Rezervni tochak u SCG - Mora ili NE?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nikola
    CBC Senator XXL
    • 29.09.2004
    • 975
    • Indjija/Vojvodina

Originally posted by brick
    eh, to nije put u savremenom smislu reci...nesto nalik dzadi od pre WWW II, betonske ploce pravljene za prelaz tenkova...
    he he, u to vreme je i gradjen koliko je meni poznato. Znaci ako ti sada kazem da sam na 90.000 menjao ramena/viljuske, krajeve spona i stabilizatore balans stangle, neces mi reci da je za ovu havariju prednjeg trapa kriva Alfa?

jako retko njime idem, nije zdravo za bubrege a postoji paralelni auto put koji je odlicnog kvaliteta.
    most na Dunavu kod Beske... nema udarnih rupa?

puno si se setio, samo to su sve lokalni ( sporedni ) putevi koje si pobrojao i ne spadaju u magistralne.
    Govorio sam samo o svojoj blizoj okolini i putevima kojim svakodnevno vozim i siguran sam u njihovo stanje. Verovatno bi svako u Srbiji mogao ovako da opise puteve u svom regionu.

to je nadleznost lokalnih opstina dakle Indjije, Stare Pazove, itd.
    Zbog cega je sada bitno cija je nadleznost puta, kada si ti u postu o stanju nasih puteva napisao:

sto se puteva tice, ne brini, skoro svi su uredni i sredjeni, rupa gotovo i nema, asfalt je uredno ravan i dobro obelezen..tek ponegde se nadje neki problematicni deo puta koji jos nije uradjen.
    Ne pominjes ni nadleznost, ni tvoju slobodnu procenu jeste put/nije put, ni rang puta ni godinu izgradnje. Jednostavno kazes skoro svi a ono skoro odjednom postade mnogo veliko
    .:Cuore Sportivo:.
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

Originally posted by Black Knight
      he he...OPC u pravu se...ljudi koji zive u inostranstvu se naviknu na dobre puteve i jednostavno se opuste i ne razmisljaju o nasim putevima...
      Ja svaki put kad dodjem u Nis, ko god se vozi samnom u prvih nekoliko dana, pita: "jeli...a sto namerno ciljas rupe?"

Posle ih manje-vise popamtim

Comment

[Grdelicka klisura je prosle jeseni totalno rekonstruisana i isao sam njom. bukvalno niti jedne rupice nije bilo, moze da se vozi ladno 150km/h sto se kvaliteta puta tice. kako je trenutno ne znam, ne verujem da je za manje od godinu dana moglo drasticno da se nesto dogodi.
        Grdelicka je sasvim ok, u pravu si. Pre par dana sam se vratio iz Grcke. A tek da vidite Bujanovac, Presevo... Aerodrom asfalt!

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

Ok bravo onda za grdelicku,a bila je katastrofa

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

od Zmaja ka Genexu...katastrofa!
            totalno rekonstruisan, odlicno stanje.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141

Znaci ako ti sada kazem da sam na 90.000 menjao ramena/viljuske, krajeve spona i stabilizatore balans stangle, neces mi reci da je za ovu havariju prednjeg trapa kriva Alfa?
              necu ti reci ako si svih 90.000km presao tim, ili takvim putem.

ja sam prosao jedno desetak puta komplet od Batajnice do NS u oba smera, ukupno to je manje od 1.000km.

most na Dunavu kod Beske... nema udarnih rupa?
              zadnji put sam pre jedno 3 meseca prosao u oba smera, niti jedne udarne rupe. juce, ili danas ne znam, mozda se pojavilo (e).

Govorio sam samo o svojoj blizoj okolini i putevima kojim svakodnevno vozim i siguran sam u njihovo stanje. Verovatno bi svako u Srbiji mogao ovako da opise puteve u svom regionu.
              ma ok to sto si primetio da je takvo stanje. ja cesto idem u Belegis a to je slicni/isti rang puta i stanje je sasvim korektno a kada se pojave rupe prilicno brzo se sanira.

ne bih se slozio sa drugim delom, verovatno bi svako u Srbiji opisao tako puteve.... iz razloga sto u mom okruzenju retko nailazim na stanje puta koje si opisao.

moja procena je da su tako losi putevi redja pojava i pre izuzetak nego pravilo uopsteno na sve puteve. pogotovu one glavne.

Zbog cega je sada bitno cija je nadleznost puta, kada si ti u postu o stanju nasih puteva napisao:
              nije uopste bitno, samo sam pomenuo da u istoj opstini isti rang puta postoji a da je u bitno boljem stanju...dakle lokalcima na grbacu da srede ono za sta primaju platu.
              svako treba da radi svoj posao kako standardi zapovedaju, bez izuzetka i pozivanja na "razloge" ma kakve.

