Saobracajni udes - uzroci i posledice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Saobracajni udes - uzroci i posledice

a sta se desava ti vozis brze od ogranicenja i neko ne ispostuje stop ili tvoju prednost i kako se tumaci to,mislim da ogranicenje brzine nema presudnog uticaja ako nisi pijan
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Ako voziš preko ograničenja uvek si kriv, samo ne moraš ti biti jedini krivac ...
      On ne ispoštuje prednost i izleti ti, ti si u prekoračenju brzine i opališ ga ... obojica ste krivi, podeljena odgovornost i to je to. Ukoliko ste vozili bahato, obojica ćete popušiti prijavu i kaznu, ukoliko ste samo bili neobazrivi i sl. tj. ako niko osim vas nije bio potencijalno ugrožen i nema nekih bitnih povreda na vama dvojici niko neće biti proglašen krivim...
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• kuzmar
        Moderator
        • 18.12.2009
        • 783
        • Lazarevac
        • Pezo 207 1.6 HDI

Originally posted by tomamega
        @neshaoct

Kako bi mogla da se okarakteriše delo u ovom slučaju: saobraćajna nesreća sa smrtnim posledicama?
        Iako nisam pravnik smatram da se ovaj slucaj moze okarakterisati kao ubistvo iz 2 razloga. Prvi je taj da je svesno pio i to preko svake mere a znao je da ce voziti auto, znaci imao je nameru da vozi pijan. Drugi razlog je taj da je iako pijan seo u auto i vozi preko svih mogucih ogranicenja brzine. Posto je sve prakticno svesno uradio zasto se to ne bi kvalifikovalo kao ubistvo. Nije imao nameru?
        Pa ako nije imao nameru zasto je pio i zasto je toliko prekoracio brzinu? Sta bi bilo da je pokupio nekog pesaka? Pa tog pesaka bi trazili Gajgerovim brojacem.
        www.paluba.info

Comment

• StreetRacerCA
          CBC Senator
          • 11.06.2006
          • 238
          • Čačak
          • Škoda Fabia II 1.6 TNG

ne moze se okarakterisati kao ubistvo, to je zakon. bio pijan ili ne, vozio 200 ili 30. u zavisnosti od ovih faktora - stanja puta, ustupanja prvenstva prolaza, kolicine alkohola u krvi, brzine kojom se kretao, sudija ce samo izvagati kaznu - od 2 do 12 godina. verovatno ce ga odrapiti maksimalno. da je vozio 70, i da je bio trezan, dobio bi 3 godine. zbog saobracajne nezgode sa smrtnim ishodom - to se ne cita kao ubistvo - s ili bez predumisljaja.
          Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Meni ovo i dalje nije jasno... Da je vozio 70 i bio trezan, dobio bi odštetu za štetu na svom autu. Drugi auto je prošao kroz stop, zar ne?

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Tako ispada.
              Mada u tom slucaju postoji i mogucnost da trezan koji postuje ogranicenje brzine i prvenstvo prolaza, ZAGLAVI ako npr. nije preduzeo sve mere da ne dodje do udesa, prilagodio brzinu, poceo da koci na vreme, zaustavio se, sta ja znam sta sve tu ima...

Ma nista vise nije kao sto izgleda. Potrazite "eventualni umisljaj" na CBC , ima tu bezbroj mogucnosti. Ispada da covek treba da stane pred svaku raskrsnicu, a da uopste ne vozi kroz gradove koji imaju zoo vrt, a takodje ni u ostalim gradovima kad je pijacni dan...

jbg.kao ratno stanje, pamet u glavu, cetvore oci otvorene i povrh svega - budimo ljudi, a ne zivotinje kao ovaj sa audijem !
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

Originally posted by mupe
                ^^ Meni ovo i dalje nije jasno... Da je vozio 70 i bio trezan, dobio bi odštetu za štetu na svom autu. Drugi auto je prošao kroz stop, zar ne?
                pa ne.. Racuna se da on pijan nije uopste smeo da bude za volanom tako da ni nesreca ne bi bila..

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Da, ali sam ja rekao "da je bio trezan".

