all seasons gume-efikasan odgovor na ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: all seasons gume-efikasan odgovor na ZOBS

na pitanje Would the reviewer purchase this tyre again? čest odgovor je definitely i probably i to ljudi koji voze mnogo bolja kola od mojih i imaju sigurno mnogo viši standard,tako da sam vrlo blizu ovih guma...
    Trayal T-200 reviews online @ Tyretest.com! Read reviews by other customers using this tyre thread!

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

kristina. iskreno ako je trajal kao sto je nekada bio ne bi njihove gume stavio ni da decije igracke.
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• kristina990
        Banovan
        • 13.04.2009
        • 1066
        • Srbija

čuo sam da su bile loše,ali situacija se izgleda promenila.jbg. kad zapadnjaci kažu da bi ih ponovo kupili i to koji voze,vectru,passata,mondeo,lancer...ona manja kola nisam uzimao u obzir...staviš prst na čelo i upitaš se dal su oni ludi,siromašni il gume sasvim zadovoljavajuće...

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Debica navigator je skroz ok guma i znam par ljudi koji je voze tokom cele godine i zadovoljni su.To je guma identicna Savinoj Adapto a u stvari obe su iste kao GoodYear Vector3.Inace GoodYear je naj bolji proizvodjac all season guma a Sava i Debica su njegov ogranak.

Comment

• kristina990
            Banovan
            • 13.04.2009
            • 1066
            • Srbija

da primetio sam,zapravo učinilo mi se odmah da im je šara ista,pogotovo što su iz iste grupacije,ali ova trajalka ima stvarno povoljnu cenu,sad me bacila u razmišljanje ...

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

@Kristina 990 Ako mozes da mi nadjes test za trayal arctica...svidja mi sara a i povoljne su...

Comment

• kristina990
                Banovan
                • 13.04.2009
                • 1066
                • Srbija

nema skoro ništa...cena im je baš dobra....

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Hvala

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Evo citam sad u Pressu,da ce komitet za bezbednost saobracaja da predlozi Ministarstvu zaa infrastrukturu da vozace automobila proizvedenih pre 1.januara 2000.god.,oslobodi obaveze da nabave zimske gume sve do 1.novembra 2011.god.,...

Comment

• kristina990
                      Banovan
                      • 13.04.2009
                      • 1066
                      • Srbija

taman da kupim samo dve prednje T-200,ove letnje su zrele za zamenu,a zadnje sledeće godine...

Comment

• kapitalac
                        CBC Veteran
                        • 06.08.2010
                        • 107
                        • Banjaluka

Mislim da većina ovih što kritikuju all seasons gumue nisu ni vozili sa njima. Ja sam imao (a imam ih i dan danas) dudjer vektor i odgovorno tvrdim da su bolje od tigar wintere u zimskim uslovima i takođe da su dugotrajnije (moje prešle preko 50 000 km. Problem je samo u cijeni. Zadnji put kad sam gledao bile su skuplje i od efisijent grip i od ultra grip zimskih. Inače sve te univerzalne su više pravljene za zimu. Ja sam se rukovodio time da i zimi, odnosno periodu obaveznog korištenja zimske opreme manje od 5% vozim po snijegu i ledu, a na suvom i mokrom asfaltu navedene gume su bolje od sve i jednih zimskih, i opet ću ih uzeti i koristiti samo zimi okoliko cijena ne bude previše paprena. Za savu adapto ne znam lično ali imam test u autobildu gdje se odlično pokazala.
                        I dragsteri koriste alkohol

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Savu Adapto vozi drugar na Passatu, koji je prošle zime te iste gume kupio kada je bio u SLoveniji u banji po mojoj preporuci. Video neki extra popust i bilo jače od njega. Žena htela da ga ubije, vozi gume u kolima pored bebe... hehe...

Stavio ih u novembru prošle godine, prešao 28k km i ni prednje ni zadnje nemaju preko 4 mm šare, pa ti vidi. A prednje se po bokovima opasno pojele.

