Zimske gume i novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Kažu nemci disciplinovani i Braća i austrijanci... Mislim malo sutra, deru ih bre pa se plaše... Odeš tamo i napraviš sranje, oni kulturno napišu kaznu a kao sav svet a mi kulturno zbrišemo preko granice i ko ih džebe...
    Oni kulturno pamte u računaru da ti treba da platiš kaznu i lepo te savataju na granici kad dodješ ponovo. Sad će neko da pita a što ideš ponovo, pa nisam savladao gradivo pa ponavljam..

Onda mi lepo kulturno shvatimo caku i kad napravimo sranje neidemo više sa tim autom tamo kod njih i mogu da duvu...

Onda oni kulturno kad shvate da duvu, skinu tablice uz kaznu i onda ti mož da duvaš. a u skladu sa temom konkretan primer, loše gume, sve 4 nove od 1200 do 1500 šilinga.. Kazna 1600 šilinga ali... skine ti tablice kulturno.. Onda ti odeš kulturno i nadje prevoz do radnje pa kupiš gume a onda odneseš auto do montirača guma jer nije kulturno voziti bez tablica (zdravo košta) a onda ga kulturno odneseš do postaje milicije da prikažeš kako sad imaš nove opanke i naravno ceduljicu da si platio kaznu...

Onda ti oni kulturno vrate tablice i požel ti srećan puta a ti pošto si sad isto kulturan kao i oni uzvratiš kulturno pozdrav i razidjete se ko ljudi..

Tako se uči kultura. Kazna i maltretiranje je puta 3 pa ti nemoj kupiti gume...

Na kraju nam je ponestalo auta za ići i para za maltretiranje pa smo onda išli i mi odmah kulturno sa ispravnim gumama i ostalim andrmoljama što ide uz to ali onda nije više bilo kulturno jer nas niko nije maltretirao i bilo je dosadno...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Dora: "Sad pored dva auta, trošim taksi."
      E cela istina! Malo bus malo taksi ... bolje nego trošiti gorivo dok ne nađeš parking mesto ili lopatanje do takvog, a ako ti neko očepi retrovizor (ne daj bože) ili te makar ogrebe na parkingu biće taksi super jeftin.
      Doduše sad je već O.K. malo su komunalci sredili stanje, ali kad počne opet (ili najavljena ledena kiša) dobro je primeniti!
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Sasasta
        CBC Član
        • 26.11.2012
        • 47
        • smederevska palanka

trayal arctica

moram da se javim da iznesem pohvale o ovoj trayalovoj gumi u dimenziji 175/65-14 koja mi se pokazala odlicna po snegu.Auto ide gde ja hocu koci kad hocu i polazi i na uzbrdici bez problema.Ovo im je druga zima i veoma sam zadovoljan.Po mokrom je slabija slicno kao vintera po suvom je udobna i precizna i za moje potrebe je odlicna.Doduse i ja sam vozac koji 50 metara pre skretanja oduzme gas kad je mokro vozim sporije i ne divljam pa tako da za takvu voznju preporucujem ovu gumu.POZDRAV.

Comment

• boban1982
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2010
          • 1106
          • Batajnica
          • SAXO VTS-BIC

Dok se jos proizvodio jugo,fabrika mu je ugradjivala trajalove gume koje su se klizale po suvom,kao da su od plastike,a tvoje zimske ispadose dobre,mozda su se popravili...

Comment

• chaboo
            CBC Veteran
            • 17.06.2012
            • 195
            • Beograd V.Mostanica
            • citroen C5 hdi

Drug vozi juga sa trayal artica i kune se u njih.Ja sam probao i ne deluju lose.E sad bih se nadovezao na stanje svesti vozaca kod nas.Situacija sledeca :renault 4, zimske gume al'sara ko na pasteti ili lubenici,sneg neociscen ugazen ispod led,nizbrdo pa uzbrdo da se moj quatrro sa zimskim gumama pomuci,na krovu shifonjer onaj starinski od punog drveta maltene tezi od cetvorke a operater stariji od shifonjera renoa i mene zajedno.

Comment

• gorki
              CBC Član
              • 16.09.2012
              • 34
              • Vranje

Nije stvar u zimskim / letnjim gumama, svest i kultura ljudi generalno u ovoj zemlji je na toliko niskom nivou da je zaista postalo zaprepascujuce. U voznji to dolazi do izrazaja, a pri otezanim uslovima (kao sto je slucaj sa zimskim uslovima) to je samo jos izrazenije.

Mislim da bi zbirno mesecne kazne lagano prelazile milion(e) evra samo u par najvecih gradova ako bi se kaznili svi saobracajni prekrsaji. Znaci nije problem u tih 5.000 (meni se cini da je to solidna kazna) nego je problem sto se kazne ne naplacuju. Policija i 'pauk' sluzba nose automobile parkirane u zabacenim ulicama na trotoaru a za to vreme jedna od glavnih ulica u totalnom kolapsu jer su celom duzinom jedne trake isparkirani automobili.

U Nisu u samom centru grada hoce-nece pesacki prelaz. Bilo ga, pa ga sklonili - pa onda pesaci prelazili gde su stigli, pa nova vlast resila da ga vrati ponovo. Ovog puta stavili i semafor. I onda se nadje neko pametan (skoro svakog dana) da pretrcava (i to i sad po snegu) dok je crveno svetlo pesacima, a policije nigde.

I za kraj, kakav je mentalni sklop osobe koja po ovakvom vremenu dodaje gas da namerno ne bi propustila drugog vozaca koji se ukljucuje iz sporedne ulice / sa parkinga - u trenutku kada saobracaj bukvalno mili?

I ovaj primer koji je naveo Dora, i ja se ovih dana trudim da idem pesaka ako nije predaleko - nadajuci se nekom civilizovanijem okruzenju u buducnosti.

Comment

• NikiforIII
                CBC Član
                • 07.01.2010
                • 66
                • Novi Sad

Zimske gume kao obaveza i tacka. A svi koji kazu da se moze voziti po snegu sa letnjim gumama nikada nisu probali zimske. Da su probali razumeli bi o cemu se radi. I ko' sto rece moj vulkanizer: "Ne stavljas ih (zimske gume) zbog pandura, nego zbog sebe". Ja imam Savu Eskimo S3+ i veoma sam zadovoljan.
                Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani...

Comment

• expendable
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2009
                  • 3662
                  • Bor

Ne stavljaju se zimske gume ni zbog samih sebe ni zbog pandura, nego čuvene agencije (sve agent do agenta).
                  Onaj (čije se ime ne pominje), onaj bald se opet ne skida sa medija i (po gugoliti put) preti kaznama OMG.
                  Za firme i do 800.000 rsd. I opet 1. novembar ("ako vas zatekne sneg na putu") i slična njesra. Aman, više, sve si pokupio ništa nije ostalo.
                  Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

Bravo
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• bmiillan
                      CBC Senator XXL
                      • 18.04.2005
                      • 393
                      • beograd
                      • clk 200k

Originally posted by expendable View Post
                      preti kaznama OMG.
                      Za firme i do 800.000 rsd. Aman, više, sve si pokupio ništa nije ostalo.
                      nije, ima još da se pokupi, verovatno je bata uvezao i zimske gume, pa da ne stoje
                      nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

Working...
                      X