Znam za slučaj jednog čoveka koji je trezan, po magli, na ibarskoj magistrali udario pijanca koji je krenuo da pretrčava put i ubio ga. Istragom je utvrđeno da je vozio oko 40 km/h, ali je to protumačeno kao da nije prilagodio brzinu uslovima u saobraćaju i odležao je 2 godine. Pri tome je ostao bez svega što je imao (uspešan tv servis, koji je rasprodao da bi plaćao advokate) i život mu je, praktično, upropašten...

Uglavnom, kao što kaže deki-ascona, automobil je opasno sredstvo i sama činjenica učestvovanja u nesreći sa smrtnim ishodom nosi određenu odgovornost. Nekad to izgleda kao potpuno nerealno, kao u ovom mom primeru, a ponekad je i više nego odgovarajuće, kao u novosadskom slučaju.

Comment

• Alekre
                    CBC Senator XXL
                    • 12.09.2005
                    • 780
                    • Smederevo

To, ''prilagodjavanje voznje uslovima saobracaja'' je previse opsirno i drago mi je da se vise taj izgovor ne koristi. Secam se da smo tamo 199x vracali sa slave iz Mihajlovca Ladom. Ja sta cu, klinac balavi seo napred i vrpoljio se u sedistu i kad odjedanput sam poleteo napred i nabio mlecne zubice u tablu. Sta se desilo? Lik je vozio traktor pun drva nocu bez jedne jedine sijalice, cak ni katadioptere nije imao. Seljacina, seo i vozi boli ga ****... Sto je najgore, i dan danas vidjam takve po putevima. Tako da, sto rece Deki, automobil je mnoooggooo zajebano sredstvo. Ja ne vozim ni kada se ne osecam bas najbolje. Tipa ubedacio sam se nesto, odem autobusom ili pesaka sa psom.
                    Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• StreetRacerCA
                      CBC Senator
                      • 11.06.2006
                      • 238
                      • Čačak
                      • Škoda Fabia II 1.6 TNG

Originally posted by mupe
                      Da, ali sam ja rekao "da je bio trezan".

Znam za slučaj jednog čoveka koji je trezan, po magli, na ibarskoj magistrali udario pijanca koji je krenuo da pretrčava put i ubio ga. Istragom je utvrđeno da je vozio oko 40 km/h, ali je to protumačeno kao da nije prilagodio brzinu uslovima u saobraćaju i odležao je 2 godine. Pri tome je ostao bez svega što je imao (uspešan tv servis, koji je rasprodao da bi plaćao advokate) i život mu je, praktično, upropašten...

Uglavnom, kao što kaže deki-ascona, automobil je opasno sredstvo i sama činjenica učestvovanja u nesreći sa smrtnim ishodom nosi određenu odgovornost. Nekad to izgleda kao potpuno nerealno, kao u ovom mom primeru, a ponekad je i više nego odgovarajuće, kao u novosadskom slučaju.

slabe ti je taj advokate imao, cim je zapao zatvora, ili to nije cela prica...

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Jako mnogo u takvim slučajevima zavisi od advokata.
                        Znam ženu koja je zbog boodale od advokata zamalo zaglavila zatvor u još očiglednijoj situaciji:
                        Žena stoji (nije tek stala, već stoji i stoji...) na semaforu i čeka zeleno. Na nju s leđa naleće pijani (kao ) matorac na biciklu, zakucava se u njen gepek, pada s bicikla, udara glavom u trotoar i gine. Ona je optužena za ubistvo iz nehata i zamalo da zaglavi ćorku ...
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Puzo81
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2009
                          • 687
                          • Novi Sad/Prijepolje

Jedna stvar za nevericu...

Pre nekih 20tak dana dolazio zet s drugarima iz Rusije s Tojotom Camry.NA 80tom km od Horgosa prema NS pri brzini od nekih 160 pretekla ih bembara 5tica,cini mi se da rece da je bio 530d nemackih tablica.Kaze da je projurio pored njih minimum 200-220 jer je izgledalo kao da toyota stoji u mestu.Neposredno odmah posle preticanja gledaju ispred sebe kako petica gubi kontrolu,zanosi se i zadnjim krajem direktan frontalac u golfa 2 iz suprotnog smera.Odmah su sva trojica potrcali prema golfu da izbave dvojicu momaka.BMW-u nisu ni prisli jer su ta dvojica sto su bili u njemu odmah izasli i stali pored auta i ni makac.Za razliku od njih golfu je prednji kraj bio zguzvan.Jedan momak je bio svestan al totalno u soku dok je suvozac bio u nesvesti a iz grudi i glave mu sikljala krv.Ni jedna ni druga vrata njih trojice rmpalija nisu mogli da otvore vec su vozaca nekako izvukli kroz prozor dok su suvozacu bile zaglavljene noge.Pokusali su zaustaviti krvarenje iz grudi i koliko toliko uspeli.Nekih 5minuta zatim golfu je ispod haube pocela da gori vatra.Sreca pa su imali pp aparat (jer bez njih nisu ni mogli da udju u Poljsku) i na vreme ugasili vatru.Tip iz bembare nije hteo da da pp aparat .

