Prekrsaj-nepropustanje pesaka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bojan1212
    CBC Senator XXL
    • 15.07.2008
    • 468
    • Zemun
    • Honda Accord

Prekrsaj-nepropustanje pesaka

Danas idem kroz 29. novembra i neposredno pred pancevacki most pesak prelazi levu traku i penje se na ostrvo i sad bi ja trebao da ga propustim, medjutim vidim nema pesackog, a covek je stao i reko ne mogu, kad pandur koji je bio 20m dalje odma izlece Niste propustili pesaka Ja reko nema pesacki, kad on kao ima eno ga znak U sustini ima znak, ali nema iscrtano na putu, a znak je sa desne strane naravno i da je neki autobus bio pored mene u desnoj traci ne bih ga video i da sam hteo. Isao cale samnom i izasao malo se bunio i dao mu 500 din da ne pise nista. E sad ja sam dobro prosao, ali me bas interesuje da je bio neki drugi pandur pa oce da pise itd. da li bi mogao nekako da se izvucem na foru da nije dovoljno obelezeno.
  • CoyoT
    CBC Član
    • 01.03.2007
    • 19
    • Novi Sad

Re: Prekrsaj-nepropustanje pesaka

Extra si prosao mogu ti priznati....imam drugara koji zivi u zgradi pored spensa(NS) i tamo je jako lepo obelezen pesacki prelaz i uvek ima pandura koji stoje bas zbog toga. I naravno njega su zaustavili i pisali mu kaznu koja nije bila bas naivna 6000din! A bilo je reci da ce biti i mnogo skuplje...tako da druze samo polako i gledaj doooobro u buduce kad naidjes na takvu situaciju. Pozz

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Bojan1212
      E sad ja sam dobro prosao, ali me bas interesuje da je bio neki drugi pandur pa oce da pise itd. da li bi mogao nekako da se izvucem na foru da nije dovoljno obelezeno.
      lagano ne bi mogao da se izvuces jer si kao vozac u obavezi da gledas i znakove, a ne samo sta je nacrtano. A i kako da bude nacrtano kada tamo prodje milion vozila dnevno, a bilo je nekoliko meseci kise, snega, minusa.....

Bas zato i stoji znak.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Todor-TNT
        CBC Član
        • 01.02.2009
        • 91
        • Beograd,Zvezdara

Ja sam isto tako isao iza nekog kombija,obelezen pesacki,on propustio pesaka na ulici sa cetiri trake(!),ja krenuo za njim i nisam video pandure a neka zena zagazila na pesacki na drugoj strani i oni me zaustave,slikali me i odma' poceli da pisu zapisnik (pandurka ) tako da nije bilo nagodbe,ali kad su me vec slikali,ja priznao,otisao posle toga kod sudije,malo napricao da sam student,da je bila "opsta guzva u saobracaju" i platio 4500din... A kazna se inace krece od 3000-20000...barem mi je sudija tako rekao... A mene zanima kakve su kazne za gazenje ogranicenja od 30-50km/h (37km/h),da li oduzimaju dozvolu,itd. posto znam da preko 50km/h oduzimaju...
        :twisted: ...SEAT IBIZA DRIVER... :twisted:

Comment

• Bojan1212
          CBC Senator XXL
          • 15.07.2008
          • 468
          • Zemun
          • Honda Accord

@sri98
          Da naravno, slazem se u potpunosti ovo za znak. Ne pravdam se da nisam napravio prekrsaj, ali da se nalazio neki autobus, kamion i sl. u desnoj traci i vozi paralelno samnom ja ne bih ni bio u mogucnosti da vidim taj znak.

@CoyoT
          Pa jesam extra prosao, pa zato i pitam u sluacju da sam naleteo na nekog takvog kod kog nema cascenja da li bi mogao da se pozivam na neobelezenost.

