spisak lokacija postavljenih kamere u BG - neprovereno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: spisak lokacija postavljenih kamere u BG - neprovereno

Originally posted by Jesa
    Koliko dana do stizanja koverte?
    javi kada stigne, neko mora prvi da sazna za koliko dana stize
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Originally posted by shadow
      @206
      Eto gde gresis, na ZELENO se vise ne krece. Od prosle godine, na zeleno se krece samo ako mozes da prodjes raskrsnicu. Tako rade u civilizovanom svetu.
      In many jurisdictions, drivers are prohibited from entering an intersection at a green light if there is no room for them to clear the intersection.

Da li to znači da treba izaći iz kola otići do raskrsnice i sagledati je iz svih pravaca i uglova proceniti a ako nisi siguran pitati i par prolaznika i onda ako može, trk nazad do auta i pun gas. Garantujem da će neki zli mopedista dojuriti i pokvariti procenu...

Što reče 206 pre 30 godina se po evropskim gradovima vozilo na pametno usmeravanje, ako nema gužve piše usput na radarima vozi 70 iako je to preko brzine, ako je gužva smanji se i to je opcija koja se poštuje.
      Postoje razumne čike u plavom koje procenjuju da li činiš prekršaj i da li njime ugrožavaš nekog što je bitno kod odmeravanja kazne ili odluke da li će je biti uopšte.

Očekujem da ej sledeća stvar na obaveznom spisku za vozače "kurs za procenu bezbednog prolaska raskrnicom" iz nezvaničnih izvora saznajem da će jedna od metoda biti raspali bazukom po raskrsnici i kad se raščisti brzo prodješ dok oni pune orudje...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Shadow, izgleda odavno nisi bio u civilizovaom svetu, i mani me wikipedije kao izvora. Pobogu, znaci sad treba da gatam kada ce se automobili iz pune raskrsnice pomeriti unapred pa ja da krenem? Ili da cekam da se raskrsnica potpuno isprazni pa da onda krenem autom u nju?

To je notorna glupost, neprimenjiva u praksi odnosno bilo gde van sveta birokratije.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Cvagen
          Banovan
          • 17.04.2010
          • 122
          • Beograd

Ja na primer imam drasticniji primer. Petlja kod autokomande. Ako moze neko da mi objasni kako iz pravca autokomande skrenuti u Juzni bulevar a ne napraviti prekrsaj? Ili iz pravca Ustanicke skrenuti ka Slaviji? Tu dosta cesto stoji policija i s vremena na vreme neki vozac "nastrada".
          1. Ako si u levoj traci pre onog semafora u krivini, das levi migavac i prestrojis se u prvu susednu, tj. desnu traku za Juzni Bulevar.

Ako si u desnoj traci pre onog semafora u krivini, onda smes da se prestrojis samo u levu za Ustanicku ili autoput. Nije bezveze onolika puna linija. Mada ima junaka koji bi dve trake odjednom da saseku, pa je policija tamo zbog njih, jer za to danas ide dozvola.

Ja prolazim tuda tako 10 puta nedeljno u poslednje 2 godine i nijednom nisam zaustavljen, niti sam imao jedno naglo kocenje, niti sam uzrokovao bilo cije naglo kocenje i bilo kakvo bespotrebno cimanje i nisanjenje.

2. Ne razumem sta je problem, jedino ako si navikao da se prestrojavas na sred krivine. Ako je guzva, koristi migavac nekoliko sekundi pre manevra.

Kod Sajma je ogranicenje 50km/h, kao i u svakom naseljenom mestu.

Comment

• SALE
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2005
            • 841
            • Banovo Brdo

Kakva glupost za raskrsnice, po zakonu bi trebali kad se upali zeleno jedan po jedan da prolazimo, jel sta ako se ovom ispred tebe pokvari auto ili je lose procenio pa ostane u raskrsnici

Comment

• shadow
              CBC Senator XXL
              • 23.09.2005
              • 555
              • Beograd

@Cvagen
              Mene su zaustavljali 2 puta, pa zato pitam. Oba puta kad sam iz Ustanicke isao prema Slaviji. Tu konstantno gresim. A iz pravca autokomande, drzim se leve trake kad skrecem u Juzni Bulevar, ali mi i to deluje kao prekrsaj, video sam da panduri tu stoje i pecaju, ali kad su namontirali kamere, nema ih.

@206, Dora
              Moguce da nisam. Pre 2 godine sam bio u Parizu i Becu, a pre 5 u Atini i Solunu. Video sam kako kod njih izgledaju guzve i video kako su disciplinovani. Imaju neuporedivo bolju putnu mrezu i signalizaciju, ali i disciplinu. I hrvati imaju mnogo bolju disciplinu nego mi. Nama to pravilo da se NE blokira raskrsnica jako treba. Koliko puta ste se nasli na raskrsnici, i vozila se zaustavila u raskrsnici, i ne mozete da prodjete od njih, iako je ulica u koju idete prazna? I onda krene da se pravi kolaps po okolnim ulicama zbog 3 auta, zato sto su ta trojica resili da se uguraju na raskrsnicu po svaku cenu. I onda se desava kolaps, koji svi znamo kako izgleda, ali evo par slika:

