spisak lokacija postavljenih kamere u BG - neprovereno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ogi
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 309
    • Beograd
    • Hyundai i30 1,4

Odg: spisak lokacija postavljenih kamere u BG - neprovereno

Danas sam tuda ponovo prosao, ne postoji znak da je zabranjeno polukruzno, stavise dozvoljeno je s obzirom da postoji isprekidana linija sa leve strane na pocetku tog praznog prostora, jedino sto sam ja otisao malovise napred pa sam pregazio punu kako bih skrenuo...

A i ta kamera snima brzinu, ne znam da li generalno te kamere sluze i za jos neke prekrsaje...

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Nije dozvoljeno! Isprekidana linija je za vozila, koja vrše skretanje u skladu sa svetlosnom i horizontalnom signalizacijom. Kad idem na EKO pumpu iz pravca Zemuna, obiđem ceo blok i od Arene se uključim kod Palate na Bulevar M. Pupina, na traku prema pumpi i YUBC.

Leva traka, kojom si vozio, obeležena je samo strelicom pravo.

Comment

• Ogi
        CBC Senator XXL
        • 07.10.2007
        • 309
        • Beograd
        • Hyundai i30 1,4

Ok, verovatno si u pravu. S obzirom na situaciju i to da ta kamera navodno sluzi za kontrolu brzine, da si na mom mestu, da li bi ocekivao kaznu?

Takodje me interesuje koja je zaprecena kazna za tu vrstu prekrsaja, nisam uspeo da nadjem, nekako bih preziveo novcanu kaznu ali oduzimanje dozvole ne bih nikako!!
        Last edited by Ogi; 26.10.2011, 18:59.

Comment

• Hypersonic
          CBC Veteran
          • 29.07.2006
          • 116
          • state of Medak, BGD

Da li zna neko sta snimaju kamere na gazeli? Ima po jedna za svaku traku u oba smera.
          Stercus accidit

Comment

• danil80
            CBC Član
            • 23.04.2009
            • 51
            • Beograd

Ne snimaju nista, vec broje vozila.

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Izvor te pouzdane informacije je...?
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Re: spisak lokacija postavljenih kamere u BG - neprovereno

pricali na tv oni iz puteva srbije kada su stavili most u pogon
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

...ne lici mi nesto na kameru za brojanje saobracaja, mnogo je slicna i otprilike u isto vreme postavljena kad i ove policijske - mozda je group buy?

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

rekli su da sluzi za brojanje i nadgledanje, ali i da moze da izmeri brzinu, uslika tablicu itd i da postoji mogucnost linka ka mup

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Pa ne pitam slucajno...

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

i ja slucajno gledao tv

Comment

• shadow
                          CBC Senator XXL
                          • 23.09.2005
                          • 555
                          • Beograd

ja nisam gledao, ali su moji roditelji gledali i kazu da su takodje tom prilkom rekli da ce tim kamerama da "love kriminalce" jer ce da broje kolko puta u toku dana je neko presao gazelu pa ce na osnovu toga da ispituju zasto su tolko puta presli gazelu u toku dana...

Jel su oni stvarno to izjavili?
                          My crew is all fired up
                          Y'all better just wise up

Comment

• boban1982
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2010
                            • 1106
                            • Batajnica
                            • SAXO VTS-BIC

Mene to ne bi cudilo,jer me to podseca na ono kada me zaustavi policajac i pita gde idem,a ja volim da kazem vozam se u krug,a rekao bi mu sta te boli ....!Tako da je moguce da ce da prate sumnjive automobile!Mada mi to deluje malo glupavo!

Comment

• milanco
                              CBC Član
                              • 20.01.2012
                              • 30
                              • Beograd
                              • VW Golf 4 1.6 16v

Originally posted by Ogi View Post
                              Danas sam tuda ponovo prosao, ne postoji znak da je zabranjeno polukruzno, stavise dozvoljeno je s obzirom da postoji isprekidana linija sa leve strane na pocetku tog praznog prostora, jedino sto sam ja otisao malovise napred pa sam pregazio punu kako bih skrenuo...

A i ta kamera snima brzinu, ne znam da li generalno te kamere sluze i za jos neke prekrsaje...
                              Nemaš razloga da brineš!

Ljudi, saobraćaj je oblast o kojoj mi Srbi ama baš sve znamo, svi smo najpametniji, baš kao za fudbal! E pa, nije tako, većina ljudi ama baš pojma nema, a svoje komentare izvlači na osnovu nekih polu (četvrt) informacija. Uglavnom, bitno je da se kuka, u najvćem broju slučajeva! Bolje bi bilo da se malo uzme knjiga (zakon) u ruke, a za stvari koje tu i nisu baš jasne da se priupita neko ko stvarno nešto i zna! Nislučajno neki novinar, jer su to najveće neznalice, koje svojim pritupim člancima najčešće i stvaraju konfuziju!

Inače, ja radim u firmi, u sektoru za saobraćajnu delatnost i mi smo postavili nekoliko kamera za nadzor saobraćaja u gradu, i neke kamere za detekciju tablica. Klasične PTZ kamere za video nadzor ne mogu se NIKAD koristiti za represiju, jer nemaju taj kvaliet slike da bi se očitala tablica, pa čak iako se na snimku vidi prekršaj. Čak i kada bi se video broj tablica, to opet ne bi značilo ništa, jer ta kamera nema atest da je validna kao dokaz. Ovakvih kamera ima brdo po gradu, a ljudi ih se stvarno plaše, i to u slučaju da su napravili bilo kakav prekršaj u blizini iste. Činjenica je da ta kamera vrlo verovatno nije ni morala biti usmerena u tu stranu raskrsnice, jer može da se rotira.

Prava brojka kamera koje stvarno kažnjavaju u Beogradu je ta od 14-15 već prethodno navedenih, i to samo za tačno definisane prekršaje. Inače, često mi se desi da me neko od drugara pita, kada načini prekršaj, da li u blizini postoji neka kamera i da li će mu stići kazna. Moj odgovor je da postoji jedan bankomat tu, pa on ima kameru, a banka je kao vlasnik te kamere dužna da da policiji snimak i da će sigurno stići kazna!

Dosta sam se raspisao, pa da zaključim: mnogi misle da je jedini cilj "države - vlastodržaca - policije - nazovi kakogod - njih" samo da kažnjava, što je u najvećoj meri tačno. Ali, kada je u pitanju kažnjavanje na ovaj način, čak ni samim državnim organima nije uopšte lako da to sprovedu u delo, jer nije to baš tako kratka procedura ...itd. Prema tome, nećemo baš tako skoro imati kažnjavanje na baš svakom ćošku. Ali sigurno će ga biti sve više!

P.S. mali off - Vidim da je neko gore povezivao ovu temu i sa radom semafora - što se toga tiče, ljudi tek nemaju pojma, a ja bih o tome mogao da pišem ceo dan, ako neko hoće nešto da pita, nek otvori temu, a ne da se kako gde nabacuju raznorazne gluposti koje nemaju veze sa mozgom!

Sad je stvarno kraj ovog posta

Comment

• Shazalakazoo
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2007
                                • 545
                                • Beograd

I Bulevar Milutina Milankovica (Treci bulevar) je obogacen za kameru... Na G sipci izgleda kao i ona kod Doma Sindikata recimo al kad sam prosao poslednji put nije imala sve elemente

Comment

Working...
                                X