Prekrsajna prijava koja je "mutirala" :)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Prekrsajna prijava koja je "mutirala"

misli da previse strepis i preuvelicavas, da ne kazem pravis od komarca magarca... nije to bas tako strasno. u svakom slucaju obrati se pismeno sudu
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Što Zverko kaže, ovde samo opušteno. Verovatno bi neki Nemac umro od srčke sto puta do 30. godine. Zato kod nas postoji uzrečica - "iskuliraj brate".

Comment

• SchoneNK
        CBC Senator XXL
        • 17.04.2006
        • 564
        • Beograd
        • Honda Accord CL7

Ne znam da li cu skrenuti malo u odnosu na smer, na koji je Overspeed hteo da usmeri temu/savet za resenje njegovog trenutnog problema, ali samo par mojih zapazanja. Ovo kroz sta on prolazi sada je upravo razlog zasto postoji famozna "crvena" i zasto ja glumim seosku mladu kada me zaustave. Uvek kazu vidim da si fin decko, evo za tebe "specijalan popust". Nas pravosudni sistem je nefleksibilan i samo u slucaju propusta, koje je pomenuo djape mozes da se nadas pozitivnom ishodu, mada nisam siguran u onaj deo o ubedjivanju sudije u svoju verziju price.

Uopsteno, policija jeste cesto na "pogresnim" mestima, a mi smo ih kao drustvo naucili da budu jeftini i lako podmitljivi. Djape je priznao da je dva puta bio kriv ali je isao na sud da bi pokusao da se izvuce. KAda bi svi odustali kolektivno od nudjenja crvene i isli na sud, mnogo manje bi nas tako cesto rizikovalo "da nas uhvate". Jeste, druga strana je lako podmitljiva, ali i mi nudimo mito, jesmo li bolji ili smo isti (ne izuzimam sebe)?
        www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

@overspeed samo opusteno,nece te niko hapsiti zbog preticanja u nepreglednoj krivini,ili sto si zavrsio preticanje na punoj...pisanim putem se obrati sudu,a kasnije normalno i da ti nesto stigne,nije stiglo...novi zakon pocinje sa primenom od 10-11.decembra,tako da neces ici u zatvor...slazem se da ne treba nikoga podmicivati,ali kud svi turci tud i mali mujo...ipak je to problem sistema a ne pojedinaca...ako hoces sve posteno u najmanju ruku ispadas smesan,da ne kazem ono drugo...ako hocu da prodjem jeftinije(i kad sam kriv i kad nisam)mora na finjaka sa gospodom plavom...u fazonu u pravu ste,pogresio sam,ali...i na kraju crvena

Comment

• andrea2005
            CBC Veteran
            • 24.09.2009
            • 136
            • Novi Beograd

Mogu samo da ti kazem da je kazna za preticanje preko pune linije oko 12.000 dinara i godinu dana uslovno.Moj drug je napravio slican prekrsaj,samo sto je on imao i prekoracenje brzine i platio je 15.000 dinara i godinu dana uslovno.Trebao si da pokusas da ga castis kao sto su ti rekli i ostali ,to uvek pali.Samo ako te snimi novi radar tu pare ne pomazu,ja sam to iskusio.

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Upravo kao sto neko napisa, cilj mi je da ovo resim na najbolji moguci nacin i u tom smislu sam trazio savete i iskustva jer meni licno je ovo prva prekrsajna koju sam popio. Nije da mi je ovo prvi prekrsaj u saobracaju, samo sto sam te ranije situacije na licu mesta sa sluzbenim licima na duznosti resavao na drugi nacin, crvenim novcanicama...

Problem u konkretno ovom slucaju je pre svega nacin odnosno okolnosti pod kojima je napisana ta prijava jer da je postojao bilo kakav dokaz odnosno da je saobracajac bio blizu lica mesta, ne bih naravno dovodio u pitanje sve to. Medjutim, prolem je sto, kao sto rekoh, sa mesta odakle je stajao nema sanse da vidi gde pocinje puna, jer sam stajao na istom mestu i ni pod razno nisam mogao da vidim to, tako da mi vise smeta to sto cu da platim kaznu po, citiram saobracajca: "njegovoj proceni", a ne zato sto to moze da se dokaze odnosno sto ni ja nisam siguran sta se tacno desilo, jer da znam da jesam napravio prekrsaj platio bih ali bi mi savest bila mirna. Sem toga, bunila me je oko ove prijave i ta, kako sam napisao "mutacija" od one prvobitne tj. "preticanja preko pune linije" do konacne tj. "preticanja u krivini sa nedovoljnom preglednoscu". Upravo ova promena u prijavi me je dodatno iritirala jer ona prvo tesko da bi mogla da se dokaze, ali bas kao sto je neko u ranijem komentaru sugestirao: ako nisi uradio to, naci ce ti da si uradio nesta drugo tako da, vetrenjace i tako to...

