Prekrsaj-nepropustanje pesaka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MirkoDamnjanovic
    CBC Senator
    • 26.09.2008
    • 291
    • Srbija
    • Cetvorotockas

Re: Prekrsaj-nepropustanje pesaka

Slazem se da iz zdravog razuma proizilazi to sto si rekao. Ali zakoni nisu bas sveobuhvatni i ne interesuje ih bas previse prica vozaca.
    Pravo prvenstva prolaza na pesackom imaju pesaci. A ti ako ides brzo i ne mozes da se zaustavis bezbedno - samo ce ti reci neprilagodjena brzina kretanja uslovima saobracaja. Bio si obavezan da smanjih brzinu jer prilazis pesackom prelazu.

I meni puca film kad uhvati dijagonalu ...

Comment

• Todor-TNT
      CBC Član
      • 01.02.2009
      • 91
      • Beograd,Zvezdara

Originally posted by CoyoT
      ...idem 96km/h ogranicenje 50km/h,radar me slika ja se svadjam sa pandurom kako mu nevalja radar. Slucaj odlazi kod sudije za prekrsaje...
      U mom slucaju je ogranicenje bilo 60km/h,ali opseg je isti (30-50km/h),ali gde si vozio toliko brzo? Da li su ti stavili u optuzbi STAV 1 (krsenje saobracajnih propisa) ili STAV 2 (ugrozavanje saobracaja i ostalih ucesnika u saobracaju),to se nalazi na dnu zapisnika...? Meni je stavio STAV 1 jer nigde nikog nije bilo oko mene...

A za ostale forumase jedna informacija,mada pretpostavljam da vecina to vec zna...novi radari (najcesce u civilnim kolima) imaju merace brzine i slikanje koji se odmah smestaju u internu memoriju radara tako da ne mogu biti obrisani...dakle,nema vise nagodbi ako vas uslikaju...A na preko 60-70 vecih raskrsnica po Beogradu kamere su vec instalirane i povezane sa centralom,ceka se samo da u Skupstini odobre novi Zakon o saobracaju i foto_session pocinje...tako da...uzivajte dok jos mozete,a onda...
      :twisted: ...SEAT IBIZA DRIVER... :twisted:

Comment

• MirkoDamnjanovic
        CBC Senator
        • 26.09.2008
        • 291
        • Srbija
        • Cetvorotockas

Ja mislim da ce za nedelju dana drzava da popuni sve rupe u budzetu i da digne standard gradjana tako da smo do 2012. god. sigurno vodeca zemla u EU

Comment

• Djux
          CBC Veteran
          • 10.08.2007
          • 133
          • Zemun

Originally posted by CoyoT
          @Todor-TNT...druze sto se tice prekoracenja preko 30km/h ide dozvola bez price! Evo ti situacija...idem 96km/h ogranicenje 50km/h,radar me slika ja se svadjam sa pandurom kako mu nevalja radar. Slucaj odlazi kod sudije za prekrsaje,ja kao bacam grbu da nisam toliko vozio ali q...! Pandur dolazi na suocenje i tu sam ga ugasio! Kazna 8000+troskovi suda i 3meseca zabrana. Mozes jedino da se vadis ako ti je 1. put mada slabije. Jbg,vadis duplikat i molis se da te ne zaustave!

Nije bash tacno da ide dozvola. Iako naravno sudija moze odluciti tako. Ja sam za vece prekoracenje u naseljenom mestu dobio uslovnu kaznu prosle godine. A prekoracenjeje bilo bash debelo da se ne ,,ponosim,, sada. . .

Comment

• Todor-TNT
            CBC Član
            • 01.02.2009
            • 91
            • Beograd,Zvezdara

@Djux A je l' si platio kaznu i dobio uslovno ili samo god. uslovno? I kako to funkcionise kad dobijes uslovno? Ne smes da napravis nikakav prekrsaj ili postoje neke kategorije?? Pa reci koliko si vozio....

