Trake u kružnom toku...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nemanya
    CBC Veteran
    • 29.03.2008
    • 199
    • Beograd

Re: Trake u kružnom toku...

Ma kružni tokovi po Beogradu su farsa. Nema tu mnogo pravila,čak i tramvaji koji imaju svaku prednost paze šta rade,iako ih ljudi presecaju.

Kad bi se ljudi samo malo potrudili da se prestrojavaju na vreme u kružnom toku,ne bi bilo problema. Ovima iz unutrašnjosti što ne poznaju grad i ne zameram,al ima toliko bahatih..koliko sam samo puta video kako ide autom uz ostrvo i preseče autobus recimo,i skrene u Beogradsku.

Ulaskom u kružni tok imaš svaku prednost (prvenstvo u našim kružnim tokovima je uglavnom određeno trouglom) što ti daje pogodnost da se nesmetano prestrojiš,jer svako ko ulazi u kružni tok mora da čeka da ti koji si u kružnom toku obaviš potrebne radnje kako bi se on bezbedno uključio u tok saobraćaja u kružnom toku.Znači,prednost onoga ko se kreće u kružnom toku važi sve do isključenja iz istog.

Ako ideš iz Beogradske i krećeš u Mekenzijevu ne možeš stalno ići uz ostrvo i na kraju preseći nekoga da bi ušao u Mekenzijevu.
    Ili recimo,neko ide iz Beogradske u Mekenzijevu,a neko iz Srpskih vladara ka Hramu. Vozilo iz Beogradske ide uz ostrvo (sem toga vozilo iz Beogradske već mora da bude prestrojeno u pravilnoj traci pri ulasku u kružni tok),vozilo iz Srpskih vladara može da ide paralelno sa njim,ali zna se ko se gde odvaja i u koju traku,i gde skreće.
    Svi koji se uključuju u kružni tok ne smeju ometati vozila koja su u kružnom toku u obavljanju radnji.

A kad bi vozila iz Beogradske i Srpskih vladara nameravala ka Hramu,s obzirom kojom trakom treba da krenu,vozilo iz Beogradske ustupa prednost vozilu iz S.Vladara,kada se nađu u istoj putanji,jer bi tada trebala biti na putu istog prioriteta.

Originally posted by srdjanissan
    ja na primer gore iz ulice idem pored parking servisa i dodjem paralelno sa njim,svejedno morao bi njega da pustim ma gde da oce ili u beogradsku ili u s vladara pa ja da nastavim.
    Ja mislim da nije tako.
    Beogradska ima 4 trake. Kad se ulazi u Beogradsku leva traka bi trebala biti rezervisana za ove što izlaze iz kružnog toka,a desna za vas pored parking servisa,i onda nema problema,opušteno možete da idete paralelno,ništa se neće desiti.
    Međutim,malo ko to radi. A time bi se kružni tok kao saobraćajnica značajno rasteretila.
    Ali ako nameriš u S.Vladara,onda je situacija drugačija.
    "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• banebg81
      CBC Veteran
      • 26.06.2008
      • 195
      • Beograd

Oprostite, kakvo pravilo DESNE RUKE???

Šta je to?

Kada ulaziš u kružni tok, pratiš samo LEVO, tj da li ti nešto dolazi sa leve strane i to je ujedno i vozilo u samom kružnom toku !? Šta da propuštam sa desne strane kada sam ja već ušao u kružni tok???
      Isto tako, u samom kružnom toku se takođe daju svetlosni signali za menjanje pravca jer kako će neko da se isključi ili da promeni traku u kojoj vozi !? u toj situaciji bez davanja svetlosnih signala ostali vozači konsultuju Milana Tarota !?

Naravno da bi taj bio kriv, ako je bio IZA TEBE. Ako je bio ispred tebe, i dao svetlosni signal (što ti ne možeš da dokažeš, jeste ili nije jbg, ti si ga udario) TI BI BIO KRIV. A ako ste u kružnom toku u i stoj ravni, po logici stvari, trebalo bi da tebe propusti da prođeš, da nastaviš svoje kretanje a da on uz odgovarajući svetlosni signal isključi iz kružnog toka.

pozdrav

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

Originally posted by banebg81
        po logici stvari, trebalo bi da tebe propusti da prođeš, da nastaviš svoje kretanje a da on uz odgovarajući svetlosni signal isključi iz kružnog toka.

pozdrav
        samo ti vozi po logici stvari pa kad ti "beloglavi sup" kaze da si kriv, setices se ove teme

Comment

• banebg81
          CBC Veteran
          • 26.06.2008
          • 195
          • Beograd

Originally posted by JAPANX
          Originally posted by banebg81
          po logici stvari, trebalo bi da tebe propusti da prođeš, da nastaviš svoje kretanje a da on uz odgovarajući svetlosni signal isključi iz kružnog toka.

pozdrav
          samo ti vozi po logici stvari pa kad ti "beloglavi sup" kaze da si kriv, setices se ove teme
          Ne razumem u čemu je problem ?
          Pazi ovako, idemo u istoj ravni, paralelno, jedan naspram drugog, i na osnovu kog pravila on MOŽE DA PROMENI PRAVAC KRETANJA I DA UDARI U MENE??? Ja ne mogu da se pomerim, ja idem svojom trakom i normalno, on ako hoće da se prestroji pa da potom skrene, ili će da ubrza da prođe ispred mene i ja ga naravno propustim ili će da uspori i da pokazivačem pravca upozori ovog IZA MENE da ga OBAVEZNO propusti da skrene !?
          I naravno, ukoliko nije uspeo da se prestroji, još jedan krug uz poštovanje propisa

setih se vica, ŠTA PIŠE U SARAJEVU NA KRUŽNOM TOKU???

DOZVOLJENO SAMO 5 KRUGOVA

pozdrav

Comment

• Marko001
            CBC Senator XXL
            • 09.09.2006
            • 1070
            • Belgrade

I meni nije jasno o kakvom vi pravilu desne ruke u kruznom toku pricate nema tog pravila u kruznom toku, ne postoji, vec postoji na drugim tipovima raskrsnica pod uslovom da nisu regulisane saobracajnim znacima ili semaforima.

Ovde je stvar jasna, onaj ko je vec u kruznom toku ima prednost u odnosu na one koji se ukljucuju, svako ko je u kruznom toku ako hoce da se iskljuci mora to da cini iz spoljne trake a ne iz unutrasnje direktno, pa da seče...

e sad pitanje dokazivanja u slucaju sudara je nesto sasvim drugo i vrlo se cesto desava da ispadne kriv onaj ko u stvari nije kriv zato sto se gleda po polozaju vozila nakon sudara i po tragovima kocenja pa onda tako moze da deluje, a niko sem dvojice vozaca ne zna tacno kako se sve izdesavalo, osim ako ima i svedoka voljnih da svedoce...

po mom misljenju ukoliko bi dovlak njega udario kad mi mu se ovaj isprecio, tj. kad bi moglo da se vidi po polozaju vozila i tragovima guma da je sekao traku, onda bi on bio kriv, u suprotnom dovlak.
            naravno najbolje je voziti u kruznom toku laganije pa da uopste ne dodje do čukanja čak i ako te neko seče ali ako računamo da mora doći do sudara onda je čak bolje da dovlak ne koči uopšte vec da ga udari cim ovaj krene u desno da ga seče, nego da koči pa da ovaj dobrim delom vec ode u desno i onda kad ga dovlak udari da ispadne da je lik bio ispred njega u istoj traci.

lično se uopšte ne držim saobraćajnih pravila kad imam prednost nego ako vidim da ide neka ****** sa druge strane i da se zaleteo itd ili da me seče ja ga propustim iako ja imam prednost

Comment

Working...
            X