Razvalio sam auto u rupcagu na putu...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Razvalio sam auto u rupcagu na putu...

Veceras oko 5 na putu ZR-NS negde oko 2km iza zabaljske raskrsnice uletim u takvu rupcagu da mi nije bilo dobro, istog momenta stajem i parkiram i skontam da je ispred mene jos 4-5 vozila sa istim problemom....Popizdim zovem pandure, kaze mi lik patrola je vec poslata, izadjem napolje vidim obe leve gume izduvane...Sacekam pandure u medjuvremenu iscimam drugara da dodje iz zr i nabavi mi jos jedan rezervni tocak, pandur bio krajnje korektan, slikao zapisao sve, kaze da dodjem za koji dan po zapisnik... Felne obe krive, gume videcemo, trap naravno poceo da ispusta cudne zvuke...

Sta dalje? Nekom cu jebati mater za ovo samo jos da vidim kome...

Jbt taj put je u tako losem stanju da je to strasno a toliko prometan da ja ne znam vise sta cu od nervoze...Radi se o 50km puta pa mamu im ****m lopovsku da li je moguce da ne mogu da to srede, ne vredi vise popravljati i krpiti nego mora ceo da se asfaltira...
  • Kubikaza
    CBC Veteran
    • 01.10.2008
    • 169
    • Nis

Re: Razvalio sam auto u rupcagu na putu...

Bilo je skoro kolko mi se cini na rts dnevniku ili nekom drugom programu bas ta tema,gde su rekli da moze da se naplati steta u takvim slucajevima ako je sacinjen zapisnik.Raspitaj se lepo,e sad ne znam da li vazi samo za Beograd ili i za druge gradove.Ostaje ti da nadjes negde po netu ili da zoves ove zaduzene za puteve.Nadam se da sam kolko tolko pomogao.
    OPEL ne može da se opiše,to mora da se doživi!
    http://www.youtube.com/watch?v=ChXau3ka-vo

Comment

• Kubikaza
      CBC Veteran
      • 01.10.2008
      • 169
      • Nis

Evo sta sam naso na netu:
      Beograd - posebno poglavlje u novom Zakonu o bezbednosti u saobraćaju posvećeno je obavezama i odgovornosti putara. Oni su odgovorni za održavanje puteva, na kojima ne sme biti rupa, odrona ili rastinja ili bilborda koji smanjuju preglednost.

Ukoliko vozač naleti na rupu na kolovozu i ošteti automobil, moći će da tuži upravljača puta i naplati štetu.

- U tom slučaju, vozač treba da pozove saobraćajnu policiju koja sačinjava zapisnik i fotografiše mesto nesreće. Vozači će plaćati izlazak patrole, i eventualni šlep vozila, ali će mu troškovi po okončanju spora biti refundirani. Takođe, upravljač puta, kao privredni subjekt može biti kažnjen kaznom od 100.000 do 800.000 dinara, a predviđena je i kazna za odgovorno lice od 6.000 do 50.000 dinara - navodi Demir Hadžić iz Ministarstva za infrastrukturu i jedan od autora zakona.

U slučaju saobraćajne nesreće sa tragičnim posledicama, upravljač javnog puta dužan je da sačini nezavisnu komisiju koja je u roku od mesec dana obavezna da utvrdi uzrok nezgode, odnosno "doprinos" putara njenom nastanku.

Zanimljivo, zakonom je predviđena i odgovornost vozača ukoliko svojom vožnjom ošteti deo puta i izazove nesreću. U tim slučajevima oni će plaćati štetu, što je do sad plaćala država. Takođe, vozači će plaćati kazne ako prosipaju teret po putu ili prljaju put.

Stručnjaci smatraju da će nova zakonska rešenja, završetak koridora 10, kao i širenje putne mreže znatno smanjiti broj poginulih i povređenih u saobraćajnim nesrećama, pogotovu ako se uzme u obzir činjenica da se broj vozila u Srbiji u poslednjih nekoliko godina povećao za više od 300.000.

