,nemam pojma za sta...platio sam...prica on kako je tu pre neki dan poginula cetvroclana porodica i stalno neki udesi... i posle sam se setio da je dozvoljeno obilazenje preko pune linije do 40km/h... sta mi preporucujete da radim? da li sam napravio prekrsaj? nije meni do 1000din, nego do pravde...
                  hvala svima unapred

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

Nije dozvoljeno preticanje preko 40 km/h kako si ti rekao, ustvari dozvoljeno je preticanje preko pune linije samo ako vozilo nemoze da se krece preko 40km/h. To neznači da ako se neko vozilo (automobil ili kamion) krecu 40km/h da ti mozes da ih obidjes jer onda pravis prekrsaj, jer vozilo koje obilazis moze da ide preko 40km/h.

Ala sam ga sročio u pm bitno da si svatio sustinu.

U tvojoj situaciji nisi napravio prekrsaj.
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• jevtic
                      CBC Senator XXL
                      • 26.11.2006
                      • 729
                      • beograd

pa čak i da je tako nisam siguran da traktor može da ide 40 kmh.

u svakom slučaju ja kaznu ne bih platio i otišao bih kod sudije za prekršaje i tamo bi rekao svoju priču i video šta bi on presudio.

btw kazna nije 1000 din za preticanje na punoj.
                      ex - fabia 1.9 tdi
                      golf 2.0 tfsi

Comment

• DovlaK
                        CBC Senator XXL
                        • 24.07.2008
                        • 560
                        • Beograd

Traktor je radna mašina i tretira se kao bicikl ili motor tako da je obilaženje sasvim dozvoljeno. Ako ti je dao priznanicu na njoj treba da piše po kom članu Zakona te je kaznio... napiši nam to da vidimo Kao što @jevtić reče preticanje preko pune je teži prekršaj i nikako ne košta 1000rsd.

Što se pravde tiče... ne možeš izvući ništa osim da su te kvalitetno odradili za jagnjetinu
                        Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

Ja nesto ne razumem : ako traktor ide 40, dozvoljeno je 60, jel sme da se pretice (obilazi, kakogod) preko pune ?
                          Originally posted by Valent Vudriga
                          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• DovlaK
                            CBC Senator XXL
                            • 24.07.2008
                            • 560
                            • Beograd

Radne mašine, bicikli, zaprege i ostala vozila koja ne mogu da razviju brzinu veću od 40km/h se mogu obilaziti preko pune. Naravno, ako je ograničenje 40km/h i traktor ide istom brzinom onda se poštuje ograničenje brzine
                            Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Nesapancevo
                              CBC Početnik
                              • 03.12.2008
                              • 2
                              • Pancevo

Bacio sam tu priznanicu.... jbg, pre 10 godina sam polozio i zaboravio to pravilo....na priznanici je pisala nekakva sifra na mestu gde pise koji je prekrsaj...
                              znaci nema pravde za mene nego samo sam lekciju naucio
                              to je bio stari traktor imt koji ne moze preko 20km/h...

Comment

• ada
                                CBC Senator XXL
                                • 04.06.2005
                                • 2375
                                • Novi Sad
                                • Svasta nesto

Sve o saobracaju, pravila saobracaja, bezbednost, znakovi, znak, kruzni tok, zakon o bezbednosti u saobracaju, ulica, opste, odredbe, sluzbeno lice, policija

samostalno, upravlja, lice, vazecu, vozacku dozvolu, za tu kategoriju vozila, stranu vozacku, dozvolu, medjunarodnu vozacku dozvolu, licnu kartu, saobracajnu dozvolu, independently managed entity, not current, valid driving license for that class of vehicle, driver side, license, international driving license, ID card, of car, gestionada independientemente entidad, no actualizada, licencia de conducir válido para esa clase de vehículo, del lado del conductor, licencia, permiso internacional de conducir, tarjeta de identificación, de auto

Sve o saobracaju, pravila saobracaja, bezbednost, znakovi, znak, kruzni tok, zakon o bezbednosti u saobracaju, ulica, opste, odredbe, sluzbeno lice, policija
                                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Working...
                                X