Naša (ne)kultura u saobraćaju

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: Naša (ne)kultura u saobraćaju

Neznam da li sam ja lud ili vecina "vozaca" ali ne mogu da shvatim da neznaju neka osnovna pravila.Posto vozim kamion sa prikolicom i naravno ne mogu da letim po putu,to nasi vozaci redovno koriste pa mi se zavlace sa svih strana,guraju se samnom i jos mlate rukama iako nisu u pravu.Jedna situacija se posebno izdvaja i desava se svakodnevno.Situacija je sledeca:vozim desnom trakom gde ima dve trake za kretanje u istom smeru i sustizem traktor i dajem levi zmigavac da ga preteknem ali cekam da prodju vozila koja idu brzom trakom i taman kad prodje poslednji ja krenem u preticanje a covek koji se kretao iza mene izlece u levu traku i to bez zmigavca i krece i on da me pretice ali ja mu nedam i secem ga na sta mi on svira i blica i naravno mlati rukama psuje! Hajde sad vi meni recite ko je tu nekulturan i ko ima prednost? Ako nisam u pravu odmah cu da pocepam moju dozvolu sa svim kategorijama i prelazim u molere!

Comment

• marija12
      CBC Veteran
      • 15.04.2010
      • 193
      • Novi Sad
      • Stilo 1.9JTD

Ti kolega znaš da si u pravu, pa polako zagazi na liniju ranije da šaban skonta da si krenuo, a kad zadnji auto prodje ti oštro u levu stranu pa nek se on podvlači pod prikolicu. Svakodnevno se to dešava, primetio sam to i sa gradskim autobusom isto. Pa kad krene da se uključi sa stanice nikom ne pada na pamet da ga pusti valjda misle da treba da sačeka da oni prozuje. Ja neki dan sa onako dovoljne udaljenosti počnem da kočim kad je bus dao migavac i blicnem mu da zna da usporavam a šabanezi iza mene nagazi na trubu, pa smota u levu traku iseče nekog lika što je vozio levom i sav besan maše rukama na mene. Šta da se radi, tako mu je to.

Comment

• kuntalo
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2007
        • 342
        • Predgradje

Mene samo zanima sa kog kamena su sišli (ne)ljudi što zablokiraju automobil (moj i još jedan - uredno parkirane) i onda odu na počinak? Jutros pola sata trubio dok nije naišao neki komšija i pomogao (hvala puno komšo!) da izguram mamlazovog Aplauza 1m, taman koliko mi je falilo da izađem.
        Save the Panda!

Comment

• maliomladinac
          CBC Senator XXL
          • 21.11.2008
          • 995
          • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

@kuntalo, iskreno se nadam da je barem bio u prvoj brzini kad ste ga gurali

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
          061/665-94-23

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Kod nas se,nazalost,vecina parkira kako im je naj lakse i kako njima odgovara a ne zanima ih da li su nekoga zagradili ili zaklonili raskrsnicu.Takodje sam primetio u beogradskoj ulici od slavije ka pravnom ljudi vole u sred spica da parkiraju auto u desnoj traci i udju u pekaru da jedu burek a to sto su napravili kolaps apsolutno ih ne zanima!Moj kolega je na tom mestu mogao da dobije batine jer je rekao nekom mangupu u Pezou 406 da skloni auto jer je napravio kolonu do slavije samo zato sto se njemu jede burek! Em si bahato zakrcio ulicu em hoces da bijes kad ti neko skrene paznju,to je bezobrazluk i nekultura!

Comment

• marija12
              CBC Veteran
              • 15.04.2010
              • 193
              • Novi Sad
              • Stilo 1.9JTD

E tu su naši novosadski žandari rigorozniji, aj neka taj stručnjak dodje da jede burek negde na bulevaru pa će ga platiti 5000+burek+jogurt

Comment

• DraxNS
                CBC Senator XXL
                • 24.10.2006
                • 520
                • Bačka Palanka
                • Peugeot 307 SW

plus 6000 uslugu odnošenja automobila na obezbeđeni parking.... (parking "servisa")

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Posto bar 3 puta nedeljno vozim u NS primetio sam da su novosadjani mnogo kulturniji i pitomiji ljudi nego u BG.Mozda zato sto su se u BG dokotrljali sa raznih brda pa jos kupe malo bolji auto i odma misle kako im je deda ostavio BG pa se ponasaju kao na svojoj njivi.

Comment

• kuntalo
                    CBC Senator XXL
                    • 02.03.2007
                    • 342
                    • Predgradje

@maliomladinac

Hvala na lepim zeljama, bio je i u brzini i pod rucnom- zeleo bih da uzvratim nadom da Tebe prepreci FAP ili tako nesto.
                    Save the Panda!