- Novi propisi jasno definišu da ako se pravi put ili se rekonstruiše stari, već u projektima treba ispitati i utvrditi koja su potencijalna nebezbedna mesta, kako bi se predupredile nesreće. Taj posao obavljaće inspektor za javne puteve. "Putevi Srbije" koji su zaduženi za bezbednost na regionalnim i magistralnim putevima, odnosno lokalna samouprava na opštinskim putevima dužni su da prate stanje bezbednosti kada se put pusti u saobraćaj najmanje jednom godišnje i urade nezavisne projekte kako bi se identifikovale i sanirale opasne deonice - objašnjava Hadžić.

Prema njegovim rečima, novina u zakonu je da ukoliko inspekcija može da podnese prijavu ukoliko utvrdi da upravljač puta nije radio na način koji je naložen. Predviđena kazna iznosi od 100.000 do 800.000 dinara.
      OPEL ne može da se opiše,to mora da se doživi!
      http://www.youtube.com/watch?v=ChXau3ka-vo

Comment

• Kosovic
        CBC Veteran
        • 14.12.2008
        • 149
        • Vrbas

Ne znam sta da ti kazem, samo znam da celog zivota lomim auta i cale autobuse na putu Feketic - Vrbas! Ne znam ljudi dokle to, koliko jos ljudi treba da izgine da bi se neko setio da presvuce ceo put?!?! Em sto vise rupe ne mogu da se krpe, em je put pun tolikih kolotraga, ma to su vec uvale to nije normalno! Asfaltirali su 2x1km puta (od mogucih 10) i bilo je na televiziji kako je presvucen ceo put! Svako ko ide od Vrbasa ka Lovcencu, i Malom Idjosu zna o cemu pricam.

Comment

• StreetRacerCA
          CBC Senator
          • 11.06.2006
          • 238
          • Čačak
          • Škoda Fabia II 1.6 TNG

vazi za celu drzavu. konsultuj se sa nekim advokatom, mozda mozes dobro da ih oderes, sto i treba. popravka u ovlascenom servisu, originalni delovi i sl.......
          Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• milannik
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2004
            • 1455
            • Niš

Neznam koji put je u pitanju, ali kada smo letos dolazili za Vrbas, iz pravca Kisaca i Futoga, decko ispred nas je nekom floridom uleteo u krater, da je cak i krilo uspeo da iskrivi. Inace, ni ovde kod nas nije nista bolje, 2 gume sam sredio u Nisu u ulicama sa velikim prometom (Knjazevacka i Igmanska) i 2 na regionalnim putevima (2 posebna puta) ka Aleksincu...

Comment

• Dragon
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2006
              • 963
              • Beograd

Treba uvek i u svakoj prilici naplatiti nesto od drzave.

Sinoc sam naleteo na rupu kod Sajma. Padala kisa, tako da je nisam video na vreme. Srecom da sam isao 50, inace ko zna sta bi bilo.

Pre dve godine skoro da poginem na autoputu.

Koliko nam je skupo djubre od goriva i kakve su nove kazne, vec na prolece treba ocekivati svajcarske drumove u najmanju ruku.
              Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• SchoneNK
                CBC Senator XXL
                • 17.04.2006
                • 564
                • Beograd
                • Honda Accord CL7

Originally posted by Dragon
                ...vec na prolece treba ocekivati svajcarske drumove u najmanju ruku.
                Vec su kao svajcarski, ...ali sir

Jos od onih mrazeva situacija sa stanjem puteva je dramaticna. Međutim, veci mi je problem (ne)strpljenje ostalih ucesnika u saobracaju. Kako objasniti nekom da moram drzati vece ratojanje kako bih imao vremena da reagujem ako naletim na neki krater? Oni koji voze tudje su najbezobzirniji.
                www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• banej
                  CBC Početnik
                  • 25.12.2009
                  • 7
                  • BG

Moj komsija je imao slicnu situaciju.Zeznuo je karter na putu,zvao miliciju i slikao sve na licu mesta.
                  Spor je trajao nekoliko meseci i na kraju je dobio odstetu.
                  U ovom slucaju je tuzio opstinu jer su oni bili odgovorni za taj deo puta.
                  Tako i ja istim tim putem vozim slalom jer drugacije ne mozes proci a da ne ostetis automobil.

