Predlog zakona o bezbednosti sabraćaja, novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

Re: Predlog zakona o bezbednosti sabraćaja, novi ZOBS

''Pravni uslovi za proizvodnju novih registarskih oznaka ispuniće se primenom novog zakona o bezbednosti u saobraćaju (ZOBS). Očekuje se da posle toga MUP izda nalog za zamenu registarskih tablica za motorna i priključna vozila. To će biti regulisano pravilnikom o registraciji, a novina je da će tablice raditi Zavod za izradu novčanica i kovanog novca Narodne banke Srbije. Nezvanično, nove tablice bi, kako se očekuje, trebalo da se nađu na branicima srpskih četvorotočkaša za otprilike šest meseci.''

Comment

• BaneT
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 562
      • Beograd

Ubi se guglajući oko PP aparata i novog zakona

dakle pitanje za vas je: da li je PP aparat obavezan u svakom vozilu, tj. u vozilu koje je putničko i registrovano na fizičko lice...

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

ne, samo za vozila koja se profesinalno bave prevozom putnika i robe.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• skyline
          CBC Senator XXL
          • 31.07.2007
          • 3149
          • Cacak

ja se zestoko ne slazem sa ovim, ali ne mora

- Protiv požarni aparat

U motornim vozilima, osim u vozilima kategorije L, T i u vozilima kategorije M1 kojima se ne vrši javni prevoz lica u saobraćaju na putevima, mora postojati aparat za gašenje požara, sa važećim uverenjem o ispravnosti i biti postavljen na vidnom mestu tako da se u slučaju opasnosti može upotrebiti.
          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• BaneT
            CBC Senator XXL
            • 09.12.2005
            • 562
            • Beograd

Blic online, najnovije vesti, politika, tema dana, svet, društvo, ekonomija, hronika, zabava, kultura, auto, sport, vojvodina, srbija, republika srpska, beograd, intervju, komentar, reportaža, serija, dodatak, strip, comics, tv program, horoskop, arhiva vesti, dobre vesti

da, nema PP aparata ni u nacrtu....

Comment

• ///M8
              CBC Veteran
              • 17.12.2008
              • 122
              • Beograd

Da li se zna tacan datum stupanja na snagu novog ZOBS-a u auto skolama ?

tj. Pravilnika
              1-7-5-11-3-9-6-12-2-8-4-10

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

ne zna se
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Alekre
                  CBC Senator XXL
                  • 12.09.2005
                  • 780
                  • Smederevo

Danas sam bio skuterom na tehnicki pregled i zaprepastio se... Inace sam u obavezi da jedanput godisnje odem na pregled. Prvo sto su nisu znali da procitaju broj rama i motora, cak su me cimali za jedno slovo, lik nije znao da li je Z ili 7 Dosao u 8:30, otisao u 10:00. Upisase da je za jednog, pod izgovorom da ne posedujem rukohvate i dugacko sediste. Pokazem gospodi da ima, pa mi trazise naslon za ledja. Kakav naslon za ledja, to samo imaju putnicki motori U polisi osiguranja upisase da je motocikl a ne skuter, ili ti moped po novom zakonu. U registracionom listu pise cetvorotaktni agregat, a dvotaktni je Nema valjkova da mi izmere kilovate i kocnice, ma nista. Proverise signalizaciju i to je to. Tacno sam mogao da nabacim cilindar od 125 kubika ne bi me provalili. Ma blage veze nemaju. Tehnicki ostao jalov kao i pre, samo sto su im omogucili da uzimaju vise para.
                  Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• shone190
                    CBC Senator XXL
                    • 10.12.2004
                    • 1877
                    • Beograd
                    • Dodge Charger 8.1l

Jel' video neko negde te famozne kamere na Brankovom mostu? Ja svaki dan prolazim i nikako da vidim gde stoje, vise mi se cini da je nekp pustio buvu nego da ih stvarno ima. Malo mi je i smesno da su ih postavili, a policija i dalje stoji sa obe strane i zaustavlja vozila zbog zute trake. Koji ce moj oni tu ako imaju kamere???

Comment

• makim
                      CBC Član
                      • 08.02.2009
                      • 52
                      • beograd

Tacno je da se jos ne zna stupanje pravilnika koji se ticu auto skola jer jos ne cirkulisu nacrti tih pravilnika. Nema ni stroze kontrole u tehnickim jer se i tu cekaju pravilnici o njima. Jedino sto ima na sajtu min. infrastrukture dva nacrta pravilnika o signalizaciji saobracajnoj i tehnickim uslovima za vozila pa tek treba da se usvoje . A izmene Zakon o prekrsajima su usvojene krajem decembra (29.12.09 sl.glasnik111/09) i supile u januaru to su izmene prethodnih verzija....sl.glasnik 101/05,116/08...
                      Srdacan pozdrav makim

Comment

• stalker92
                        CBC Senator
                        • 05.09.2008
                        • 243
                        • Novi Sad, Srbija
                        • 1981 Ford Taunus Tc3

I jel' ima neko ideju sta ja recimo sad treba da radim...? Napunio sam 17 godina 4. decembra... Pricao sam sa par instruktora, kazu da po starom mora da se polozi do marta, i nijedan nece da rizikuje da me uzme jer ne znaju da li ja sa nepunih 18 smem da izadjem na ispit ... Ima neko neki savet?

Comment

• zvrle
                          CBC Senator XXL
                          • 01.11.2005
                          • 961
                          • Beograd, Batajnica
                          • Golf 4

Originally posted by shone190
                          Jel' video neko negde te famozne kamere na Brankovom mostu? Ja svaki dan prolazim i nikako da vidim gde stoje, vise mi se cini da je nekp pustio buvu nego da ih stvarno ima. Malo mi je i smesno da su ih postavili, a policija i dalje stoji sa obe strane i zaustavlja vozila zbog zute trake. Koji ce moj oni tu ako imaju kamere???
                          Kamere su postavljene kod lift kućice za smer ka nbg i preko puta za smer ka gradu.
                          “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• shone190
                            CBC Senator XXL
                            • 10.12.2004
                            • 1877
                            • Beograd
                            • Dodge Charger 8.1l

Jel' se vide ovako u prolazu i gde su ih nakacili kad su stubovi za rasvetu po sredini mosta?

Comment

• zvrle
                              CBC Senator XXL
                              • 01.11.2005
                              • 961
                              • Beograd, Batajnica
                              • Golf 4

Veruj mi ne možeš da ih promašiš
                              Postavljen je nosač u obliku slova Г i na njega je nakačena kamera, kamera se nalazi tačno na sredini trake.
                              Cela skalamerija se vidi iz brankove.
                              “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• shone190
                                CBC Senator XXL
                                • 10.12.2004
                                • 1877
                                • Beograd
                                • Dodge Charger 8.1l

Sredina trake, pretpostavljam da mislis na zutu traku E bas cu sutra da pokusam da uslikam kameru u prolazu

Comment

Working...
                                X