Dokle takvo iživljavanje i uništavanje našeg auta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rajmax63
    CBC Prijatelj
    • 02.04.2005
    • 1415
    • Bačka Palanka
    • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Dokle takvo iživljavanje i uništavanje našeg auta

.
    kako bi se osećao neki političar iliti poslanik kada bi mu neko provukao preko celog auta ekser i rekao ono čuveno "IZVINITE "

ne znam šta bi napisao ali mogao bi čitav roman na 1000 strana
    danas sam bio na putu NS-BG-KG pa nazad
    vozio sam samo na auto-putu što znači nisam silazio sa njega
    posle onoga silnoga snega pa otapanja kolovoz je suv kao leti,ali to je samo prividno!!!
    na mostu Beška asvaltna podgloga je toliko uništena da je bolje voziti po kaldrmi nego po mostu
    na deonoci posle Beška ima rupa na dužini od 4-5 km
    e sada dolazi deonica kod Batajnice tj prelaz preko nadvožnjaka
    malo je reci da je ratno stanje i da se ta deonica nalazi u Srbiji .pre bi bilo da je u Bejrutu da je je upravo neki avion bacio 10 tona bombi na put
    posle benzin.pumpe Crnomarković stoje kerovi na svom uobičajenom mestu ali bez vidnih oznaka pored auta tj kupastih stubića i radarišu.
    onda prolazim Zemun Polje pa Altinu i penjem sa na auto put ZG-BG
    posle benz.pumpe Zmaj negde u liniji izlaza Bežanija pa sve dok se nespustite do studenjaka isto katastrofa od kolovoza
    rupe su toliko velike da bi i kamion odvalio točkove.
    bukvalno sam vozio slalom rizikujući da se očešem sa vozilom pored mene
    sreča je pa svi voze polako i drže rastojanje pa se stigne videti gde je rupa
    i tako idem dalje do Brankovog mosta.ne mogu da verujem da taj most još stoji na svom mestu koliko je propao.
    pa ja ne znam više kako da sačuvam gume i vešanje na autu
    na zapadu ljudi menjaju prednji trap tj vešanje kada pređu 100,000km a mi na 20,000km ma na 10,000km

posle izlaza Požarevac auto put ima toliko rupa da prosto ne mogu da se načudim
    inače na pomenutoj relaciji sam često bar 2-3 puta mesečno

sada dolazi izlaz Batočina i naplatna kućica
    pošto se radi nova naplatna rampa ,pomerili su staru kućicu prema auto putu i radi samo jadan čovek napravila se kolona na auto putu od nekih 400-500m
    inače ta nova ebena naplatna rampa se pravi jedno 5-6 meseci .KATASTROFA.tu sam izgubio jedno 20-25min
    kada sam se vraćao nazad prema BG na toj naplatnoj rampi se napravila kolona od jedno 600-700m.možete da zamislite kako to izgleda

elem malo sam vas udavio i svi već znate dosta o tome ali ja se pitam dokle ovako
    ne radi se o novom zakonu nego dokle ćemo ovo da gledamo i nikoga nije briga
    pa to su uslovi na putu bezbednost a ne nešto se desi a kerovi kažu "niste se prilagodili uslovima na putu"
    a ona dva lešinara na ulazu u BG što radarišu mogli su a to im je dužnost da obaveste službu za održavanje da se nadvožnjak kod Batajnice raspao da ima kratera veličine tj prečnika od 50-80cm i dubine 20-30cm
    ne njma je bitno da radarišu donesu pare komandiru i da se ogrebu za ručak kod Savića

verujte mi toliko sam prešao kilometara po Evropi i negde ali nigde nema toliko kerova sa radarom i toliko loših auto puteva
    preko se kerovi voze u autu i traže prekršioce a ne da se ukopaju na jednom mestu tj sa radarom ili u kafani na ručku

ako moderatori hoće da ovu temu zadrže kao novu OK ako neće neka je smeste negde gde misle da pripada
    blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
    Audi ima crveno T
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Re: Dokle takvo iživljavanje i uništavanje našeg auta

Tema je po meni apsolutno na mestu. Tj za svakog iole normalnog ovo sto si ti napisao je apsolutno tacno.
    Skoro su reklamirali ono vozilo za snimanje stanja na putevima. Za koji moj im sluzi uopste mi nije jasno. Bitno je da Mirko Alvirko tome posvetio dobrih 15-20 min sa takvim odusevljenjem i euforijom kao da ce samo postojanje takvog vozila resiti sve kriticne deonice i lose stanje asvalta na putevima. Ebalo ih ono, kao da do sada vizuelno nismo mogli da saznamo kakvi su nam putevi!