Comment

• sasha015
            CBC Veteran
            • 29.02.2008
            • 153
            • LOznica
            • Hyundai i-20

Isti pesacki pre 2 godine...ista situacija....pandur pisao kaznu.....nema izvlacenja.....nema cile-mile....panduri se kriju 30m iznad pesackog prelaza.ispod stubova od nadvoznajaka....parkiraju auto,tako da se ne vidi iz tog pravca i samo cekaju....
            sada pazim na j....pesake

Comment

• DraxNS
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2006
              • 520
              • Bačka Palanka
              • Peugeot 307 SW

Ja pre neki dan platih po resenju od sudije... 3000 kazna 500 troskovi..... mogu da kazem da sam dobro prosao

A slikali me iz civilnog vozila i dojavili ekipi iza krivine.... Za novosadjane...pazite na raskrsnici kod Jodne banje.... "fotograf" je malo posle kasarne (gledajuci ka Futogu) a "ekipa" iza krivine kod parka.

"Omladinac" se odmah masio za papirce... pisao sitnu knjigu jedno 10 minuta.... toliko me je zblanuo razlog zaustavljanja da ni dan danas ne znam da li mi je "ponudio" da platim na licu mesta....

A doticni pesak kojeg nisam propustio je latentni samoubica .... Po vlaznom vremenu, klizavom kolovozu (ona siitna kisica padala) krece da prelazi kad mu nailaze 2 automobila i autobus sa leve strane a sa desne (od Jodne banje) 3. auto hoce da se ukljuci prema centru.... ulazi frajer u frku sa 3 auta i autobusom.... Pa neka je 100000000 puta pesak na pesackom.... u takvu guzvu se ne ulazi (bar ja ne bi).

Inace svakako postujem pesake (ipak sam i ja vise pesak nego vozac) i nije mi tesko da stanem i propustim... ali ovo... imam samo 3500 komentara

Comment

• dishapaun
                CBC Član
                • 29.03.2008
                • 22
                • Beograd

Ko skrece iz Bul. JNA, desno preko tramvajskih sina, u Ljutice Bogdana i dr Milutina Ivkovica na pesackom obavezno propusta pesake jer panduri vrebaju. Dovoljno je da pesak pomisli da predje ulicu pisu kaznu!

Comment

• Big
                  CBC Član
                  • 14.08.2008
                  • 27
                  • bg

Citam i ne verujem sta se desava, ja sam mislio da je jedino moj cale bio dobar da plati ovakvu kaznu, kad ono ovo ozbiljna stvar!!! Njega su uslikali na bulevaru. Neka baba prelazila ulicu, tipa tek zakoracila a on bio sasvim na drugoj strani!!! pa sta da covek radi, da zaustavi saobracaj ako baba dolazi u najavi za 30 sekundi!!!!!!!!!!!!!! Veoma lako po meni ovo slikanje ide po dogovoru sa nekim pesakom mislim sta ja znam da neko ovo namerno ne radi, zvuci mozda bezveze al opet, ti panduri rade po principu ja dans moram da napisem lupam 10 kazni, i sto sebi ne bi olaksao.
                  Ovo je mozda najjadniji nacin uzimanja para sirotinji!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• Car
                    CBC Senator XXL
                    • 07.07.2005
                    • 900
                    • Beograd

S obzirom da se tamo pred pancevackim mostom pesaci jedva uspevaju da predju ulicu iako imaju pesacki, i pitao sam se kad ce policija vec jednom poceti da zaustavlja te koji ih ne propustaju.

Comment

• CoyoT
                      CBC Član
                      • 01.03.2007
                      • 19
                      • Novi Sad

@Todor-TNT...druze sto se tice prekoracenja preko 30km/h ide dozvola bez price! Evo ti situacija...idem 96km/h ogranicenje 50km/h,radar me slika ja se svadjam sa pandurom kako mu nevalja radar. Slucaj odlazi kod sudije za prekrsaje,ja kao bacam grbu da nisam toliko vozio ali q...! Pandur dolazi na suocenje i tu sam ga ugasio! Kazna 8000+troskovi suda i 3meseca zabrana. Mozes jedino da se vadis ako ti je 1. put mada slabije. Jbg,vadis duplikat i molis se da te ne zaustave!