Ne pominjes ni nadleznost, ni tvoju slobodnu procenu jeste put/nije put, ni rang puta ni godinu izgradnje. Jednostavno kazes skoro svi a ono skoro odjednom postade mnogo veliko
              u pravu si, bio sam neprecizan.
              ajde ovako, dodajem rec glavni/ vazniji putevi. moze ?
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

kada vec pominjes tu trasu, jer su pustili konacno u puni pogon i autoput od Pecenjevaca do Leskovca, oba smera ?

to je inace na starom putu bila katastrofalna deonica, nije moglo brze od 120-130 nikako da se vozi po onim napuklim betonskim plocama
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Nikola
                  CBC Senator XXL
                  • 29.09.2004
                  • 975
                  • Indjija/Vojvodina

u pravu si, bio sam neprecizan.
                  ajde ovako, dodajem rec glavni/ vazniji putevi. moze ?
                  heh napokon i brick da prizna da nije bio sasvim u pravu

Comment

• Heinz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 1027
                    • Beograd, Voždovac
                    • Avensis 2.0 D4D

BG - Beška

Mali off

Kako ne-autoputem stići od BG do Beške? Znači što bolji i kraći put.
                    Suludo mi je da plaćam 340 dinara putarinu za 35 km puta (u oba smera). A gorivo me manje izađe
                    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Nikola
                      CBC Senator XXL
                      • 29.09.2004
                      • 975
                      • Indjija/Vojvodina

Iskljuci se u Pazovi sa auto puta, zatim idi prema Indjiji, kad izadjes iz indjije imas jos jedno 7km do skretanja za Besku. Putarina 0din

Comment

• Black Knight
                        CBC Senator XXL
                        • 13.10.2004
                        • 2020
                        • Novi Beograd, kicblo

od Zmaja ka Genexu...katastrofa!
                        totalno rekonstruisan, odlicno stanje.
                        nemoj brick, idem svaki drugi dan...ako je onda je bilo uzaludno bacanje para...jer onakve neravnine...ne mogu da smatram rekonstruisanim putem!
                        Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Black Knight
                          CBC Senator XXL
                          • 13.10.2004
                          • 2020
                          • Novi Beograd, kicblo

Originally posted by Nikola
                          Iskljuci se u Pazovi sa auto puta, zatim idi prema Indjiji, kad izadjes iz indjije imas jos jedno 7km do skretanja za Besku. Putarina 0din
                          opasan ovaj Nikola...

Comment

kada vec pominjes tu trasu, jer su pustili konacno u puni pogon i autoput od Pecenjevaca do Leskovca, oba smera ?

to je inace na starom putu bila katastrofalna deonica, nije moglo brze od 120-130 nikako da se vozi po onim napuklim betonskim plocama
                            Nema betonskih vise (ili sam ih prespavao u voznji), ne nema, do Leskovca je ok samo vise puta ide dvosmerno u jednoj traci pa se vraca u dve trake, radovi su jos uvek u toku, ali je lagano za voznju i nije ni blizu kao pre.

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141

nemoj brick, idem svaki drugi dan...ako je onda je bilo uzaludno bacanje para...jer onakve neravnine...ne mogu da smatram rekonstruisanim putem!
                              izgleda da je negde zabuna, ta deonica autoputa jos nije otvorena za saobracaj (nije juce uvece recimo bila) tako da ne znam kako si mogao tu da prolazis... nema bas nikakavih neravnina na novom sloju asfalta, ko ogledalo !

pricam o smeru ka jugu, ka Nisu jer se ta traka sada radi. ona u kontra smeru nema rupa ali je alsfalt na par mesta naboran i to ce se tek sredjivati. a i ne mora bas da bude pista za 200 na sat kao gradska deonica, meni je sasvim dovoljna ova za brzine do 150 )

poenta je da nema rupa, ima neravnina a toga ima svuda po svetu, i u Nemackoj, Svajcarskoj, Americi, bilo gde i uvek ce biti jer put stalno "radi" ko i svaka gradjevina plitkih temelja.

uvek moze bolje da se odrzava put, da se bolje gradi, da bude ravniji, lepse obelezen, itd samo treba biti i realan dokle je granica isplativosti perfekcionizma.
                              javni putevi se ne prave po standardima trkackih pista, a kamoli odrzavaju do tog nivoa perfekcije (pranje sapunima, uklanjanje kamencica ili drugih slicnih nanosa, grejanje asfalta zimi da se ne zamrzava itd...

preskupo je to i za mnogo bogatije zemlje pa se retko primenjuje (recimo Svajcarska greje puteve geotermalnom metodom, Nemacka je probala pa odustala jer je preskupo za njihov fond za puteve...

ja sam vrlo zadovoljan sadasnjim stanjem vecine glavnih putnih pravaca, za razliku ja nisam nijednom u zadnjih 10 godina pocepao gumu ili felnu usled neke rupe, ali jesam busio gume naletanjem na ekser na idealno glatkom auto putu.

svako dobije svoju porciju problema
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• Black Knight
                                CBC Senator XXL
                                • 13.10.2004
                                • 2020
                                • Novi Beograd, kicblo

ok, donekle si u pravu...bio je nesporazum...ja nisam lepo procitao...

jesu pokrpili taj deo puta o kome ti pricas...ali ne mogu nikako da verujem kako mogu tako aljkavo da rade...mislim izravnavanja novog sloja asvalta sa postojecim...

nekako kod mene (ako za nemarimo da su zadnji amortizeri pri kraju) kada vozim (sinoc sam prosao tuda) sav poskakuje...

e a znas sta mi je talon? Regionalni put, u mom rodnom selu koji je napravljev veoma davno, pre cak 40 godina...iako su tenkovi prolazili preko njega on je i dan danas gladak kao pista...i samo da nema toliko krivina moglo bi se voziti velikim brzinama...

jos nesto...usteda na onoj fluo farbi za horizontalno obelezavanje...nikako mi nije jasno kako je moguce da ta boja trajala po 5(min) godina a ovde je rade na svake 2-3... (na deonicama gde i nema nesto Bog zna sta saobracaja)

Comment

Working...
                                X