Elem, obraticu se pismenim putem nadleznom organu i sacekacu ishod cele ove stvari u vidu "cestitke" koju ocekujem bas pred nastupajuce praznike...

Hvala svima na ukazanom interesu i podeljenim savetima/iskustvima.
              http://www.bmw.tv

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Preporučeno sa povratnicom pošalji odgovor, obrazloži situaciju i pomeni svedoke, traži suočenje i pada sve u vodu, ali ćeš imati cimanje oko pisanja, odlaska... Ako ti se isplati cimanje zbog kazne od 100 eura, onda navali!
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Ne moraš da odlaziš u tu selendru ... traži da te sasluša lokalni sudija u tvom gradu, obrazloži da nemaš ni para ni vremena za njihove zavrzlame i da smatraš da ti, pojedinac koji plaća porez od kog oni žive, imaš pravo da ne remetiš previše svoj život zbog dva majmuna koji odokativno propisuju kazne.

I kad te bude saslušavao lokalni sudija, insistiraj da napiše izjavu baš onako kako ti želiš.

Verovatno će ti lokalni sudija poslati neki nebulozni poziv bez navođenja razloga poziva. U tom slučaju možeš tom lokalcu da napišeš da se nećeš odazvati jer nije naveo razlog poziva - a to je obavezan po zakonu kako bi ti mogao da se pripremiš. I tako par puta dok te ne pozovu kako treba. A onda se opravdaj službenim putem od tri meseca i navedi neki termin za 6-8 meseci kad si slobodan za tu izjavu.

Nisi dužan da im pomažeš ni u kom trenutku. Nek' se nauče da rade ... Ioako nikad ništa nisu radili i primaju pare bez veze ...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• dris
                    CBC Veteran
                    • 24.01.2008
                    • 172
                    • Novi Sad

Da ne mudrujem previse jer sam i sam jaako los u laganju pred prekrsajnim sudijama (naivan):

da se boris protiv vetrenjaca to stoji, e sad ako vec krenes u isterivanju pravde moj ti je predlog da osim odlicne price spremis i neki konkretniji "primer" dokaza tipa... ako vec ides tamo ili mozda nekog znas iz tih krajeva neka fotografise mesto sa kog su te panduri videli u "prekrsaju" i da svoju pricu jos nafilujes suncem,mozda cak i sa malo osnovne fizike itd. i onda se tek suocis sa pandurom, jer kontam ako se ti pojavis sa fotkom i dobrom pricom mozda i mozes da ubedis sudiju da su panduri pogresili a i + ako nadjes zapisnik koji se razlikuje od prekrsaja koji je tebi urucen.

nisam imao slicne situacije ali kontam da mozda vredi probati.

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

To mi je jedina greska, sto na licu mesta nisam uslikao mesto na kojem je bila patrola, sa "fokusom" u pozadini na "kriticnu" tacku, a imao sam u autu digitalac sa 7,1 megapixela pa mislim da bi istampana slika dosta toga govorila... Bilo bi interesantno videti sta bi sudija u tom slucaju imao da izjavi, odosno da li bi mogao da vidi sa slike gde to pocinje puna linija

Ali, sta je tu je. Nikad necu znati da li sam zaista napravio taj prekrsaj, a iskreno mislim da nisam i ne bih ni postavljao ovu temu da je stvar bila ocigledna a ne necija "procena" i to sa 300 metara razdaljine, na nizbrdici od 7-8 %, ali cu u svakom slucaju platiti kaznu za to. U svakom slucaju povodom celog ovog slucaja nemam nista drugo da kazem ili dodam osim moje omiljene fraze: ko zna zasto je to dobro.

Jos jednom se zahvaljujem svima koji su "uzeli ucesca" u temi i podelili savete i licna iskustva. Ako konacan ishod ove prijave bude interesantan ili drugaciji nego sto ce najverovatnije i biti (odnosno novcana kazna + uslovna na neko vreme ) otvoricu temu ponovo i preneti epilog price. Ne bi skodilo nikome a ko zna kome bi sutra pomoglo
                      http://www.bmw.tv

Comment

Working...
                      X