Comment

• stefanves
              CBC Senator XXL
              • 10.12.2006
              • 1351
              • BG

Ja kada sam polagao sam stajao na svakom pesackom preventivno ( ne bukvalno )
              Nije problem stati na pesackom, nego je problem sto izlecu na mestima koja nisu obelezena. Pre par meseci sam imao sudar ( otac je vozio ), kada je devojka krenula da pretrcava ulicu, on malo prikocio ( naglasavam malo, nije zabo kocnicu ), i lik nam se nabio odpozadi .
              Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
              Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• StudentBGD
                CBC Senator XXL
                • 18.12.2007
                • 1027
                • Beograd

Ljudi, zar je toliki problem stati i propustiti pesake? Neki se jos bune kako ih je policija kaznila zbog nepropustanja pesaka na pesackom...
                Ja sam navikao da stajem i nemam problema. Ali kao sto 206 kaze jeste veliki problem kada stanes nekome da predje ulicu ili usporis bukvalno na 3kmh da bi presli a oni se neckaju i cekaju da skroz stanes i zamolis ih da predju Ili npr. pesacki kao sto su oko Slavije gde pesaci nailaze jedan za drugim i ako se ne uvalis izmedju njih mogao bi da cekas ceo dan. Redovno mi se desava da lagano usporim i stanem ipred pesackog a da me neki pametnjakovici zaobilaze drugom trakom ili cak preticu preko pune
                Treba pisati debele kazne za nepropustanje pesaka ali zato treba nekako regulisati i njihovo ponasanje u saobracaju.
                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Todor-TNT
                  CBC Član
                  • 01.02.2009
                  • 91
                  • Beograd,Zvezdara

Originally posted by StudentBGD
                  Ljudi, zar je toliki problem stati i propustiti pesake? Neki se jos bune kako ih je policija kaznila zbog nepropustanja pesaka na pesackom...
                  Nije meni problem da stanem,na kraju krajeva i ja sam nekada bio pesak pa znam kako je,nego je problem u tome sto kad je opsta guzva kazne te panduri kad neko zakoraci na pesacki na drugoj strani ulice!! A i kad bi barem na prometnim mestima u gradu napravili podzemne prolaze ili pasarele ne bi UOPSTE bilo problema i "gazenja",samim tim sigurnije i lakse svima... Moram naglasiti da ima mnogo PESAKA-KAMIKAZA,dzaba tebi sto pazis...

Comment

• Snejk
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2008
                    • 704
                    • BG

Ne možemo biti kao zapad po jednim stvarima a biti u srednjem veku po pitanju drugih. Kada ćemo videti da pauk odnosi kola parkirana oko pešačkog prelaza, umesto da nosi ona najbliža parkingu za odvoženje vozila.. Meni je pre jedno 15 godina izleteo klinac pravo pod auto. Ovo se desilo u centru Vrčina, na samoj krivini kod osnovne škole. Kombi je stajao parkiran pored nekog lokala i prednjim točkovima je stajao na pešačkom. Mali je samo istrčao pored kombija i stao pred moj auto. Naravno - sve vreme je bio na pešačkom prelazu. Ja sam na sreću išao možda 25 km/h i uspeo da se zaustavim, možda na 20 cm od prestravljenog deteta. Dva dana posle toga sam se i dalje tresao.. Ali eto, ljudi ne razmišljaju, treba kupiti cigare, neće valjda ništa da bude za tih 5 minuta.

