Rezervni tochak u SCG - Mora ili NE?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Nikola, zavisi za koja auta
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

skoro svi su uredni i sredjeni, rupa gotovo i nema, asfalt je uredno ravan i dobro obelezen
      e to SKORO je veoma rastegljiva kategorija,prodji sicevackom ili grdelickom klisurom i mozes da ostanes bez tocka ko ja,po prici sa policajcima na izlazu iz istih cuo sam price da ima na desetine slucajeva DNEVNO takvih havarija

Comment

• dintel011
        CBC Senator XXL
        • 12.03.2005
        • 348
        • Beograd, Vidikovac

Kao sto rekose ljudi ispred mene, rez. tocak ili kit ti trbaju zbog tebe.
        Zadnjih godinu dana mi nikada nisu trazili opremu (vozim na It. tablice)
        na uvid a ranije mi pricali ljudi da je bilo rigoroznije.
        Najbitnije je da imas osiguranje-zeleni karton, mada uglavnom traze samo pasos ili lk, jer papire od kola i da hoce ne mogu da provere, dal je registrovan i sl.
        Znaci samo opusteno.

Comment

• Black Knight
          CBC Senator XXL
          • 13.10.2004
          • 2020
          • Novi Beograd, kicblo

a ja volim sado-mazo i volim da se vozim 40 km/h u desnoj traci sa ispumpanim gumama ( NA FELNAMA, alu felnama...da ne bude zabune) i to sve po propisima...e da skidam i soferku kada su mi napumpane gume i kada idem na auto-put...na duze!

kao sto gosp. brick kaze:

nisam cuo da je ikada ikome naplacena kazna za posedovanje ili neposedavnje rezervnog tocka. uostalom, tehnicki ako je rezervni tocak (guma) probusena ili nepravilno naduvana ona se vodi kao da je nema... a sta ce onda da kaze cika policajac/ka
          mogu, znas, mene su hteli da uhapse zato sto sam se parkirao na trotoar...ispred table "zabranjeno parkiranje i zaustavljanje"!

pouka price:
          p.s.BOLJE TESTIRATI KOCNICE NEGO KOCITI TESTISIMA!
          Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Rezervni tocak je po zakonu potreban, a to mozete i da proverite. I nije navedeno kojih dimenzija mora da bude!
            Toliko od mene!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• dfast
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2005
              • 1302
              • Hoofddorp NL /Bgd

Obavezan je rezervni tocak, meni su cak pisali prijavu jer mi je rezervna guma bila celava. Verovatno je i nekako regulisano u propisima to sa onim malim tockicem, a i sa sprejem jer ako auto fabricki dolazi sa malim tockom ili sa sprejem onda je i atestiran za redovnu voznju. Za male rezervne tockove koliko znam postoji ogranicenje od max 60km/h i voznja je prakticno omogucena do prvog vulkanizera. Ne znam koja je prica sa sprejem sa penom tj. koliko dugo je ona upotrebljiva posle toga, i dal se moze voziti normalnom brzinom. Verovatno postoji potrebno uputstvo.

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Sa spray i penom, permanentno resenje
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

e to SKORO je veoma rastegljiva kategorija,prodji sicevackom ili grdelickom klisurom
                  semantika

sicevacka klisura je pod radovima koliko znam, i pod posebnim rezimom obavljanja saobracaja. normalno je da u toku radova ne moze da se ocekuje kvalitetan kolovoz...uostalom radovi se i izvode upravo zbog popravki.

Grdelicka klisura je prosle jeseni totalno rekonstruisana i isao sam njom. bukvalno niti jedne rupice nije bilo, moze da se vozi ladno 150km/h sto se kvaliteta puta tice. kako je trenutno ne znam, ne verujem da je za manje od godinu dana moglo drasticno da se nesto dogodi.

ja ne kazem da nema neravnina, nigde gde vozim nema rupa a kamoli rupcaga a sve se redovno krpi, odrzava vec prema prioritetima saobracajnica.

daleko je ipak stanje od toga da mora da se kuka pausalno na svaki km puta bilo gde, stanje je sasvim ok i stalno se popravlja.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Nikola
                    CBC Senator XXL
                    • 29.09.2004
                    • 975
                    • Indjija/Vojvodina

hm...
                    Stari put BG-NS. Deo od Stare Pazove prema Indjiji. Pre 10-ak dana naletim na rupu na vrhu nadvoznjaka. Rezultat iskrivljena i naprsla felna. Brzina bila ispod 80km/h. Felna Alfa Romeo SPEEDLINE, znaci top fabricke ponude.

Prosle godine, ista deonica puta, samo deo izmedju Indjije i NS-a, opet rupa i ovoga puta samo iskrivljena felna.

