Sneg i ZOBS?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Coa_16V
    CBC Veteran
    • 26.03.2008
    • 145
    • Bg

Re: Sneg i ZOBS?

Evo par klipova sigurne voznje po snegu

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

Originally posted by rajmax63
      došao sam prekjuče iz Austije i vraćao se preko Slo i HR.
      kroz Slo je put OK ali posle Zagreba katastrofa
      Ja sam taj isti dan dolazio iz Poljske u Banja Luku. Do beca je put bio odlican, a onda je na obilaznici poceo da pada snijeg. Put do Graca je bio katastrofalan! Na svakoj krivini razbijeno auto a cesto i vise njih. Sto je najgore, uhvati se kolona zbog udesa pa se polupaju jer ne stignu da zakoce... Od Graca je bilo nesto malo bolje ali i dalje bijelo. Bec-Grac sam vozio 30-40km/h a onda dalje <90.
      U Sloveniji smak svijeta - 10-20cm snijega na autoputu, a na lokalnoj cesti pred granicu jos gore - auto nesto malo ugazila i to je sve.
      U Hrvatskoj slicno kao u Austriji i tako je bilo do Gradiske
      Tek u RS se naormalno vidio asfalt na cesti, ali ni tamo nije bilo idealno.
      Evo jedna slika sa autoputa Macelj-Zagreb:

Da ne bude da samo kukam, vracao sam se juce ujutro i svugdje je bilo ocisceno i posuto
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Sneg i ZOBS?
        Ma superiška je! Još nisam video pandura kad je padala susnežica, sneg ili čak i jača kiša!!
        Kao što je i Overspeed rekao, gde ste junaci kada pada sneg putara nema, napolju minus!!
        Nigde vas nema miševi, a kada je sve lako turčite se (u oba smisla te reči; može i kao turci janičari, a može i u vulgarnijem obliku) i proganjate pošten narod. Ma sramota!
        Što bi moja nana (od stotinu ljeta) rekla:
        ma ovakvih (žandara) pandura nije bilo ni kod kralja Aleksandra (a ja bih dodao čega se sećam: Slobe, Tita ...).
        Samo neka mi neko objasni kako će pandur da izračuna koliko je 60% od instaliranih sijalica u autu, da neće da im ugrade digitron u radar?
        Ovo je anegdota a ne vic:
        - Imate 0,17 promila alkohola!
        - Da pa šta?
        - Pa ako ne znaš da brojiš, 17 je više od 5 a PET je dozvoljeno!
        ... dotični je bio priveden zbog vređanja vlasti te iako nije platio kaznu zbog alkohola bio je uslovno kažnjen zbog ometanja službenog lica.
        Šta će tek sada da bude kada je dozvoljeno samo TRI? Biće - imaš 6 puta više (pošto izračuna na "radaru" ili preko motorole i pomoći svog "sistema za AOP".
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Keketarac
          CBC Senator XXL
          • 01.09.2007
          • 588
          • Novi Sad
          • Seat Ibiza 1.2 TSI

Put Novi Sad- Feketic, preko Siriga i Srbobrana, jutros od 6 do 7 ujutro, poledica, sneg, ali putara nigde. Malo-malo neki automobil u jendeku pored puta. Cetvorica mojih kolega su takodje sletela sa puta, na srecu bez posledica. Ja sam uspeo da se dovucem do posla jureci citavih 40 km/h, bez proklizavanja, verovatno zahvaljujuci zimskim gumama. Medjutim, zaustavljanje i kretanje je bilo komplikovanije od atomske fizike. Zakasnio sam na posao dobrih 45 minuta.

Nedavno je u NS smenjen deo rukovodstva zimske sluzbe zbog propusta. Izgleda se nisu prizvali pameti. Meteorolozi su najavljivali sneg od subote. Zar je bilo tesko da se pospe so u nedelju uvece?

Da li neko moze da ih tuzi zbog ovakvog nerada i neodgovornog ponasanja? Ili se sve svodi na "neprilagodjenu brzinu uslovima puta"?

Comment

• Misko M
            CBC Senator XXL
            • 17.03.2007
            • 652
            • BG Vozdovac

ili to ili 'visa sila' !

Comment

• Kabi
              CBC Veteran
              • 22.08.2006
              • 113
              • Novi Sad

Znam da zivim u pecini od drzave ali se svaki put iznenadim i iznerviram kad dolazim od preko Naime, juce oko 18h ulazim u Srb na Batrovcima, sneg pada kao lud, a po autoputu snega koliko volis, nigde bacaca soli ni na vidiku(video sam ih tek kod odvajanja za Rumu)..pa ono je bilo strasno za voznju...ljudi su se jedva kretali po putu.. Sta treba da se desi pa da ljudi krenu da rade svoj posao? Ej, autoput!! Naravno, kroz Hrvatsku sve regularno, ili tamo pada samootapajuci sneg?

