Registrovano vozilo ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dr_mire
    CBC Veteran
    • 10.01.2007
    • 104
    • Beograd, Banovo BrDo

Registrovano vozilo ???

Pozdrav
    Redovno sam registrovao auto u martu 2010 godine, čak 20 dana pre isteka registracije. U junu mesecu og zaustavi me policajac, redovna kontrola dokumenata. Nisam imao sa sobom saobraćajnu dozvolu, kao za baksuz ostala kod supruge. Uzme on meni podatke, da naknadno proveri da li je auto registrovan.
    I danas mi stigne poziv za sudiju, zbog prekršaja po članu 226 stav 1 tačka 35. U objašnjenju piše da je moje vozilo zaustavljeno i redovnom proverom utvrđeno da je registracija istekla 24.03.2010. ?????????

E sada, imam regularno overenu saobraćajnu dozvolu, i polisu obaveznog osiguranja od 05.03.2010. kada sam i registrovao auto. Da li je to dovoljan dokaz i kako je moguće da dobijem ovakvu prijavu???

Da li je ovo pravna država i da li policija može da radi šta hoće?????

Hvala svima
    ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Registrovano vozilo ???

Ako ti ne uvazi saobracajnu na uvid, moraces da trazis od sudije da se iz Ljermontove odgovori kog datuma je izvrseno produzenje vaznosti registracije jer se to iz saobracajne dozvole ne vidi.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• dr_mire
      CBC Veteran
      • 10.01.2007
      • 104
      • Beograd, Banovo BrDo

U saobraćajnoj je datum važenja registracije do 24.03.2011., a zaustavljen sam 10.06.2010. Da je npr. auto naknadno registrovan, odnosno nakon provere, zar ne bi stajao drugi datum u dozvoli?

Inače, principijalno ću ovo izgurati, makar išao i do ministra policije, jer mi je dosta samovolje ove države i "njenih" organa

Da li uopšte kod sudije da navedem da nisam imao saobraćanu dozvolu sa sobom, da li može zbog toga da me kazni?

Pozdrav
      ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• Crki
        CBC Član
        • 26.07.2008
        • 71
        • Požarevac
        • ford fokus

Bolje ti je da ne pominješ sobraćajnu da si zaboravio,a saobraćajna dozvola je dovoljan dokaz da si registrovao auto.Overa saobraćajne se ne vrši retroaktivno,nego kad platiš osiguranje,uradiš tehnički,platiš takse i piše ti datum kada si otišao.Možeš da odeš ranije 15 ili 30 dana a piše datum iz saobraćajne sledeće godine.

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Crki
          i piše ti datum kada si otišao.
          pise samo datum do kada vazi reg, a ne i koga dana je produzena, uzmi saobracajnu i pogledaj.

Comment

• Crki
            CBC Član
            • 26.07.2008
            • 71
            • Požarevac
            • ford fokus

@sri98 da si pročitao ceo moj post video bi da sam precizirao da možeš da odeš 15-30 dana ranije,a to sam napisao jer nisam siguran koliko tačno.A ako izvučeš samo to što si ti izvukao onda ispada tako.A ako odeš posle datuma do kada važi registracija naravno da će pisati datum kada si otišao a ne do kada ti je važila registracija.A i ti grešiš,kada kupiš auto ( polovan ) i preneseš ga na sebe ,piše datum kada je saobraćajna izdata i datum do kada je auto registrovan i to mogu biti razlučiti datumi.Znam jer sam kupio auto,preneo na sebe i registrovao.

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Ponesi saobracajnu na uvid kod sudije za prekrsaje...mogu oni da provere po sluzbenoj duznosti,kog datuma je produzena registracija...mislim da datum produzenja pise na polisi osiguranja,pa ponesi i nju...mogao je da ti pise kaznu za nenosenje dokumenata...za slucaj da ti vozilo nije bilo registrovano(moze on da proveri preko motorole),najverovatnije bi ti skinuo tablice...trazi podatke od tog policajca,pa se pozabavi sa njim kod komandira,nacelnika...ako treba idi i dalje,dosta vise bahatosti

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Crki, procitao sam ja ceo post, kao sto sam procitao i prvi post u kome je opisan navedeni prekrsaj i vrlo dobro znam sta i zasto pisem, a sada cu lagano da ti pojasnim

radi se o registraciji koja navodno nije produzena

kada se produzava registracija NIGDE se ne upisuje datum kada je produzena, vec samo do kog datuma vazi, znaci da je teoretki autu mogla biti produzena vaznost registracije i nakon datuma izvrsenja prekrsaja, bas kao sto je mogla biti produzena i 30 dana pre isteka.

a kako sam malo upucen u sitnice koje se nazivaju DOKAZI pred sudom zato sam i napisao da se trazi od ljermonotve da se izjasne KOG DATUMA je produzena registracija sto oni vide na registracionom listu koji popunjava teta na salteru u policiji.

zato tu nisu relevatni dokazi kada je sta uplaceno kao sto rece legenda, jer ako je uplaceno danas, ne znaci da je danas i odneto u policiju radi produzenja i ne znaci da je policija produzila vazenje registracije.