Put od Banstola prema Iriskom vencu, narocito deo od samog ulaza u Frusku goru pa do venca. tzv. Partizanski put. Mora da se vozi ispod 40km/h, i obilazi svaka rupa, jer zaista ne znam koje bi gume i tockovi tako nesto izdrzali.

Put Indjija-Ruma-Sr. Mitrovica. Na nekim delovima izmedju Indjije i Rume put u ocajnom stanju, svaka brza voznja bez da obilazis rupe opasna.

Stara Pazova-izlazak na put BG-Sid. Deo puta kroz Krnjesevce, dakle 5km od samog izlaza na Autoput, takodje asfalt u ocajnom-raspadnom stanju. Neke popravke radjene skoro - nedovoljno...

I eto ovo je bilo samo ono cega sam se setio ovako na brzinu, i to samo vazniji putevi po istocnom Sremu, one sporedne puteve na ovoj teritoriji, koji spajaju sela, nisam ni pominjao...
                    .:Cuore Sportivo:.
                    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

sicevacka klisura je pod radovima koliko znam, i pod posebnim rezimom obavljanja saobracaja
                      Jeste ali onaj deo gde se ne odvijaju popravke(koje uzgred budi receno traju oko 2god za 15km puta) i gde nije poseban rezim saobracaja je pun katakomba,sve preko 40 je opasno za gume i felne,sa 65 izbegao jedan krater a upao u drugi iako sam odlican poznavaoc putta i rupa,rezultat otisla guma i malo iskrivljena felna,ko ide tamo preporucujem put preko Ploca

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Stari put BG-NS.
                        eh, to nije put u savremenom smislu reci...nesto nalik dzadi od pre WWW II, betonske ploce pravljene za prelaz tenkova...

jako retko njime idem, nije zdravo za bubrege a postoji paralelni auto put koji je odlicnog kvaliteta.

taj M22 je zaista katastrofa, isto kao i deonica puta od Pecenjevaca do Grdelic (Nis- Vranje).

ima ih sigurno jos, izuzeci od opsteg stanja ali postoje jos uvek nazalost.

eto ovo je bilo samo ono cega sam se setio ovako na brzinu, i to samo vazniji putevi po istocnom Sremu
                        puno si se setio, samo to su sve lokalni ( sporedni ) putevi koje si pobrojao i ne spadaju u magistralne.

to je nadleznost lokalnih opstina dakle Indjije, Stare Pazove, itd.

od Stare Pazove do Banovaca je recimo put odlican iako isto kao lokalni potpada pod St. Pazovu. isto i za Vojku je ok.

u BG lokalni putevi se veoma dobro odrzavaju i popravljaju sistematski vrlo kvalitetno. Ibarska magistrala do Lazarevca (BG deonica) je u perfektnom stanju, vrlo cesto vozim.

moj je utisak da se stvari krecu ubrzano nabolje na vecini putne mreze.

pre neki dan sam naleteo na ulegnuti saht, jedno 20tak cm u gradu. posle 2 dana vidim da je popravljeno, sve ispeglano ko ogledalo.

sada detaljno presvlace auto put kroz BGD smer ka jugu koji je bio valovit mestimicno ali bez rupa.

da moze bolje, moze naravno. i bice nadam se
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Wiz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3104
                          • Nish

Samo da dodam da pena nista ne pomaze kad totalno unistis gumu i felnu,a jos ako "malo " brze volis da vozis ko Boost rezervni tocak pod obavezno

Comment

• Alexandar
                            CBC Član
                            • 14.06.2005
                            • 68
                            • Futog, Vojvodina

A Šabac-Valjevo-Požega?

Šabac-Valjevo je još koliko-toliko pokrpljen, ali od Valjeva preko Maljena je prava katastrofa od rupa.
                            Panonski Mornar
                            ALMERA 1.5S Tekna

Comment

• OPC
                              CBC Član
                              • 16.12.2004
                              • 82

meni osle obe desne gume i felge :x a samo jedna rezerva
                              kod mene je sad ovako,imam isto pjenu po njemackoj a u HR sam kupio 2 rezervne i ostavio kod druga.pa ako odu opet obe da mi doveze a kako cujem da ti vozis kupi odmah 4

Comment

• Black Knight
                                CBC Senator XXL
                                • 13.10.2004
                                • 2020
                                • Novi Beograd, kicblo

he he...OPC u pravu se...ljudi koji zive u inostranstvu se naviknu na dobre puteve i jednostavno se opuste i ne razmisljaju o nasim putevima...

jednom Boost cini mi se pricao kako se ne umara dok vozi i preko cele evrope...e ali ovde (misli zna on to nego) videces ...

covece samo put od 100 km ...sav se isprepadas, kada izadje iz kola samo ti noge klacaju...ono krateri da se sakrijes u njih...sve sa kolima...

strasno me razocarava deo auto-puta na pravcu od Genexa ka Zmaju i od Zmaja ka Genexu...katastrofa!
                                Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

Working...
                                X