Saobracajni udes - uzroci i posledice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Delija
    CBC Senator XXL
    • 29.08.2005
    • 310
    • NS
    • plavi auto

Saobracajni udes - uzroci i posledice

Yugo i slicne kovcege na tockovima treba zabraniti zakonom. Broj smrtnih slucajeva i invaliditeta bi se bar upola smanjio.
    Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Re: U cemu sedimo? Slike posle udesa pre demontiranja

Delijo to po tvom tumacenju znaci da su krivi ti ljudi zato sto nemaju bolji automobil od Juga?!

Ja bih tog tatinog sina sina poslao na dozivotnu robiju, napakovao bih mu pored dva ocigledna ubistva, ne nesrecan slucaj nego dvostruko ubistvo, jos poduzi spisak na optuznici! Svako sledeci ce malo da se zamisli da li mu je tata sa novim Audijem kupio i dozvolu da vozi u tesko alkoholisanom stanju i da unistava tudju imovinu ili da u najgorem slucaju ubije nekoga. Sta da je u tom Jugu bila zena sa dvoje dece a?
    Ma da se ja pitam ne bi on vise dan video!!! Posle par takvih presuda klinci bi mozda i shvatili da se drzava vise ne zeza dok se ovako samo smeju nama koji nemamo turbine, senzore, zone guzvanja i vazdusne jastuke!!!

Zakon treba da regulise takve idiote, da ih sankcionise na najgori moguci nacin a ne da zabrani stara vozila. I ta vozila mogu biti tehnicki ispravna i ko prodje tehnicki nema razloga da bude ucesnik saobracaja nizeg reda!!!

Da je kojim slucajem ne daj boze tebe u toj Astri udario mislis da bi drugacije prosao od onih nevinih ljudi?

Ja sam pre tri dana isao kod drugara na proslavu, dobio je sina, vratio sam se kuci pijan, ali taksijem!!!
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Alekre
      CBC Senator XXL
      • 12.09.2005
      • 780
      • Smederevo

Jesi lupio i ostao ziv. Ajde da zabranimo Audi A6 i sl. da se vozi jer su torpeda. Treba sakcionisati takve kao sto si ti, da ne polazu krivicu u automobilu ili uzdaju se u isti, vec u sebe i svoju glavu. Jos vece mi je zlo kada sam procitao da je maksimalna kazna do 12 godina. Ja ne vidim razliku izmedju ubistva da covek izvadi pistolj i ubije drugo dvoje ili da se kao u ovom slucaju opije i udari nekoga sa 160km/h. Nemojte sad' da mi kazete kako mu je dovoljno to sto ima dvoje dusi, jer nije dovoljno.
      Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

komentar decka koji je istrcao na terasu kad je cuo udarac je bio,decko izasao iz audia uzeo mobilni pozvao oca i on dosao sa 2 advokata,jugu NIJE PRISAO!
        doduse,citam da ovi sa jugom prosli kroz stop.
        kad koči,cepa gume i prevrće se!
        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Delija
          CBC Senator XXL
          • 29.08.2005
          • 310
          • NS
          • plavi auto

@milan_g1 & Alekre
          Niste me dobro razumeli, tj. totalno ste promasili poentu.
          Da nisu sedeli u Yugu, vec u nekom normalnom automobilu mozda bi i imali kakvu-takvu sansu da prezive

Da se sve svodi na to da pazimo kako sami vozimo - gde bi nam bio kraj.
          Ovako, mnogo vise zavisimo od drugih ****** u saobracaju.

Inace, dvojica kolega sa posla zive upravo u zgradi pored koje se to desilo i to sto srdjanissan kaze je, nazalost, tacno
          Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Originally posted by srdjanissan
            komentar decka koji je istrcao na terasu kad je cuo udarac je bio,decko izasao iz audia uzeo mobilni pozvao oca i on dosao sa 2 advokata,jugu NIJE PRISAO!
            doduse,citam da ovi sa jugom prosli kroz stop.
            Covek je stao na stop, pogledao levo i desno i krenuo a onda je doleteo ovaj kreten sa audijem i sad oduzeo mu prednost, sa 150 on ide 40m u sekundi, ko bre moze da sagleda tog idiota i da ga lepo vidi...
            https://t.me/pump_upp

Comment

• SchoneNK
              CBC Senator XXL
              • 17.04.2006
              • 564
              • Beograd
              • Honda Accord CL7

Originally posted by djukic
              Covek je stao na stop, pogledao levo i desno i krenuo a onda je doleteo ovaj kreten sa audijem i sad oduzeo mu prednost, sa 150 on ide 40m u sekundi, ko bre moze da sagleda tog idiota i da ga lepo vidi...
              Odlicno sroceno, sem toga, da je udario u identican a6 mislim da bi karte bile slicno podeljene. On je taj koji je udario u bok.
              www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• srdjanissan
                CBC Senator XXL
                • 20.11.2008
                • 720
                • beograd

ima i toga,ali stop je stop,koliko sam skapirao tu je pravac i da je isao 300 mogli su da ga vide,nocu je mnogo teze proceniti daljinu i brzinu automobila,sigurno ima i toga
                gledam iz iskustva,meni je muka krseva koji izlecu sa ulica gde nemaju prvenstvo jer njih briga ja cu morati da kocim,jer,boga ti po njima ja vozim brzo i oni hoce iz inata da se ubace,a treba im 2min da ubace u trecu brzinu.
                (naravno da ne opravdavam ovog sto ih je ubio,kazem samo da ima raznih i jednih i drugih)
                kad koči,cepa gume i prevrće se!
                papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by djukic
                  Hm... Ne može nikako da mu oduzme prednost, jer prednost nije ni imao. Ako su zaista prošli kroz stop, onda je ovaj sa audijem kriv samo zato što je pijan i eventualno za prekoračenje brzine, a vozač juga je kriv za udes.