Comment

• Misko M
                CBC Senator XXL
                • 17.03.2007
                • 652
                • BG Vozdovac

eto ja juce izbusih gumu na ono sto posipaju na putu zbog leda, na silasku sa Kopaonika bukvalno su lomljeni kamen posuli po putu !

i ne nije odron posto je sve to isto posuto na duzini od par kilometara, znaci kamencici ostri ko zileti !

Comment

• Milorad90
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2007
                  • 975
                  • Beograd

Pre neki dan put Srbobran - Novi Sad je ok bio, ali stari put Novi Sad - Indjija, katastrofa, uopste nisu posipali so.

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

Danas predjoh ~620km po divnoj nasoj zemlji (stvarno ima lepe predele). Dakle, BG-ZA-NI-JA-BG. U odlasku nije bilo snega te je autoput do iskljucenja za Zajecar bio skroz suv i cist, moglo je normalno da se vozi. Kako sam ****o sa autoputa i krenuo ka Zajecaru, posle par kilometara put je postao prekriven snegom (koji tu nije padao od sinoc).

Stvorili se kolotrazi i sa utabanim snegom = katastrofa za voznju. Vidi se cak da su u nekom momentu cistili put, ali su ga time samo jos vise "zeznuli" jer su ga suzili i vozila se jako usko mimoilaze i ne treba spominjati da kamione i autobuse bas "zabole" sto ti nemas par tona i nemozes da gazis sneg kao oni, nego sam morao pri nailasku na takvo vozilo svaki put skoro da stanem, iako sam vec isao poprilicno lagano, jer su bile velike sanse da me sneg pored puta odvuce u livade Pred ZA je vec poceo i sneg da pada. ZA ceo neociscen.
                    Od ZA pa prema NI kao da putari nikada nisu ni prosli. Ceo put pod snegom, na dnu sneg vec ugazen maltene u led a preko par cm svezeg snega koji je tada vec vejao.
                    Put (ko ne zna) sav u krivinama i usponima i padovima, ma milina za voznju u takvim uslovima Usput se jedna cisterna zaglavila na uzbrdici u nepreglednoj krivini. Morao sam da stanem (kao i ostali) i jedva sam ponovo krenuo jer je nagib bio poprilican. U nastavku puta 90% auta se vuce do max 40kmh, ali ima i lokalnih znalaca puta koji prolete i sa preko 80kmh. Bilo je i onih koji su vozili samo sa pozicijom ili cak i bez nje iako je vidljivost bila 50-80m.
                    Mene zanima gde je ovde Policija koja je MORALA da bude prisutna jer se na bar 3 mesta nalazi znak za obaveznu upotrebu zimske opreme za vreme sneznih padavina? Morali su da stoje i da proveravaju da li ljudi imaju odgovarajuce gume, da ih teraju da stavljaju lance itd. Od njih ni traga ni glasa sve od BG!!!
                    Dalje, malo autoputa pred NI je takodje bilo pod netaknutim snegom (koji je i dalje vejao):

Prve putare sam sreo pred Nisem, spremali su se za polazak Zar treba sneg prvo da napada pa teg onda da se pocne raditi, ne moze preventivno da se reaguje kada pocne da pada?!

Nis je isto celi bio neociscen.
                    U povratku, nekih 40km od NI, sleper se u jednoj krivini okrenuo, slupao kabinu (dobro) o bankinu i prikolicom pod pravim uglom preprecio sve tri trake na autoputu. Imao sam "srece" da sam bio u prednjem delu kolone pa sam bio jedan od par auta koja su se jedva provukla pored slepera posle neikih 40ak minuta cekanja. Policija (jedna patrola) je oterala kombije i kamione uz desnu traku da putnicka auta mogu da prodju jer su jedino ona mogla da se provuku uz spoljasnju izvicu puta, uz dosta rizika da skliznu u kanal jer je bilo na ivici uz dosta snega
                    Sretao sam kamione za ciscenje ali u suprotnom smeru. Od iskljucenja pa do Jagodine i u JA nije bilo ocisceno! Tek posle Batocine je jedna traka bila (cista), a od Mladenovca obe.

Nije mi jasno, da u ovakvim vremenski uslovima i uslovima na putu prvu patrolu u odlasku sretnem na Bubanj Potoku a na istom mestu i drugu, u povratku?!?!? Dzaba nam i novi ZOBS i sve sto u njemu pise...

Put je bio sve osim lagan, iako uzivam u ovakvim "avanturama" i nikada nisam imao problema da krenem na put po snegu ili kisi. Auto sa prednjom vucom (ScenicII) i 2 meseca starim GoodYear UG Performance gumama i bilo je dosta "adrenalinskih" situacija i uopste mi nije bilo svejedno sto sam na putu. Ispade da covek po Srbiji ne treba nigde da krece kada sneg pada ili je padao poslednjih dana

P.S. Pred Novu godinu, kada je pao onaj veliki sneg, isao sam do Panceva i onda starim putem do Zrenjanina. I ti putevi nisu bili ocisceni, cak ni Zrenjaninski, koji je tek u povraku bio relativno cist. Sve u svemu - tuga.
                    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Kako ti se svidja Tresibaba zimi ?

Na slicna pitanja sefu staba za odrzavanje puteva u NI, odgovor je bio nesto tipa " mi prvo radimo na prohodnosti, a posle na kvalitetu. Prvo probijamo puteve do okolnih sela, a posle se bavimo zasoljavanjem i ciscenjem grada" . I ako pitas nekog po onim selima izmedju Svrljiga i NI (tamo si prosao sinoc) - to je ispravan rezon.

Doduse ,covek je najmanje kriv sto u javnom komunalnom ima 7 grtalica, al' zato ima 107 paukova
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• StudentBGD
                        CBC Senator XXL
                        • 18.12.2007
                        • 1027
                        • Beograd

Super je Tresibaba, samo su mi falile motorne sanke da ugodjaj bude potpun

Jos tu negde prosao "stanicu" preduzeca za odrzavanje puteva, lepo osvetljena i obelezena, a put pored nje zatrpan
                        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Ja gledam ovih dana (doduse gledam uvek, onako vise iz navike, ali u poslednjih dana bas obracam paznju) na kakvim se gumama voze automobili po Beogradu. Blago je reci da sam sokiran. Da li ljudi ne shvataju da je zimska oprema, odnosno gume OBAVEZNA, sve i da nije obavezna da je neophodna jer UGROZAVATE i sebe i druge bez njih na putevima pod snegom - ili da im je jednostavno svejedno, u fazonu "ma dobre su i letnje, ja to polako, ide nekako...". Ne treba vam bolji pokazatelj, prosetajte se nekim javnim parkiralistem, ili prospartajte po Dorcolu ulicu-dve, i gledajte gume na automobilima.

- 10% ima dobre zimske gume na sva 4
                          - 10% ima osrednje i vec podobro iskoristene zimske ili all season na sva 4 ili samo na prednjim tockovima
                          - 80% voze full letnje gume, a najmanje polovina njih vozi polupoderane letnje maltene bez sare.

I ja se onda pitam jesam li ja ****** sto vozim sve 4 zimske na 4x4 autu i ne pada mi na pamet drugacije, ili su budale ova velika vecina sto jednostavno ne prave razliku izmedju +40 i -10 sa snegom? Ljudi, parkirati se ovih dana na uzbrdici sa snegom, ili se spustiti niz zaledjenu ulicu u gradu je rizicno i sa zimskim - ljudi bez pardona to pokusavaju sa letnjim i, naravno, ulecu u sranja i prave gluposti na putu.

Jos bitnije u kontekstu ove teme, kako je MOGUCE da Policija, u svetlu ovog novog Zakona, drakonski ne sankcionise magarce koji sa ovakvim gumama izlaze na put? Zar je zaista nemoguce ili toliko tesko izvodljivo staviti 2-3 patrole koje ce vrsiti ISKLJUCIVO kontrolu guma u ovom periodu? Ili da se setaju ulicom i pisi kazni za neodgovarajuce gume do SUTRA. I to bi imalo itekakvog efekta na bezbednost. Em im ne bi bilo dobro od kolicine kesa koju bi nahvatali od kazni, em bi se DRASTICNO povecala bezbednost na putu.

Ali, opet, izgleda da nikome nije stalo do toga.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• skyline
                            CBC Senator XXL
                            • 31.07.2007
                            • 3149
                            • Cacak

kako policija da kaznjava kad zakon dozvoljava takve gume?
                            Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Mislio sam da je propisana i debljina sare i obaveza posedovanja zimskih guma u zimskom periodu?
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Ne, mogu i sve 4 letnje ukoliko imaju dovoljnu šaru ... ne znam koja je boodala to propisala - ali tako je ...
                                Svi znamo da letnje gume nisu ni za qrac po snegu, ali zakon to dozvoljava.
                                Zbog zakonskog dozvoljavanja neki moji poznanici su umesto zimskih guma kupili sve 4 letnje jer "paze, idu polako, a i zima je kratka i nikakva" ...
                                A mi imamo tri meseca konstantnog snega ...
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X