Comment

• mistermobil
                        CBC Senator XXL
                        • 09.11.2008
                        • 469
                        • pecinci

Nazalost,ja sam imao uzasno iskustvo sa pesakom,koji se stvorio iza parkiranih vozila,na pesackom prelazu..udarac pri brzini od 35km/h i slomljena kljucna kost,ja optuzen i osudjen,a pesak mi je bukvalno izleteo,pogresna procena i moja i njegova..ja sam mislio da on nece krenuti na kolovoz posto sam ja blizu..ko zna sta bi bilo da sam isao brze,ne smem ni da pomislim ..znaci preporucujem maximalnu opreznost u takvim situacijama,bolje i zastati na pesackom na par sekundi pa i minut koji nista ne znaci u zivotu,nego doziveti neku traumu pogresnom procenom.Bez ljutnje,mislim da su kazne za nepropustanje pesaka opravdane,ali isto tako trebaju da se kaznjavaju i problematicni pesaci
                        Ko leti,vrijedi
                        Ko vrijedi,leti
                        Ko ne leti,ne vrijedi..
                        (Grunf,TNT..)

Comment

• CoyoT
                          CBC Član
                          • 01.03.2007
                          • 19
                          • Novi Sad

@ Slazem se u potpunosti sa tobom ali majku mu uvek kad god se priblizis tom pesackom obavezno iskace neki pesak kao da samo ceka neki auto da naidje. Oprez pre svega!

Comment

• MirkoDamnjanovic
                            CBC Senator
                            • 26.09.2008
                            • 291
                            • Srbija
                            • Cetvorotockas

Koliko sam ja cuo da ce se nepropustanje pesaka po novom zakonu tretirati kao tezak saobracajni prekrsaj.

Inace pravilo u vezi pesaka je da: "KADA VIDIS PESAKA SA NAMEROM DA PREDJE ULICU OBAVEZAN SI DA STANES I PUSTIS GA DA PREDJE".
                            A nase idiotske auto skole govore kandidatima pricu: "Ako pesak zakoraci na pesacki treba da stanes, ako ti pre njega stignes do pesackog ok je da prodjes". E to su extra situacije koje su diskutabilne i svaki policajac ce da te zaustavi i pise kaznu (moze to da uradi).

Zato kad vidite pesaka sa NAMEROM (na metar od pesackog) stanite i pustite ga da predje.

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Ono sto ce takodje novim ZOOBS-om biti utvrdjeno su i OBAVEZE pesaka, a ne samo njihova prava i obaveze vozaca prema njima. Zar ja treba da gatam da li pesak ima ili nema nameru da predje ulicu, kako ja to da znam? Desilo mi se mali milion puta da stanem na pesackom da propustim pesaka koji stoji na istrvu, ali covek uopste ne konstatuje i nema nameru da predje, on prica telefonom i to je to...Ova prica sto po autoskolama pricaju je savrseno na mestu, apsolutno je nebezbedno da zjalam kao muva bez glave pored pesackog pokusavajuci da protumacim da li ce pesak preci ili ne. Ako je zakoracio, stanes i pustis ga, ali ni pesak ne sme da POMISLI da zakoraci na pesacki ako se vozilo koje nailazi vec nalazi na maloj udaljenoti od pesackog i krece se takvom brzinom da je nemoguce ili nebezbedno da zabode kocnicu da po svaku cenu pusti pesaka da predje. Sada se desava da pesaci toliko bukvalno shvataju svoja "prava" na pesackom da bez ikakvog pardona i maltene bez gledanja, kao junad na klanje krenu da prelaze prelaz pa makar auto isao 60 na sat na 5 metara od prelaza - misle verovatno sta me briga, pesacki je, moram da predjem SAD i odmah, pa ti razmisljaj kako ces i da li ces stati. Ne znam da li razmisljaju uopste da ce njihova glava da padne pod tocak ako slucajno nije moguce da se stane na vreme...Druga stvar, jako je cesta situacija da stanes i propustis pesaka na pesacki, a on krene da ga prelazi po dijagonali, nogu pred nogu, pricajuci telefonom, i to traje, i traje...

Slazem se da su pesaci u losijem polozaju nego vozaci u saobracaju, svakako su ranjiviji - ali to ne znaci da su supermeni, i bas to sto su ranjiviji treba da im je vodilja, a ne "pravo" koje imaju na pesackom. Kad pesaci budu shvatali da kao ucesnici u saobracaju imaju i OBAVEZE a ne samo prava, mislim da ce stvari izgledati malo bolje...
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                              X