Comment

• Delija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.08.2005
                    • 310
                    • NS
                    • plavi auto

Ta raskrsnica je poprilicno nepregledna zbog parkiranih vozila i iole moze nesto da se vidi tek kad dobrano udjes u raskrsnicu. Juce sam prolazio tuda bash da proverim situaciju i poveci dzip je bio nacrtan sa druge strane ulice - tek kad sam sa pola auta usao u raskrsnicu sam imao preglednost veceg dela ulice sa leve strane.

O kakvom "stop"-u pricamo ako je lik isao 160 km/h ??? (ni 120 km/h ne menja mnogo situaciju) To je ~45 m/s, sto ce reci da za 5 sekundi predje ~250 metara ili 1/4 tog parceta Kisacke od raskrsnice sa Jase Tomica do Temerinske. BTW, ta ulica je puna rupa samo tako i nije ni za 60km/h dobra, a da ne pricamo o vecoj brzini.

U prevodu, ultra je zaje*ano da vidis nekog ko ide tolikom brzinom, pogotovo sto ti ne padne na pamet da moron tu moze da se tako manijacki zaleti...

p.s. U 6h ujutru je jos uvek mrak. Ko garantuje da je pijani debil ukljucio svetla ???

Comment

• Dzoni_mkv
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2007
                      • 875
                      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Hm, pa sada vec i nije "tatin" sin toliko bezobrazan? Pijan, prevelika brzina definitivno ga treba strpati iza resetaka na par godina da ohladi ludu glavu. Ipak, za izazivanje saobracajne nesrece..............jbg ni po babu ni po stricevima neko je prosao na znak STOP, pa izleteo ispred pijanog tatinog sina ili ispred kamiona sa treznim vozacem, posledice su iste: uzasne.
                      To sto je neko dozvolio da se parkiraju na raskrsnici i da je naprave nepreglednom je problem druge prirode.
                      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Dzoni_mkv
                        CBC Senator XXL
                        • 29.04.2007
                        • 875
                        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Razumem ogorcenost i potpuno si u pravu, za prvo ne bas, ali nema veze, isuvise je strasan slucaj da bi se sada diskutovalo.
                        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Alekre
                          CBC Senator XXL
                          • 12.09.2005
                          • 780
                          • Smederevo

Da je vozio 50km/h sigurno bi se zaustavio na manje od 10 metra pa cak i da ga udari steta bi bila samo materijalna. Generalno smatram da je voznja iznad 60km/h po naseljenom mestu rizicna. Koliko god sporo zvucalo imao sam prilike da vidim razne idiote da prosto pomislis da li je moguce da covek tako postupi... Video sam jednog dedu koji bas krh i slab, vozi biciklu po putu uz trotoar sasvim normalno. Odjenput poce da seva biciklom levo desno i pade, na ravnom! Covek iza njega Golfom ga je eskirivao i otisao u drugu traku. Posle razmisljam, put je idealan za 80km/h, vozim tako i cica dobije srcani padne mi branik tako i ubijem ga... Odem na robiju par godina, a to mi najmanje treba jer ima mnogo toga da se uradi u zivotu i prosto nekada se brinem da li cu sve za zivota da stignem. Kazem, covek moze da nagrabusi ni kriv ni duzan, a sta tek moze da se dogodi kada jurca pijan, primer je upravo ovaj dogadjaj. Strasne su to stvari, i jako mi je krivo sto ljudi imaju neku stav tipa: ''Ma to meni ne moze da se desi'', ''Ma lako cemo...'' i sl. Valjda je to stvar vaspitanja, neku decu uce da je auto igracka za velike decake, zabava, drugi ih pak uce da je auto masina gde lose rukovanje dovodi do fatalnih posledica... Bar je meni cale stalno pricao da je volan hladno oruzje.
                          Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• YUgisa
                            CBC Senator XXL
                            • 05.06.2008
                            • 793
                            • Subotica
                            • Yugo 1.1 EFI

Originally posted by Delija
                            Yugo i slicne kovcege na tockovima treba zabraniti zakonom. Broj smrtnih slucajeva i invaliditeta bi se bar upola smanjio.
                            Ja mislim da mnogo gresis, neispravne automobile, retarde i alkohol bi trebalo zabraniti zakonom... Kao sto su mnogi napisali, ni da je bio neki "bolji" auto, pitanje je da li bi preziveli... Dokaz za to je jedan pokusaj kres testa Audija Q7 u Fiata 500... Oboje su osvojili po 5 zvezdica za bezbednost putnika, ali u frontalnom kres testu ova dva vozila, putnici i Q7 bi zadobili lakse povrede, a putnici bi Fijatu 500 imali male sanse za prezivljavanje... To je bio zakljucak kres testa... Ne znam zasto bi svi da lece posledice a ne uzrok... Desi se sudar Yuga i Audija, svima je prvi zakljucak, zabraniti Yuga... Ne znam kako neko zamislja da auto koji je velicine haube tog audija ima moc da upije tu energiju udarca u boljem procentu nego taj audi...

Inace sam ja vozac Yuga, i uvek bi se radije bio u njemu u ovakvim scenama nego u nekom stranom, "boljem" autu slicnih dimenzija...
                            Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• ICE_MEN
                              CBC Senator
                              • 05.01.2009
                              • 260
                              • Višnjička Banja

Re: Saobracajni udes - uzroci i posledice

kako bi trebalo kazniti i to strogo ove tatine sinove!!! ali njma ni zakon nista ne moze, to je ono naj bolnije zato sto takvi koji prave ovakva sranja prolaze ne kaznjeno!
                              Pravilnik foruma

Comment

Working...
                              X