I opet dvojako ... ko ima para - plati, a ko nema - u zatvor ?! Za isti prekršaj?! Ili šta ako ima kintu, samo nema poreklo iste ?! Ima dobrotvore oko sebe ?!
Izgleda da bodovi imaju smisla, još samo da su dobro sročeni ...
Drustveno koristan rad i motika sa skracenom drzalicom ko je sposoban
a ko pribavi papire da je nesposoban za fizicki rad moze malo da sedi
ali iza resetaka.
Drustveno koristan rad i motika sa skracenom drzalicom ko je sposoban
a ko pribavi papire da je nesposoban za fizicki rad moze malo da sedi
ali iza resetaka.
Sto je ponovo diskriminacija...zakon treba da tezi da bude jednak za sve, a ne da diskriminise ljude, zato ovaj sistem ima toliko nedostataka
Okreni-obrni ... sve neki dupli aršin ... ko je ovo ili ono dobije ovo ili ono ....
Zakon treba biti uniforman, jednostavan, primenjiv na sve i pravedan pre svega !!!
Čim manje izuzetaka = bolji Zakon !!!
... a ako mi baba po tetki boluje od reume u levom kolenu, a deda po strini je alkoholičar dobijem 48% popus' na kaznu jer patim od psiho-motornih poremećaja izazvanih alkoholnim isparenjima dok sam jeo babinu pogaču ljuljuškan na dedinom kolenu .. ?!
A ako mi keva boksuje u "Radničkom" dobijem i državno izdržavanje zbog duševnog rastrojstva ?!
e bre..pa kad se pravi zakon ne razmishlja se dali tje neko motji da se nepravedno izvuche.
pa ako mu neko 'sredi' da je nesposoban,kad se to sazna onda ide u zatvor taj koji mu je sredio.
NIJEDAN nacin kaznjavanj nije dobar ako neko moze da se izvuche,ali nijedan.
tako da to nije argument u raspravi kakvo je kaznjavanje najbolje.
po meni ovako . naprimer.
1. put preticanje na punu liniju . 10 000 din i ode jedan 'kupon'
2.isti ili slican prekrsaj 10 000 din , kupon i skupljanje lishtja na tashu tri dana
3 i tako redom..
samo kombinacijom kazni DONEKLE tje biti isposhtovana pravednost...
ebiga nekog tje i 10 000 din zhestoko da opameti , nekom je opet to sitna lova ali nevoli metlu..
ako mu nesmeta da daje lovu a i u sado-mazo fazonu je pa voli da chisti parkove za DZ , onda su tu kuponi pa tje posle nekoliko puta da ostane bez dozvole,pa kad ga uvate da vozi bez iste..onda 2 meseca tucanje kamena..
mislim kad neko netje da legne na rudu..morash da ga ujarmish na silu.. tako je otkad je sveta i veka.
jednostavno novchane kazne NE BOLE podjednako i to svi znaju. porez se platja 18% od prihoda ,to je vrsta civilizovanog nameta .. sto i to nije linearno ? bilo bi besmisleno zar ne ?
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment