Sa lakom prikolicom u inostranstvo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Sa lakom prikolicom u inostranstvo

[offtopic:3d7quwyg]koji je font za tablice?[/offtopic:3d7quwyg]

i cale i ja vucemo jednu prikolicu sa razlicitim tablicama, sve je ispravno. niko nikada nije trazio nikakav atest vec samo na tehnickom procitali broj sa plocice na kuki, upisali u registracioni list, izvadjena treca tablica i teraj.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• nesaj
      CBC Član
      • 09.06.2006
      • 30
      • Topola, Šumadija, centar sveta !

Hvala na brzim odgovorima, ako sam ja razumeo:

- treća tablica mora da ide uvek iza prve dve tj auto i prikolica moraju da imaju identične brojeve, tj pozajmljivanja samo prikolice nema. Mora i auto da se pozajmi

- drugi slučaj ako je iole moguć je da se na istu prikolicu izvade jedna 3. tablica za 1 auto i ista takva za drugi auto i da se po potrebi montira odgovarajući broj? Da li je to uopšte moguće i izvodljivo po našim propisima?

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• nesaj
          CBC Član
          • 09.06.2006
          • 30

Pisali smo u isto vreme, vidim da sam dobio odgovor i pre nego što sam postavio pitanje

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

pazi, moguce da ja nikada nisam naleteo na nekoga ko ima drugaciji pogled na pravila i ateste vezane za lake prikolice i vucne kuke, tako da ovo sve uzmi sa rezervom. kao i 99% stvari koje se pisu na forumu.

Comment

• Dare
              CBC Senator
              • 16.09.2007
              • 219
              • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

hajde i ja da kazem rec-dve, posto dosta cesto koristim prikolicu...

prvo sam imao rucni rad, sa njom se naplacao kazne zbor nemanja trece tablice. atestirana kuka nije dovoljna za dobijanje trece tablice. prikolica mora da ima svoj broj sasije...
              sad stvari stoje ovako : kupio sam novu Zastavinu prikolicu, 750kg nosivost + 250kg njena masa. To je najveci model koji moze na trecu tablicu da ide i da se vozi sa "B" dozvolom. Trecu tablicu sam cekao dva meseca, dobio i to je to. Prosao sam ko zna koliko kontrola - nikad niko nije probao da me kazni. Jednm sam je pozajmio rodjaku, on je vukao do Beograda i zaustavili su nas. Pokazao je saobracajnu svog auta, ali i mog posto sam mu bio dao. Prosli smo glatko (policajac nije znao da sam ja vlasnik prikolice ) .

Medjutim, sledi paradoks. Kupim jos jedan auto, i odem da pitam u policiju da li sa njim smem da vucem prikolicu (svoju). Kazu - NE !

Comment

• pbenka
                CBC Član
                • 04.01.2009
                • 22
                • Bački Petrovac
                • Hyundai i30 CW

Možda naivno posmatram situaciju, ali kad sam stari auto kupio, imao kuku ali nije bila atestirana. Stalno su me na tehničkom zezali za to pa sam uradio atest i dobio treću tablicu. Na novom autu ugradio kuku sa atestom dobio treću tablicu. Niko me nikad ništa nije pitao za prikolicu. Kada vučem prikolicu, stavim treću tablicu koja odgovara mom autu na nju i teram. Ponekad vučem kamp prikolicu, onda prebacim moju treću tablicu na kamp prikolicu. Isto tako ne vidim razlog da kad nekome pozajmim prikolicu, on stavi svoju treću tablicu na nju i tera. Zasad još nisam imao problema sa prikolicom, ali ko zna. Dakle, za treću tablicu su tražili samo atest za kuku, ne i za prikolicu.

Comment

• rajmax63
                  CBC Prijatelj
                  • 02.04.2005
                  • 1415
                  • Bačka Palanka
                  • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Koliko pisanija a niko da ubode pravo sem "ade"

Treća tabica pripada autu i kuki i ne može se doboti bez A-testa kuke
                  treca tablica se koristi i samo koristi za lake prikolice do 750kg

sama prikolica mora da ima A-test i da ima ukucane brojeve na ramu od prikolice

svako ko je kod policije prošao sa A-testom kuke i izdanom trećom tablicom ,a da pri tome policija nije tražila papir od A-testa prikolice je srecan jer policija ima puno pravo da takvo priključno vozilo isključi iz saobraćaja
                  papir ili potvrda od A-testa prikolice se nosi zajedno sa saobraćajnom dozovolom i ako poilicija traži na uvid mora se pokazat

velika je sreća onoga ko vuće laku prikolicu što je naša policija ne edukovana za taj detalj.

njima je najbitnije radrisanje mito kafana klopa i dobra ladovina i poznavanje 2-3-5 članova zakona
                  blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                  Audi ima crveno T

Comment

• nesaj
                    CBC Član
                    • 09.06.2006
                    • 30

Originally posted by rajmax63
                    papir ili potvrda od A-testa prikolice se nosi zajedno sa saobraćajnom dozovolom i ako poilicija traži na uvid mora se pokazat
                    Predah svu potrebnu dokumentaciju za 3. tablicu sad u petak, uzeli su mi sve originalne papire (imam proste fotokopije) od prikolice, tj. dokaz o poreklu, račun, atest prikolice i neke papire od firme koja je pravila koji nisu sad od važnosti u ovoj temi. Važno je da su uzeli SVE sem dokaza da kuka ima atest, to im valjda ne treba. Ako je atest (A4 list sa pečatom Instituta Vinča PUS_neki_tamo_broj) od prikolice u SUP-u, kakav papir da ja pokažem sad policajcu, zar 3. tablica + PUS pločica nije dovoljan dokaz atesta?

Comment

Working...
                    X