mislim da ovo ne mozes samo da odstampas i stavis u kola, jer mora da bude samokopirajuci, u dva primerka.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Samo se treba javiti maticnoj osiguravajucoj kuci, nebitna lokacija i uzeti primerak, Traze broj polise i osnovne licne podatke, za divno cudo, ne traze pare.
Trazice pare drugovi plavi za taj papir posle 10.
ovi "moji" imaju na dva mesta : http://www.ddor.co.rs/sr/pdf/Evropsk...ajONezgodi.pdf
razlika u odnosu na prvi link u postu je ta,sto ovaj papir nema oznaku 1/2 na pocetku stranice.. to jest,ne implicira da mora da postoje dva primerka.
ovi iz NOVI SAD , ne navode da tje to da dele.. moram da odem do neke ekspoziture.
a chak ni to nemaju na sajtu.. navode samo jednu u Beogradu ?!
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Mozda sam ja glup kao noc ali ne razumem kako ce 2 vozaca da potpisu isti dokument ako se oko necega ne slazu...
OK, sve je odvojeno za jedan i drugi auto ali ne kapiram ko ce crta skicu?
Mada, stvarno ne planiram da ucestvujem u nekom udesu pa me ne zanima mnogo
Poenta ovog dokumenta je da se za manje nezgode ne mora zvati policija vec da izazivalac udesa i osteceni popune ovaj formular i odu u osiguranje radi naplate stete....
Za svako neslaganje itd tu je naravno rec policajca
I ajd neka neko da informaciju da li se moze ovo stampati ili moram ici u osiguranje po to... Mislim koja je vajda sto su na net kacili
Zakon o obaveznom osiguranju u saobraćaju i zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima donose mnogo novina koje treba da poboljšaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju i omoguće im sigurnost u naplati štete.
U skladu sa novim zakonskim odredbama, od 10. decembra 2009. godine svi vozači motornih vozila obavezni su da uz polisu obaveznog osiguranja od autoodgovornosti kod sebe imaju i evropski Izveštaj o saobraćajnoj nezgodi, koji na zahtev moraju pokazati ovlašćenom službenom licu. Za nepoštovanje ovih odredbi zakonom su propisane novčane kazne za vozača i vlasnika vozila.
Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi (European Accident Report) je dokument koji u slučaju saobraćajne nezgode pojednostavljuje proceduru prijave štetnog događaja i dobijanja odgovarajuće odštete.
Vozači koji su učestvovali u saobraćajnoj nezgodi sa manjom materijalnom štetom popunjen i potpisan izveštaj mogu da koriste kod osiguravajućih kompanija kao osnov za isplatu štete, pošto ima istu važnost kao policijski zapisnik. Izveštaj o saobraćajnoj nezgodi sadrži skicu i specifikaciju oštećenja na vozilu, kao i izjave učesnika kojima se potvrđuje odgovornost jednog od vozača za udes.
Ukoliko učesnici saobraćajne nezgode ne mogu da se dogovore oko specifikacije oštećenja i odgovornosti za udes i obostrano potpišu Izveštaj o saobraćajnoj nezgodi, neophodno je pozvati policiju da izvrši uviđaj. Ako u saobraćajnoj nezgodi ima povređenih osoba i ako je pričinjena veća materijalna šteta, takođe je obavezno pozvati policiju da izvrši uviđaj.
Stupanjem zakona na snagu, vlasnici motornih vozila će prilikom zaključivanja osiguranja od autoodgovornosti besplatno dobijati po jedan primerak obrasca ovog izveštaja.
obrazac se deli besplatno i prilikom registracije automobila posle 10.12 se podpisuje da ste isti primili ,a to je i dokaz za osiguravajuće društvo
treba da imate dva lista tj 1/1 i 1/2 da razmenite sa drugim vozačem kada nastane šteta
ovo služi za manje nezgode gde se zna ko je kriv,ali ako neko želi može i da zove policiji
nikakva velika nauka
blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
Audi ima crveno T
Dele samo po jedan komad. I Rent a Car agenciji u kojoj radim su dali samo jedan primerak po automobilu. Zašto- ne znam.
Zbog moguće zloupotrebe! Neko može po svom nahođenju da i malo veću štetu "odradi" kao malu, jer je on tako mislio, ili da sa neispravnim vozilom nastavi vožnju i da počini još neki štetni događaj. Osiguravajuće društvo će raspraviti nezgodu i odlučiti o davanju novog obrasca.
Preksinoć sam u samom centru Inđije video rezultat "bliskog susreta" dva lepotana: jedno vozilo iz pravca BG, verovatno je požurilo da uhvati zeleno, udarilo je drugo vozilo, koje se uključivalo sa parkinga sa desne strane, verovatno u nameri da pređe tu traku i skrene u levo prema BG. Pri tom mu je otkinut branik i oba fara, a vozilu koje ga je "pokupilo", odrana je cela desna strana. Pričinjena je znatna šteta, ali je saobraćaj veoma otežan na osetljivom mestu. Radi se o magistralnom putu BG-NS i pored autobuskog stajališta. Iako je policijska stanica udaljena stotinjak metara, policija nije brzo intervenisala.
U nekim zemljama u ovakvom slučaju, kad nema povređenih, radi normalizovanja saobraćaja, treba što pre ukloniti vozila sa kolovoza, ili pomeriti da se obezbedi normalno odvijanje uz razmenu potpisanih izveštaja. Posebno ako se radi o udaljenom mestu od najbliže PS.
To rešava osiguravajuće društvo, a izveštaj se ne razlikuje puno od policijskog izveštaja o izvršenom uviđaju, samo što je sažet na najbitnije. Dobro je napraviti i fotografije, makar i mobilnim, ako imate pri ruci.
Comment