Vector gumu vozi drugar na Astri i prošle zime su mu extra bile kada smo se penjali na Kop i on bez lanaca i ja sa Passatom CC bez lanaca, ali sa Sotozero. E kada je došlo leto bilo je cviljenje u zavojima po Grčkoj. Mada je šara prilične dubine!
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• bili
                            CBC Senator
                            • 13.11.2007
                            • 208
                            • NS

Pošto vidim dosta negativnih komentara za All Season gume od ljudi koji nemaju iskustva sa njima moram napisati sledeće:

Na preporuku poznanika, koji se bavi gumama i koji mi je rekao ako hoćeš All Season samo GoodYear ili Pirelli dolaze u obzir, uzmem pre 4 god GY Vector 5 (195/65R15 95 e kom. tada). Inače te godine na testu zimskih guma AMuS je dobro ocenjena i pokazala se bolje od mnogih zimskih.

Zašto sam to uradio. Za tu cenu sam mogao kupiti dva kompleta od lošijih proizvođača. Jednostavno nisam imao gde čuvati drugi komplet točkova, a trebale su mi i letnje i zimske.

Sa njima sam prešao oko 40000 km, dok nisam prodao auto, vidim da su još uvek na autu, a prešao je još barem 15000. Očekivan vek za ove gume je 70000 km. Sa 40000 km su bile istrošene do zimskog bregića (TWI), tj šara 4 mm. Dakle posle ove kilometraže, one nisu više za zimsku upotrebu, mogu se voziti leti do letnjeg bregića, tj do šare oko 1,6 mm.

Vrlo dobro su se pokazale zimi po Vojvodini, čak bolje od nekih novih Semperit zimskih koje sam imao na drugom autu. Nisam išao u snežnije krajeve.

Leti nisam imao apsolutno nikakvih problema. Vožene normalnom vožnjom bez sportskih pretenzija do 160 km/h i na Grčkih 40 C.

Zašto ih neću sada kupiti. Zato što imam odlične letnje gume na autu, a za te pare mogu da kupim i dobre zimske, a sada imam i gde da ih čuvam.

Da li bi ih ponovo kupio u nekom narednom periodu. DA.
                            VW über alles.

Comment

• vemax
                              CBC Početnik
                              • 25.10.2011
                              • 1
                              • Beograd

Odg: all seasons gume-efikasan odgovor na ZOBS

Tema je koje all seasons gume tako da ne vidim potrebu za komentarima koji odstupaju od ove teme i dokazivanju da li je to dobra ili loša varijanta. Onaj ko se odlučio za ovu kombinaciju tj. jedna guma za celu godinu ima svoje razloge. Ovde se postavlja pitanje koja je to zaista all seasons guma i koje oznake moraju na njoj postojati da bi zaista to i bila, kako po uslovima za eksploataciju tako i po zakonskim normama. Jer kada vas zimi zaustavi policija morate nečim dokazati da guma koju posedujete ispunjava i uslove zimske eksploatacije. Ne možete im reći da vam je tako rečeno u radnji kad ste je kupili, ako na gumi ne postoji oznaka. Ovih dana sam dosta vremena proveo na internetu i moram priznati da sam totalno sludjen. Prodavci (ne samo kod nas) nude sve i svašta pa se tako samo letnje ili samo zimske gume prodaju pod oznakom all seasons. Koliko sam ja mogao da skapiram po novom pravilniku all seasons guma mora imati oznaku M+S. Ako nema tu oznaku onda bi trebalo da piše all seasons i da ima znak pahuljice (ne mislim na znak pahuljice i planine jer bi u tom slucaju bila zimska guma), sunca, kiše i lišća. Mislim da ove uslove ispunjavaju Pirelli P2500 Euro, Hankook H720 Centrum, Hankook H730 Optimo 4S, Dunlop SP All seasons M+S, Dunlop SP All seasons M2, Goodyear EagleVektor EV2, Goodyear Vektor 5, Barum Quartaris M+S (mada me kod nje zbunjuje oznaka pahuljice i planine sto bi znacilo da je zimska guma). Molio bih da ako neko zna više o svemu ovome to i napiše, jer svaka pomoć je dobro došla.

Comment

• banekg
                                CBC Senator XXL
                                • 06.09.2010
                                • 1274
                                • Nis
                                • Toyota Carina e 2.0

Odg: all seasons gume-efikasan odgovor na ZOBS

M+S nisu ALL SEASONS gume.
                                Long Live CBC!!!

Comment

Working...