Comment

• rajmax63
                    CBC Prijatelj
                    • 02.04.2005
                    • 1415
                    • Bačka Palanka
                    • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by srdjan_p
                    Veceras oko 5 na putu ZR-NS negde oko 2km iza zabaljske raskrsnice uletim u takvu rupcagu da mi nije bilo dobro, istog momenta stajem i parkiram i skontam da je ispred mene jos 4-5 vozila sa istim problemom....Popizdim zovem pandure, kaze mi lik patrola je vec poslata, izadjem napolje vidim obe leve gume izduvane...Sacekam pandure u medjuvremenu iscimam drugara da dodje iz zr i nabavi mi jos jedan rezervni tocak, pandur bio krajnje korektan, slikao zapisao sve, kaze da dodjem za koji dan po zapisnik... Felne obe krive, gume videcemo, trap naravno poceo da ispusta cudne zvuke...

Sta dalje? Nekom cu jebati mater za ovo samo jos da vidim kome...

Jbt taj put je u tako losem stanju da je to strasno a toliko prometan da ja ne znam vise sta cu od nervoze...Radi se o 50km puta pa mamu im biiiip! lopovsku da li je moguce da ne mogu da to srede, ne vredi vise popravljati i krpiti nego mora ceo da se asfaltira...

vidi samo da li su kerovi dobro sačinili zapisnik i obavezno tuži firmu koja je zadužena za taj deo puta.
                    koja firma održava put to znaju u policiji i dužni su da ti kažu
                    nađi dobrog advokata da te stoka ne bi cimala i auto vozi u ovlašćeni servis neka daju procenu i kolkiko bi sve koštalo
                    neka ovlašćeni servis napravi predračun delova i radova pa kod advokata
                    advokata ti plaćaš ali na kraju refundiraš od firme koja održava put kada izgube spor što je 100% sigurno.
                    ne moj samo da budeš lenj jer ako se opet provuku nikada neće okrpiti put ali kada dobiju po džepu da vidiš kako će nam putevi biti koliko toliko dobri

nauk za sve koji su oštetili auto od posledica lošeg puta
                    kada bi svi tužili firme koje održavaju deonicu gde se desila štete ne bi nam ovakvi bili putevi
                    svi samo pričare a niko da tuži.napickavati i psovati firme koje održavaju put ovde na forumu je kao pišanj u vetar
                    zato tužite i ne mojte da budete lenji

zakon ne važi za pojedine delove Srbije nego za celu ovu našu ebenu državu
                    blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                    Audi ima crveno T

Comment

• DushanSD
                      CBC Senator
                      • 25.03.2008
                      • 248
                      • Smederevo, Srbija

Uzas kakvi su nam putevi... Vala da i od tih skupih kazni bude neke koristi, pa da mozemo da vozimo bezbriznije...
                      POZURI POLAKO!!!

Comment

• srdjan_p
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2004
                        • 1915
                        • ZR

Tuzicu ih resio sam, proverio je buraz u SUP-u, treba da tuzim firmu koja je odgovorna za odrzavanje tog dela puta... Auto mi treba hitno tako da ga moram popraviti ali cu uredno da cuvam sve racune od popravke i delova...

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

I slikaj ceo proces...
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Dragon
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2006
                            • 963
                            • Beograd

Potpis za rajmaxov post.
                            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Davor
                              CBC Senator XXL
                              • 02.03.2005
                              • 498
                              • Novi Sad

Originally posted by srdjan_p
                              Tuzicu ih resio sam, proverio je buraz u SUP-u, treba da tuzim firmu koja je odgovorna za odrzavanje tog dela puta... Auto mi treba hitno tako da ga moram popraviti ali cu uredno da cuvam sve racune od popravke i delova...

Na samom zapisniku milicije se uglavnom napisu vidna ostecenja,ne zaboravi da kad odes u servis trazis da se detaljno pregleda trap i vidi da nije jos nesto stradalo i da uneses u dopunu zapisnika,svaki racun obavezno sa sprecifikacijom utrosenih delova i radnih sati i naravno kpoiraj sve sto dobijes da im se "slucajno ne zagubi dokumentacija".

Comment

Working...
                              X