Comment

• ludimilojko
                      CBC Početnik
                      • 10.03.2009
                      • 1
                      • Beograd

Izvinite, ali ako je sve vas policija ili sudija kaznili za ovo sto ste ovde napisali tj. ako su pesaci na pesackom bili tako udaljeni ili na ostrvu (kako vi svi ovde navodite) - onda mi se cini da ste greskom kaznjeni. Naime u Zakonu o osnov.bezbedn.saob. lepo pise u cl.110 st.3. :
                      "...vozac je duzan da se takvom pesackom prelazu priblizava dovoljno UMERENOM brzinom da ne ugrozava pesake koji su VEC stupili ili STUPAJU na pesacki prelaz a, PO POTREBI, i da zaustavi svoje vozilo da bi propustio pesake."
                      Dalje pise da je duzan da svakako zaustavi vozilo ako su ti pesaci DECA, STARI I INVALIDI.
                      Dakle Mirko cini mi se da su auto-skole ipak u pravu...

Comment

• milan_g1
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2007
                        • 863
                        • Karaburma

I meni se jednom desilo da mi je klinac istrcao iza parkiranog kombija, tu je pijaca i bas je prometno i uvek idem polako i pazim, ukopao sam se u mestu i samo bacio pogled u retrovizor, srecom nije bilo nikoga. Ono sto me je iznerviralo je to sto klinac mene nije ni registrovao, samo je pretrcao preko ulice. Pa majku mu mene su ucili da se pogleda levo pa desno kad se prelazi ulica, pa makar to bilo i na pesackom prelazu. Pojedini pesaci prelaze taj pesacki kao da je to iskljucivo pesacka zona. Ja stvarno pazim na pesake i propustam ih ali isto tako popi*dim kada mu mahnem da predje a on me gleda bledo pa ga strah da predje pa se gledamo kao kod OK korala, ili nogu pred nogu po dijagonali, e dodje mi da ga dignem na haubu! A bas zbog takvih se ja valjda normalno ponasam kao pesak... a nenormalnih i pesaka i vozaca kod nas ima previse
                        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• MirkoDamnjanovic
                          CBC Senator
                          • 26.09.2008
                          • 291
                          • Srbija
                          • Cetvorotockas

Izvinite, ali ako je sve vas policija ili sudija kaznili za ovo sto ste ovde napisali tj. ako su pesaci na pesackom bili tako udaljeni ili na ostrvu (kako vi svi ovde navodite) - onda mi se cini da ste greskom kaznjeni. Naime u Zakonu o osnov.bezbedn.saob. lepo pise u cl.110 st.3. :
                          "...vozac je duzan da se takvom pesackom prelazu priblizava dovoljno UMERENOM brzinom da ne ugrozava pesake koji su VEC stupili ili STUPAJU na pesacki prelaz a, PO POTREBI, i da zaustavi svoje vozilo da bi propustio pesake."
                          Dalje pise da je duzan da svakako zaustavi vozilo ako su ti pesaci DECA, STARI I INVALIDI.
                          Dakle Mirko cini mi se da su auto-skole ipak u pravu...
                          U pravu su jednim malim delom.

Comment

• Marko001
                            CBC Senator XXL
                            • 09.09.2006
                            • 1070
                            • Belgrade

Kazna za nepropustanje pesaka na pesackom bez semafora

Ako je u pitanju nepropustanje pesaka na pesackom prelazu bez semafora sta moze da ocekuje kod sudije za ovakav prekrsaj? da li samo novcana kazna i kolika otprilike ili oduzimanje dozvole ili uslovno? da li to oni tumace kao ugrozavanje ljudi, tj. pesaka?

Comment

• panto
                              CBC Veteran
                              • 04.11.2007
                              • 148
                              • ljubic

Re: Kazna za nepropustanje pesaka na pesackom bez semafora

Ja ječe platio 5.000 din kaznu i 800 din sudske troškove .

Comment

• Marko001
                                CBC Senator XXL
                                • 09.09.2006
                                • 1070
                                • Belgrade

Re: Kazna za nepropustanje pesaka na pesackom bez semafora

Bas za isti ovaj prekrsaj? hvala

Ubuduce koristiti SEARCH jer imas istu temu od pre dve nedelje

Comment

Working...
                                X