Za divno cudo murja i hitna su stigli za 15tak min.Hidraulicnim makazama su isekli golfa,stavili kragnu suvozacu i izneli ga.Za to vreme momka vozaca su zbrinuli i utoplili u toyoti.Zet je posmatrao kako tip sa suvozacevog mesta u bmw seda na vozacko i tu ostaje.Pajkan je krenuo legitimisati dvojicu iz bmw-a koji nisu hteli da kazu ni rec srpskog iako su imali nase pasose vec su pricali na nemackom.Kako kaze situacija se promenila kad ih je stariji pajkan "ubedio" da progovore srpskim.Ispostavilo se da su SIPTARCINE teske.Suvozac iz bembare je tvrdio da je on vozio i da su isli 60na sat a da je kriv golf koji je direktno gadjao u njih (da je tako bilo i bmw-u bi bio koliko toliko skrsen prednji a ne zadnji kraj).Zeta su panduri jedva zadzali da ne pocne lemati tog Sipt jer je lagao ko konj.

Dvojica njegovih drugara su saslusani kao svedoci u BG dok je sudija zamolio zeta da dodje danas iz Prijepolja i da iskaz jer je Siptarcina jos uvek u zatvoru a za koji dan mu istice pritvor.Zetu nije bilo tesko da predje 400km i jutros da iskaz.Posto sam isao s njim u sud kod Spensa ispred sudijine kancelarije smo naisli i na sipt advokata koji je ispred vrata poceo nesto da nas ispituje.Nismo obracali paznju na njega jer je bio neki ljigavac.Sudija nas je pozvala i dozvolila mi da sedim unutra dok zet daje iskaz.Da ne poverujete koja je pitanja advokat postavljao zetu.Te kad zasto ste u Srbiji te kad ste krenuli iz Rusije,kojim poslom dolazite i ostale nebuloze.Vrhunac je bio "zbog toga sto ste vozili skoro 20sati (2300km) zbog umora verovatno niste razumno rasudjivali pa niste ni videli da se odigrao taj sudar" .Njih trojica se menjala u voznji,trojica svedoka i on postavlja takvo pitanje?!!!!!Pa zar je moguce da advokat moze biti toliko glup il koliko ja shavatam hvata se sa slamku da spasi svoh klijenta i pored ocigledne 100% krivice.Sudija je rekla da ta pitanja nema pravo da postavlja nit ce uci u zapisnik.Koliko sam video sudia je vec odredila kaznu Sipt a ovo svedocenje je bila samo potvrda za kaznu.

Zet je naglasio da obojica iz bmw nisu ni pokusali pruziti pomoc unesrecenima kao ni da daju pp aparat.Sudija se zaprepastila a advokat rekao da to nije relevantno !!!EJ bre kao nije relevantno!!!Doslo mi je da skocim i onog advokata zadavim ko pevca.Pa zar je moguce da covek tako nesto kaze pa nek mu je klijent dao i milion evra da ga izbavi.

Suvozac iz golfa je na aparatima i male su sanse da prezivi.Momci nemaju po 20-25 godina.Da nisu vezali pojaseve na mestu bi ostali mrtvi.

Sad sam tek shvatio koliko je vazno imati pp aparat i sutra idem da ga kupim.Besh 1000-1500 di nkad zivot moze da spasi a zet rece da ga nisu imali gledali bi kao momci gore.

Ako shipt ne dobije minumum 10god onda se po......em na ovu nasu "demokratsku"drzavu

Ono sto me zanima koliku kaznu moze da dobije ovaj Shipt i kako se tolerise ne pruzanje prve pomoci unesrecenima?Da li se to tretira kao bezanje sa lica mesta sudara?