Ovde se slikovito vidi gde je problem. Ne treba tu nikakvo gatanje, magije i vradzbine, samo malo discipline, nista vise. Vidi se lepo da li mozes da prodjes raskrsnicu ili ne mozes. Dzaba pametno usmeravanje saobracaja, kad je raskrsnica blokirana, ili kad nema alternativnih pravaca (3 mosta u beogradu, a 1 se rekonstruise). Pariz bre ima most na svakih 50 metara reke i 2 obilaznice i semafore koji ti kazu koliko ces da kasnis. Mi imamo 3 mosta za ceo grad, jedan se radi, a drugi ima 2 trake samo i do pola izgradjenu obilaznicu i rastimovane semafore. Pariz je daleka buducnost za nas, a mozda ni to. Cak je i Hrvatska mnogo ispred nas. U hrvatskoj na autoputu dodje do velike nesrece, napravila se ogromna kolona, ali hitna pomoc dosla za 5 minuta, jer je zaustavna traka bila prazna, vozaci stoje u koloni i strpljivo cekaju, a zna se sta se dogadja kod nas. Krenu da obilaze celu kolonu, pa posle krenu da se uguravaju nazad, pa samo prave jos vecu kolonu. I onda hitnoj pomoci treba po pola sata da dodje. Bez discipline ne pomaze pametno usmeravanje.
              My crew is all fired up
              Y'all better just wise up

Comment

• JeepClub
                CBC Član
                • 08.03.2011
                • 42
                • Beograd
                • Jeep Cherokee

Bez discipline ne pomaze pametno usmeravanje.
                Problem je naš mentalitet. Ljudi su užasno sebični u saobraćaju. Stavljaju sebe u centar sveta, misle da su mali bogovi i da svi ostali treba da im se (s)klanjaju kad prolaze ulicom. Ne pada im na pamet da makar i na trenutak pomisle da pravo koje traže za sebe treba da pruže i drugom. Zato i na autoputu imamo fenomen bolida koji već sa pola kilometra kreću da ti blicaju dok piče 160-180 na sat, da slučajno ne dođu u situaciju da njihovo visočanstvo mora malo da uspori dok ti ne pretekneš kamion i skloniš se u desnu traku. Dok se taj mentalitet ne promeni, imaćemo i blokirane raskrsnice i svakojaku bahatost na ulicama i drumovima. Ako ne može da se promeni milom, promeniće se kaznama.
                Jeep nije automobil, nego način života

Comment

• Jesa
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2008
                  • 344
                  • Beograd
                  • Honda Civic 1.4 LS

Originally posted by Shazalakazoo
                  Tu nemas kamere...
                  E si siguran?
                  www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• Desmo
                    CBC Senator
                    • 27.06.2010
                    • 280
                    • Vrsac
                    • VW Mk2 1.8

Shadow brale u pravu si 100%!
                    Aspirazione naturale!

Comment

• boban1982
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2010
                      • 1106
                      • Batajnica
                      • SAXO VTS-BIC

Ma sve ce se promeniti,ali mentalitet tesko,ljudi su neverovatni!!!

Comment

• sErGiO
                        Moderator
                        • 30.01.2007
                        • 2769
                        • Neko selo pored Beogr
                        • Alfa Romeo 156SW

Da li je ovo obična prevara ili ima nešto u tome?

Phantom plate offers license plate covers, photo blockers spray for privacy. Buy anti-camera Phantom plates and photoblocker sprays online.

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

prevara
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Shazalakazoo
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2007
                            • 545
                            • Beograd

I da nije prevara, radi na blic a to kod ovih kamera nema...

Comment

• nikolaf7
                              CBC Veteran
                              • 23.12.2007
                              • 181
                              • beograd

U hrvatskoj na autoputu dodje do velike nesrece, napravila se ogromna kolona, ali hitna pomoc dosla za 5 minuta, jer je zaustavna traka bila prazna, vozaci stoje u koloni i strpljivo cekaju, a zna se sta se dogadja kod nas. Krenu da obilaze celu kolonu, pa posle krenu da se uguravaju nazad, pa samo prave jos vecu kolonu. I onda hitnoj pomoci treba po pola sata da dodje. Bez discipline ne pomaze pametno usmeravanje.
                              Ha sad mi je krivo sto nisam slikao guzvu u centru Draca u Albaniji, vracao se tuda iz Grcke za CG pre 2 godine - znaci 2 trake u oba pravca+trotoari, a napred 200m ide suzenje na po jednu, mi u levoj, guzva je iz naseg pravca. Stojimo tako u koloni, posle 2-3 min stvara se treca kolona preko naseg trotoara. 5 min kasnije cetvrta, sa nase leve strane a u kontra smeru. Jos koji min pa peta kolona, u drugoj traci kontra smera.....i na kraju izlazim iz kola gedam ne verujem - sesta kolona na njihovom trotoaru!!!

Trebalo nam je 2 sata da prodjemo to suzenje
                              If God rides a Harley............
                              The Devil rides a Duke!

Comment

• shadow
                                CBC Senator XXL
                                • 23.09.2005
                                • 555
                                • Beograd

Mozemo mi do sutra da navodimo raznorazne primere discipline vozaca, ali tema su kamere

Sinoc mi ortak kaze da je bilo na vestima da u prvih 8 dana rada kamera da je bilo 800 sudara, upravo zbog kamera. Jel video neko tu vest?
                                My crew is all fired up
                                Y'all better just wise up

Comment

Working...
                                X