EDITolitika
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• kuntalo
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2007
      • 342
      • Predgradje

Gazela, u smeru ka NBG, držite obavezno brzu traku, u srednjoj je katastrofa!

EDITolitika
      Save the Panda!

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

bez naginjanja ka politici.

hvala na razumevanju.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Ista situacija je i sa smederevskim putem od Vinče ka Grockoj, naročito deo do Boleča gde sam sinoć pokupio 2-3 ogromne rupe koje se nevide jer su pod vodom. Da nepričam da sam pritom izbegao jedno 10 kratera. Ovaj deo puta je i prošle godine bio u očajnom stanju i ja sam bio uveren da će se ovog leta neko setiti da skine taj raspali asfalt i da prevuče sve novim ali kad sam video da opet samo krpe (i to loše) I naravno sad je još 3 puta gore Nisam prolazio kružnim putem ka Bubanj Potoku ali sam siguran da je i tamo očajan put. Tamo su ljudi ostajali bez felni, malo-malo pa čujem da je neko iskrivio felnu i/ili pocepao gumu tamo. Kod auto pijace su skinuli asfalt ko zna kad i tako je stajalo mesecima, kao da je u pitanju neki sporedni put.
          Stvarno neznam šta bi trebalo da uradimo, da li da blokiramo celu Srbiju na sat vremena i koliko puta će to morati da se ponovi da bi neko nešto počeo da radi. Imamo jako skupo gorivo (koje je btw očajnog kvaliteta) u čiju cenu su uračunate i takse za puteve, a pritom i kod registracije vozila plaćamo silne takse a putevi su nikad gori. Dokle ćemo ovako, pa verovatno sve dok neko ne podigne bunu jer u Srbiji se drugačije izgleda nemože

Comment

• skyline
            CBC Senator XXL
            • 31.07.2007
            • 3149
            • Cacak

kogod je isao na more ili zlatibor, zna za prvi semafor na obilaznici oko cacka koji je postavljen tu radi bezbednosti jer su se desavali jezivi udesi zbog frekvencije i brzine saobracaja zato sto je, posebno u sezoni, lutrija iz pravca grada ukljuciti se na glavni put
            bezbednost je podignuta, ali su se pocele stvarati guzve, cesto i po kilometar, kogod je isao zna ocemu pricam
            kruzni tok je bio jedino resenje
            najzad, nakon visegodisnjih guzvi, raskrsnica je preuredjena u uzasno tesan i zbog visokih ivicnjaka opasan kruzni tok, ali ipak je postao raskrsnica kroz koju saobracaj tece i u kojoj nema stajanja duzeg od par sekundi

medjutim, nasi mozgovi, kao sto to uvek i biva sve poslove na putevima zavrsavaju u poslednji cas, tako da su i sa kruznim tokom uspeli samo da postave prvi sloj asfalta pre nego sto je pao sneg
            sada, mesec-ak dana nakon sto je raskrsnica nezavrsena pustena u rad, na jednoj strani, zbog hladnog vremena i teskih kamiona koji prolaze tuda, postoji ogromno ulegnuce, sa razlivenim asfaltom sa strana, izbocinama na kojima ostavljate karter i solidnom rupom sirine 2 metra u sredini

sad ce to strucnjaci da zakrpe, i preko toga bace novi sloj asfalta, ako ga bace uopste, cime ce napraviti mesto koje ce svake zime da krpe i to ce konacno biti jos jedan od trijumfa nasih drugara putara, njihovih sefova dipl.ing. i finansijera dipl.lopov
            Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo
              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Jeste mali off-ic ali sam kolegi Daliboru morao da se zahvalim na onako lepim recima upucenim pripadnicima Vatrogasno Spasilackih Jedinica!

Hvala jos jednom!
              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Marko001
                CBC Senator XXL
                • 09.09.2006
                • 1070
                • Belgrade

Ja mogu da shvatim da se nema para da se presvuku svi zivi putevi koji bi trebali novim asfaltom, ok skupo je, krpe se inace putevi i u bogatim zemljama, ali ne mogu da shvatim da rupe ne mogu da se zakrpe, ali kvalitetno, znaci dobro da se uvalja onim valjcima da bude u istom nivou i da za 2 meseca se ponovo ne otvori rupcaga na istom mestu i drugo, kad se vec asfaltira neki put da se uradi podloga i sve ostalo kako valja, a ne da se stvore odmah kolotrazi itd... Gledam u drugim zemljama pa cak i u Hrvatskoj kad urade zakrpu na putu urade je kako bog zapoveda i da se maltene ne oseti kad prelazis preko nje, ili se oseti nesto minimalno, i tako da traje dugo, a ne kod nas bace par lopata one asfaltne smese, malo to nabiju, valjak cesto i ne doteraju kad krpe, i teraj dalje...