Jel sada jasnije?

Comment

• dr_mire
                  CBC Veteran
                  • 10.01.2007
                  • 104
                  • Beograd, Banovo BrDo

Originally posted by sri98

kada se produzava registracija NIGDE se ne upisuje datum kada je produzena, vec samo do kog datuma vazi, znaci da je teoretki autu mogla biti produzena vaznost registracije i nakon datuma izvrsenja prekrsaja, bas kao sto je mogla biti produzena i 30 dana pre isteka.
                  Meni nije jasno
                  Kako je moguće da registracija važi retroaktivno? Ako sam auto registrovao npr.11.06.2010. ,nako nprijave, zar nebi registracija važila do 11.06.2011?

Zaustavljen sam 10.06.2010 . kada je prema zapisniku vozilo bilo NEREGISTROVANO. A meni stoji datum važenja registacije do 24.03.2011. Mislim da je to dovoljan dokaz da sudija,ako ima zdrave pameti, odbaci prijavu.

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

11.06 ne bi imao te iste tablice,jer se po proteku roka od mesec dana po zakonu izdaju druge tablice...policajac te zaustavio u junu...da si posle prekrsaja registrovao vozilo,registracija bi vazila do 11.06(ako uradis isti dan)ili kasnije...nikako ne moze do 24.03.

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

sve je to tacno, ali ne vazi za BG jer je manjak slobodnih tablica

mire, mogao si ti da uplatis sve taxe i ostalo u martu, a na salteru da se pojavis npr. u julu i onda ti lepo lupe registraciju do 24.04.2011 jer ti do tada vazi polisa.

Lepo je vec napisano, u saobracajnoj stoje samo datuma kada je izdata, do kada vazi, do kada je produzena, a ne i KOG DATUMA je produzena.

znaci, odes na sud i kazes

osporavam navode iz zahteva za pokretanje prekrsajnog postupka jer sam registraciju produzio u martu, izvol'te saobracajnu na uvid i trazim da ako mi ne verujte posaljete zahtev Ljermonotovoj da sa nakon uvida u dosije vozila izjasne kod je datuma produzena registracija pa cete znati da li je datuma koji je naveden u zahtevu vozilo bilo registrovano ili ne.
                      nakon toga, kada potpises izjavu u kojoj je to navedeno, odes kuci kuci i cekas resenje da je prijava odbacena

eto, to je sve

Comment

• legenda
                        CBC Senator XXL
                        • 28.03.2009
                        • 1345
                        • Beograd

Ovo nisam znao...sem kod tete u Ljermontovoj drugih dokaza nema...kako mu nisu skinuli tablice...meni su jos pre 10 god,skidali tablice(isli kuci samnom)

Comment

• Lauda
                          CBC Senator
                          • 24.07.2010
                          • 207
                          • Zemun

Ako na polisi osiguranja piše da važi od 24.03.2010.-24.03.2011. ne može registraciju produžiti čak ni 25.03.2010., tako da pada priča u vodu da je mogao produžiti registraciju posle ovog datuma.
                          Podržavam te u tome da slučaj isteraš do kraja, jer u trenutku prekršaja auto je bio registrovan, a što se tiče neimanja saobraćajne dozvole kod sebe, to jeste prekršaj, ali najmanji. Znam da je ranije za takav prekršaj bila predviđena kazna od 600 din, neznam koliko je po novom ZOBS-u, ali sigurno nije velika.
                          Sudiji lepo reci celu istinu i isteraj svoju pravdu do kraja, pa makar do TV-a i novina.
                          PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• dr_mire
                            CBC Veteran
                            • 10.01.2007
                            • 104
                            • Beograd, Banovo BrDo

Originally posted by legenda
                            Ovo nisam znao...sem kod tete u Ljermontovoj drugih dokaza nema...kako mu nisu skinuli tablice...meni su jos pre 10 god,skidali tablice(isli kuci samnom)
                            Pa policajac nije odmah proverio, nego naknadno, jbg loše veze

Comment

• ragazzoni
                              CBC Senator XXL
                              • 24.02.2009
                              • 774
                              • Obrenovac i okolina
                              • Opel Omega 2.0i-16v

Dodaš još da tražiš da ti plate dnevnicu koju si izgubio, jer ne moraš ti da ispravljaš greške države Srbije. Ti si mu pokazao uredno isprave, šta je on napisao ti nemaš pojma! Pogledaj taj član 226 šta znači!!!! Istav 1 ili 2, prekršajno ili krivično. Datum do koga ti važi registracija-1godina unazad daje ti najkasniji mogući datum kad si produžio važenje registracije. Najraniji mogući period ti je još plus 1 mesec i to je to.
                              ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                              Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
                              X