Comment

• StreetRacerCA
                            CBC Senator
                            • 11.06.2006
                            • 238
                            • Čačak
                            • Škoda Fabia II 1.6 TNG

posao advokata je da odbani klijenta, znao on da je klijent kriv ili ne. na sudu nije bitna istina, ili ono sto je ocigledno, vec ono sto mozes da dokazes. postavljena pitanja od strane advokata su logicna, da bi tvog zeta diskreditovao kao svedoka.
                            zamena vozaca i suvozaca je cudna rabota, ali ko zna zasto je to uradio (cudni su oni). to je samo po sebi krivicno delo, i to ce mu samo povecati kaznu. koliku kaznu ce da dobije, zavisi iskljucivo od suda.
                            nedavanje pp aparata je u najmanju ruku vrlo cudno. nepruzanje pomoci na putu? hm, to ima dve strane medalje. iskreno, ni ja ih ne bih izvlacio iz kola (izuzmi pozar iz cele price), samo bi probao da zaustavim krvarenje, bez da ih pomeram (unutrasnje povrede ne vidis, sta ako coveka zbog nestrucnog izvlacenja, a samo takvo izvlacenje mogu primeniti, ostane invalid, ili ga to pomeranje usmrti? neka hvala, to treba da rade samo profesionalci). nabavka pp aparata - odlicna ideja. ne skodi, znaci da koristi.

Comment

• tomamega
                              CBC Senator XXL
                              • 19.03.2009
                              • 715
                              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

KOliko se ja sećam kada je poginuo Zablaćanski, u slučaju smrtnog slučaja u saobraćaju zaprećena kazna je od 1 do 10 godina. Ovde nije bilo smrtnog slučaja, i vrlo je verovatno da će i kazna biti manja.

To što nisu dali PP aparat govori o njihovoj (ne)ljudskosti i ne bih da komentarišem, ima ih raznih..

Advokat stvarno ima samo jedan cilj, osloboditi svog klijetna, i tu bi trebalo isključiti emocije. Nekada davno u američkoj sudnici, jedan advokat je rekao da se u sudnici ne deli pravda, već se poštuje zakon.

Comment

• Puzo81
                                CBC Senator XXL
                                • 04.08.2009
                                • 687
                                • Novi Sad/Prijepolje

@StreetRacerCA naravno da suvozaca nisu hteli da pomeraju (i da su mu bile slobodne noge) jer je bio u nesvesti a i nisu znali dal ima unutrasnje krvarenje il mu je povredjena kicma.Standardna procedura,tako bi i ja postupio.

Da je taj adjo (advokat) hteo da diskredituje zeta jeste al nije mu uspelo.Ipak su tri svedoka sa identicnim istinitim pricama ucinili svoje.Iznenadilo me sto sudija nije dozvoljavala adju da nastavi sa takvim neumesnim i nevaznim pitanjima za slucaj.

@legenda smrtnog slucaja jos nema ali po recima sudije suvozac je u komi na aparatima i male su sanse da prezivi.

Znajuci kako je prosao onaj advokat/zubar iz Uzica sto je ubio Zablacanskog mislim da tesko moze biti sta od ovog.

Ne dati pp aparat i ne priteci u pomoc je dno dna.Koliku dozu neljudskosti moras da imas da bi to uradio!?To bi tretirao kao bekstvo sa lica mesta i odrapio najvecu mogucu kaznu.Kazna 1-10 godina?Pa oni nisu normalni.Dobice npr 5 god,uz dobro vladanje i ostale zaje...ancije smanjice mu na dve i on ce izaci a UBIO JE COVEKA.Ovde je sve otislo u tri lepe

Uvek se setim ocevih reci (profesionalac vozac,s 43god staza otisao u penziju),"Sam znas koja ****** ide odavde al ne znas koja ce ****** da te drmne iz suprotnog smera"

Da li neko zna koliko je dobio i da li se uopste zavrsilo sudjene onom sincini direktora AIK banke sto je s 2.5 promila i 160 na sat ubio dvojicu muskaraca u jugu u NS-u pre nekih mesec dana?

Comment

Working...
                                X