Sudar na raskrsnici

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Sudar na raskrsnici

Uopste ne zelim da se bavim domenom sta bi bilo kad bi bilo, dao sam svoje misljenje u ovom konkretnom slucaju, mislim da je bavljenje hipotetickim situacijama kontraproduktivno, te ne bih ulazio u to.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

"advokat-specijalac" za saobraćajke
      Po meni, ovde je pitanje da se izbalansira moguc iznos (eventualno) umanjene kazne i iznos koji ce "specijalac" da uzima po rocistu pomnozeno sa brojem mogucih rocista, pa da se vidi "dal ce stvarno manje da boli".

Ili pogodba sa specijalcem tipa "ako umanjis za xxxx,xx din. onda ti dodjem xxx,xx..."

Na sve to obavezno ispitivanje pulsa zrtve sa slomljenim laktom, da se vidi sta je po njoj "nagodba", tj da se ispita da li postoji ta mogucnost.

Najbolje je da kuma sredi te stvari, ili da posreduje, posto je iz struke

edit : akcenat je po meni na "slomljenom laktu", zato sto to moze da izraste u ko zna sve kakvu nadoknadu, a takodje i da zrtva nije bila vezana
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• gevara
        CBC Član
        • 14.03.2009
        • 17
        • Serbia

@206
        (upravo videh da si moderator )
        Sad sam se čuo s'advokatom i potvrđuje sve tvoje izneto... Ja i dalje logiku ne mogu da ugradim u sve ovo, možda sam i tvrdoglav i Kalimero ali i dalje tvrdim da je ovo ne teorija zavere nego totalna zavera.
        Elem, kakav je tvoj savet za dalje? Da li vredi uopšte pozivati novog/privatnog veštaka (znam da nije sića) ili složiti se sa postojećim požarevačkim veštakom? Da li je svrsishodno u sledećem ročištu izneti nedostatke-primedbe ili k'o što rekoh da skinem gaće i ...
        - mamihlapinatapai -
        See The Beast!

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Sve i da je teorija zavere (a nije, veruj mi, tebi mozda zalosno i nepravedno izgleda, ali je tako...) ti tu ne mozes apsolutno nista. Sve sto mozes da uradis je da te manje "zaboli". Dakle, pomiri se sa time da si kriv i baci se na "kontrolu stete" odnosno umanjenje onoga sto ces da platis.

Sve sto novi vestak eventualno (kazem eventualno) moze da uradi je da ustanovi da je na uglu postojao parkiran auto - sto na kraju krajeva, ako se potrefi normalan Sudija, mozes i sam da izneses u sopstvenu odbranu POD USLOVOM da priznas krivicu, i Sudija ce to najverovatnije prihvatiti i uzeti u obzir kao donekle olaksavajucu okolnost, zasto si se ukljucivao na takav nacin i zasto je doslo do toga do cega je doslo - naravno, ne insistiraj na tome da si u pravu, nego krajnje kulturno i bez ulazenja u raspravu napomeni da u zapisnik i pored tvog insistiranja nije uneseno parkirano auto - dakle NE ZATEZI stvar. Pod uslovom da krenes da se natezes da nisi kriv i trazis revidiranje zapisnika uz angazovanje novog vestaka, insistiranje na tehnickom ili sta vec planiras, racunaj na to da ce se i Sudija automatski prema tebi odnositi manje fleksibilno, i sto se tice vodjenja procesa i utvrdjivanja kazne. Stoga, ne preporucujem da angazujes bilo kakve vestake sa strane, to bi imalo poente SAMO u slucaju da insistiras na nevinosti - koju, po mom misljenju nema SANSE da dokazes.

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

Jos nesto, zar tvoje osiguranje ne pokriva i povredu suvozaca u udarenom vozilu? Ovo bi 206 mogao da objasni.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Pokriva, i osiguranje ce ponuditi odstetu suvozacu bazirano na proceni vestaka medicinske struke koliko je "stete" pretrpeo - i suvozac moze ali ne mora da prihvati vansudsko poravnanje. U slucaju da prihvati, osiguranje isplati, pa ga posle tereti za isplaceni iznos. U slucaju da ne prihvati, osiguranje se sudi s njim, pa ga terete za sudski utvrdjen iznos koliko budu isplatili ostecenoj stranci. Moguce da u samoj proceduri postoje razlike izmedju osiguranja sa kojim ja radim i kuca u Srbiji. Ne znam koliki je maksimalni zakonski iznos stete za suvozaca u Srbiji koje pokriva osnovna polisa osiguranja, ali nije preterano velika, obicno pise na samoj polisi.

Comment

• bozza1979
                CBC Veteran
                • 08.01.2007
                • 112
                • Beograd

- Član 65. (ZOBS): Zabranjeno je preticanje ispred i na samoj raskrsnici osim bicikla i bicikla sa motorom, ali da pri tom svojim vozilom ne prelazi na deo kolovoza namenjen saobraćaju vozila iz suprotnog smera.

Ja i dalje mislim da je zbog ovog Astra kriva... Jos covek kaze da je bio pod uglom 5 stepeni, znaci, vec se ukljucio u Kosovsku ulicu...
                Mada, posle svega, mislim da je ovde najbolje da se podeli krivica

Po mom shvatanju, na pravilo desne strane bi imalo smisla pozivati se da je VW skretao levo...

Ali, naravno, mnogo sto-sta u ovom svetu nije fer, logicno i razumno... I, na kraju, ko mene pita sta mislim........

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Dakle, izgleda da bilo ko ko se dohvati teme, cita iskljucivo 2-3 posta ispred svog, jer drugog objasnjenja izgleda nema

Lock

Comment

• gevara
                    CBC Član
                    • 14.03.2009
                    • 17
                    • Serbia

Zahvaljujem svima na komentarima.
                    Iako mi logika i moral ne dozvoljavaju, primoran sam da prihvatim stav i mišljenje moderatora @206 koji je izneo svoj sud istovetan mom advokatu. Neverovatna podudarnost i izgleda da je to zaista tako u sudskoj praksi!?!
                    Nauk nisam pronašao, a poenta je izgleda u tome da jedino šesto, sedmo čulo pomaže u ’vakim situacijama.
                    E, sad mi jedino preostaje da uzmem melem i mažem grudi, **** ... šta već.
                    Što reče moj drug: „Ma, nije to ništa – čovek imao pušačku nogu, ostavio duvan i sutradan mu šleper otkine istu! Tip psuje kamion a doktor ga ubeđuje da su cigarete glavni krivac!
                    Ne verujem da će nekome biti od pomoći ali molim moderatora za dozvolu da nakon okončanja sudskog postupka iznesem krajnji ishod tj. epilog ovog „saobraćajnog udesa“;

Poz.
                    - mamihlapinatapai -
                    See The Beast!

Comment

Working...
                    X