Ajde ima sad i nekih pozitivnih primera, recimo onaj put Sabac-Loznica cini mi se da je odlicno uradjen, ne znam koje je tacno preduzece taj put radilo...

Comment

• maliomladinac
                  CBC Senator XXL
                  • 21.11.2008
                  • 995
                  • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Ja koliko sam video u Hrvatskoj, kad se radi put, radi se nocu od oko 1-2 nocu kad nema sabracaja. Bio sam u cudu, vracam se iz Rijeke i idem ka Labinu, kad iza krivine vidim rotaciju, ja reko neko se survao niz put, kad vidim ljudi rade put, dodjem kuci, ujutru pitam ujaka, on kaze da je to tako kod njih, da se samo nocu popravljaju putevi da se u toku dana ne bi pravile guzve, a kod nas, bole ih peca, raskopaju put, pa ako stignu stigli su a ako ne, naka tako raskopano bez znaka pa ce doci kad budu mogli...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                  061/665-94-23

Comment

• supercow
                    CBC Član
                    • 14.08.2006
                    • 98
                    • Zarkovo - BG.

Sa ulaska na gazelu iz pravca mostara.. cela krajnja desna traka puna rupa, mada nije najgora stvar , pri silaski na novoasadski auto-put u srednjoj ima par znakova i neke rupe , znaci nocu ako se neko prestrojava i ne ocekuje takve artifekte u srednjoj, laganica udarac...
                    STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828

Comment

• Dalibor Vukić
                      CBC Senator
                      • 08.09.2009
                      • 279
                      • Beograd

Novoasfaltirana obilaznica ibarska - Bubanj potok je ko rešeto. Krpe svakih nedelju dana, a još nisu ni sve završili.

Comment

• mugos
                        CBC Senator XXL
                        • 18.09.2007
                        • 555
                        • BG/sada Novi Beograd

Originally posted by kuntalo
                        Gazela, u smeru ka NBG, držite obavezno brzu traku, u srednjoj je katastrofa!

Što se tiče onih koji dozvoljavaju da se dešava sve što ne bi trebalo, a u njihovoj je objektivnoj moći koju smo im sami dali, želeo bih opet da citiram člana tomamega-u:

Originally posted by tomamega
                        Država je ovde vanvremenski, hipotetički i Kafkijanski entitet, koja postoji samo kad treba uzeti novac od građana, a sama je iznad zakona.
                        Malopre prošao, zakrpljeno, a večeras rade Gazelu prema gradu.
                        Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• vracarac
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2007
                          • 364
                          • Beograd
                          • Opel Astra G

Ulice su blago recheno strashne! Pre su postojale rupe, sada su to KRATERI! Zgranuo sam se zadnjih dana koliko velikih i dubokih rupa sam se nagledao po gradu!! Jezivo...
                          Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• Cougar
                            CBC Senator XXL
                            • 13.06.2009
                            • 352
                            • NBG // Vrbas
                            • Cougar XR 2.5 V6 24v

Imao si sreće pa si ih se samo nagledao... ja sam preksinoć imao "čast" da prođem kroz jedan od kratera u Savskoj na potezu Gazela – Ž_stanica... nije bilo teorije za izbegavanje...
                            Epilog obe leve gume pustile posle 3-4km... danas ih poskidao i poneo kod vulkanizera... jedna alu felna dobila 17mm udubljenje sa napuklim obodom nekih 10mm, a druga "samo" 12mm udubljenje bez pukotine... Kad se izračuna biće nekih 5000+ din. pod pretpostavkom da neće više ništa puci pri ispravljanju, i u nadi da se sama guma nije oštetila... Naravno ono sto ne ulazi u računicu jeste da od četvrtka uvece nemam auto do ponedeljka uveče kad bi trebalo sve da bude gotovo, i to što su u pitanju fabričke 17”-ce sa logom pravljene u US, drugim rečima nema teorije da bi našao zamenu da sam ih jače razbio…

I šta nekome reci posle ovakvog iskustva...?!

P.S. Slike nisam kačio jer svi znamo kako izgleda pokrivljena i napukla alu felna…
                            Boost is automotive equivalent of cocaine

Comment

• rajmax63
                              CBC Prijatelj
                              • 02.04.2005
                              • 1415
                              • Bačka Palanka
                              • AUDI A6 2.0TDI 170KS

zašto Vuče nisi zvao policiju da uradi zapisnik i lepo tužiš firmu koja održava tu deonicu.
                              veruj mi dobio bi sud 100% a policija ti ne bi rekla onu famoznu "niste prilagodoli brzinu uslovima puta "
                              blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                              Audi ima crveno T

Comment

Working...
                              X