Re: Ko bi bio kriv da je doslo do kontakta?
Ne znam šta je smešno u citatu člana ZOBS-a i njegovom tumačenju, jer da je u konkretnom slučaju došlo do kontakta, onaj koji je započeo obilaženje/preticanje odgovarao bi po ovom članu, nezavisno od spleta okolnosti koje su bile i koje idu u prilog (u pozitivnom smislu) onome koji je preticao/obilazio. Verovatno bi ti ta Niva mnogo pomogla...
Originally posted by zverko

), ovaj drugi staje tik iza njega i pali sva 4 i izlazi po pljesku. Ovaj prvi je posluzen i seda u kola. Dok ja nailazim on pali auto, ja vidim SAMO ovoga sa sva 4, ne ide mi niko u susret i dajem levi zmigavac i OBILAZIM ga, skroz opusteno, znaci sa manje od 40 km/h. Kako sam mu prisao tako mi se otklanja vidik i vidim narandzastog Logana kako stoji ispred, ja ne ubrzavam jer obojica stoje a nema nikoga da mi ide u susret. Obilazim prvi auto, u tom trenutku vidim da ovaj lik krece, nije dao zmigavac nego je samo krenuo i ja tu nabodem gas i sirenu i izadjem na preko 40 mozda i 50 km/h i uglavim se ispred njega (bio sam u drugoj brzini, 1.6D na koliko moze da izadje?). Ja sam zapoceo OBILAZENJE jer kad sam dao zmigavac i presao u levu traku oba automobila su STAJALA a ja sam se kretao. Na pola te radnje je lik krenuo, nedovoljno brzo da se uglavim iza njega, nedovoljno sporo da me ne ometa u mojoj nameri koju sam zapoceo PRE njega a da mi ne remeti moj tempo voznje.
Comment