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Originally posted by gorans
                      Posto bar 3 puta nedeljno vozim u NS primetio sam da su novosadjani mnogo kulturniji i pitomiji ljudi nego u BG.
                      I ne umeju da se sklone ni da ti život zavisi od toga, ni ne umeju da krenu sa semafora bez bar dve sekunde gledanja u zeleno, i obožavaju da se posade paralelno u bulevarima s dve trake, drže suludu brzinu od 35km/h jer je to ZaBogaMiloga ispod ograničenj i otkud meni pravo da i pomislim da idem brže. A ako mi se žuri (nebotan razlog, makar neko umirao u kolima) ko me yebe što nisam krenuo ranije.
                      Da se razumemo, ni beograđani nekad ne umeju da se sklone, ali novosadisti su šampioni u tome. A da te neko propusti da izađeš na glavni put u NS-u?! Nema teorije ...
                      U NS-u ima toliko bajkera jer je bajk jedini način da stigneš od A do B brže od babe na biciklu s cegerom na zadnjem i prednjem točku.
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• marija12
                        CBC Veteran
                        • 15.04.2010
                        • 193
                        • Novi Sad
                        • Stilo 1.9JTD

Ma samo opušteno, način proračuna vremena potrebnog za stizanje od A do B tačke kod novosađana i kod beograđana je različit pa tu nastaju nesuglasice u saobraćaju, ali u praksi je dokazano da novosađani istu relaciju pređu za manje vremena. Stvar je u tome da prosečan beograđanin uvek misli da se njemu upravo najviše žuri te da iz tog razloga svi ostali treba da mu se sklone, dok prosečan novosađanin vodi računa o ograničenju, obraća pažnju i na ostale učesnike u saobraćaju, hvata zeleni pojas, ne prolazi na crveno/žuto, propušta pešake, ne parkira u desnoj traci da bi izjeo burek i ima samo jedan problem! Ako mu naleti taksista onda garant ima lošije prolazno vreme, jer ovaj vredi ko kolona beograđana, on se računa kao vozilo pod pratnjom, prolazi na crveno/žuto, prima putnike u sred raskrsnice, polukružno okreće preko ostrva, parkira na autobuskoj, zatvara saobraćaj u celoj ulici da bi sačekao mušterije...

Comment

• maliomladinac
                          CBC Senator XXL
                          • 21.11.2008
                          • 995
                          • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Originally posted by kuntalo
                          @maliomladinac

Hvala na lepim zeljama, bio je i u brzini i pod rucnom- zeleo bih da uzvratim nadom da Tebe prepreci FAP ili tako nesto.

Lose si protumacio, mislio sam za prvu brzinu na njegovu muku, ne na tvoju, barem da mu prezupci malo kad ga tako ostavlja...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                          061/665-94-23

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

zasto bi prezupcio?
                            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• YUgisa
                              CBC Senator XXL
                              • 05.06.2008
                              • 793
                              • Subotica
                              • Yugo 1.1 EFI

Originally posted by prolupator
                              Originally posted by gorans
                              Posto bar 3 puta nedeljno vozim u NS primetio sam da su novosadjani mnogo kulturniji i pitomiji ljudi nego u BG.
                              I ne umeju da se sklone ni da ti život zavisi od toga, ni ne umeju da krenu sa semafora bez bar dve sekunde gledanja u zeleno, i obožavaju da se posade paralelno u bulevarima s dve trake, drže suludu brzinu od 35km/h jer je to ZaBogaMiloga ispod ograničenj i otkud meni pravo da i pomislim da idem brže. A ako mi se žuri (nebotan razlog, makar neko umirao u kolima) ko me yebe što nisam krenuo ranije.
                              Da se razumemo, ni beograđani nekad ne umeju da se sklone, ali novosadisti su šampioni u tome. A da te neko propusti da izađeš na glavni put u NS-u?! Nema teorije ...
                              U NS-u ima toliko bajkera jer je bajk jedini način da stigneš od A do B brže od babe na biciklu s cegerom na zadnjem i prednjem točku.
                              To samo si ti imao problem izgleda Ja kad sam bio u NS, nikakvih ovakvih problema nije bilo sto mi se dopalo jer kod mene u Subotici ima tih problema sa 30km/h... Pre je bilo sa 35-40 dok je oranicenje bilo 60 ali da ti dam jedan savet, uzmes dodjes mu do branika i onda dodas naglo gas i pustis, pa opet dodas naglo kas pa pustis i da vidis kako se svi sklanjaju Samo nemoj da previse das gas pa da mu poguras branik a bajkera ima toliko jer mogu da voze za razliku od BG gde bi ih upucali kad se provlace kroz kolonu vozila
                              Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790
                                • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by DraxNS
                                plus 6000 uslugu odnošenja automobila na obezbeđeni parking.... (parking "servisa")

aaa cekaj prijatelju pa sada se pauk tarifira po kilogramu ne moj molim te da im umanjujes zaradu , dakle sto tezi auto to vise novaca. Posto sam ok sa potparolom novosadskog parking servisa kazemi on pre neki dan (a pre toga potegli pricu o pauku) da jena primer za njegovu vektru 1,8 2000 g oko 8000-9000 din pauk
                                A kada sam ga u sali pitao pa koliko kosta jedan audijev dzip ili mercedesov ??? odgovor je : E TO NEZNAMO

Comment

Working...
                                X