Pravilno prestrojavanje, skretanje ili sta vec...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • muamua
    CBC Veteran
    • 25.02.2006
    • 194
    • muamua

Re: Pravilno prestrojavanje, skretanje ili sta vec...

....tu nije uradjena signalizacija na putu kao kod iskljucenja pancevacki despota stefana...na skretanju pancevacki despota stefana ima nacrtano razdvajanje kada se moze iz desne trake skrenuti levo....znaci morao bi biti u krajnjoj desnoj metar dva pri skretanju pa tek dobijas prolaz za levo....inace dosta ljudi ja cekam na tu foru da iz desne ulete levo kada sam raspolozen za neku svadju
    ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

Imam i ja jedno pitanje post cesto imama "nesuglasice" sa taxistima na tom mestu:

U pitanju je situacija kada idem sa Terazija preko Kolarceve i na Trgu skrecem desno u Francusku.
      U Kolarcevoj uvek drzim levu traku jer se desna zaglavi zbog pesaka. Sada, sa Trga obe trake skrecu desno u Francusku i obe trako idu pravo u Vasinu. Ima i iscrtane isprekidane crte za obe trake da skrecu u Francusku.
      Redovno se desava da taxista ide desnom trakom, skroz ode do Autobuske stanice na Trgu Zorana Djindjica i onda hoce da produzi pravo u Vasinu preko obe trake koje skrecu u Francusku. Problem je sto to rade tako samouvereno i bezobzirno da je vise puta bilo blizu da se cuknemo. Znam da on ima pravo da ide pravo iz desne trake, ali imam i ja pravo da idem desno iz leve trake.
      Da dodje do "kontakta" ko bi bio kriv?

http://mape.b92.net//Map.aspx?X=7457767 ... ize=Medium
      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Heinz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 1027
        • Beograd, Voždovac
        • Avensis 2.0 D4D

Po meni taj taxista mora prvo da objasni odakle dolazi. Ne može npr. da krene sa bus stanice direktno preko desne trake pravo u Vasinu.
        Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• GadGet
          CBC Senator
          • 15.08.2007
          • 206
          • Nbgd, Vozdovac

Originally posted by Paja Chutura

Skrece se levo u ulicu Vojislava Ilica koja ima dve trake u jednom smeru.Vertikalna i horizontalna signalizacija ne postoji.Tu je uvek guzva za skretanje levo(stvarno bi mogli da produze malo zeleni interval na semaforu).I posto postoje dve trake ,ja ponekada koristim i krajnju desnu za skretanje ulevo.Problem nastaje kada vozila iz pravca Rimske skrecu levo u Vojislava Ilica u kontra smeru,pa ne mozes sa njima da se mimoidjes i naravno oni koji idu pravo iza mene malo nervozno sviruckaju.Napominjem jos jednom da nema signalizacije ni na jedan nacin, a ranije je bilo(bio je i znak i strelice na kolovozu).Leva je bilo iskljucivo za levo,a desna za pravo i desno,a sada niceg nema.Kao da je neko ostavio mogucnost da se iz desne trake skrece levo.Nadam se da ste me razumeli sta pitam,i ovi koji su iz Beograda znaju sigurno koja je raskrsnica u pitanju,pa mi odgovorite ako vas ne mrzi ,da li moze iz desne trake skretanje levo?

U Vojislava Ilica gde skreces nemas dve trake sem ako nisi autobus ili TAXI

Comment

• Paja Chutura
            CBC Član
            • 31.05.2007
            • 47

Nije tacno.Sta mislis zasto sluzi onaj znak 7-9h i 14-18h??

Comment

• Heinz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 1027
              • Beograd, Voždovac
              • Avensis 2.0 D4D

Kakve veze imaju te dve trake sa ulaskom u V. Ilića iz pravca Vera?
              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Paja Chutura
                CBC Član
                • 31.05.2007
                • 47

Aman,nije isto kada se iz dve trake skrece u jednu,ili iz dve u dve kao sto sam ja naveo.

Comment

• GM
                  CBC Član
                  • 01.04.2005
                  • 79
                  • Beograd
                  • Opel Astra, 1.6

Click image for larger version

Name:	raskrsnica.jpg
Views:	1
Size:	29.6 KB
ID:	882086

Ko ima prednost, A ili B, zasto i po kom clanu zakona?
                  Kneginje Zorke skretanje levo u Bul JNA. Malo je improvizovano ali sustina je ista.
                  Situacija je u rezimu kada su prema Slaviji otvorene dve trake i za autokomandu ostaje samo jedna.

Comment

• kuzmar
                    Moderator
                    • 18.12.2009
                    • 783
                    • Lazarevac
                    • Pezo 207 1.6 HDI

Moje misljenje je da zbog clana 46 prednost ima vozilo A ali da svako naredno vozilo iz te trake zbog clana 36 stav 5 mora da propusti po jedno vozilo iz desne trake

Clan 36 stav 5
                    Уколико је на путу са више саобраћајних трака за кретање у истом смеруонемогућен саобраћај на једној од трака или се трака завршава, возач који секреће у истом смеру, у саобраћајној траци поред, дужан је да омогућиукључивање једног возила у траку којом се он креће.

Clan 46 stav 2
                    Возач возила који скреће улево дужан је да скретање изврши крећући секрајњом левом саобраћајном траком која се протеже уз разделну линију, односно саобраћајном траком која се протеже уз леву ивицу пута саједносмерним саобраћајем, ако саобраћајним знаком није друкчије одређено.
                    www.paluba.info

Comment

• GM
                      CBC Član
                      • 01.04.2005
                      • 79
                      • Beograd
                      • Opel Astra, 1.6

Hvala na brzom odgovoru!
                      Zaboravio sam da napomenem da su oba vozila pravilno prestrojena, da je i iz i jedne i druge trake dozvoljeno skretanje u levo. Po meni isto vozilo A ima prednost jer je blize izlasku iz raskrnice, ali ne mogu da pronadjem koji to clan definise.

Comment

• kuzmar
                        Moderator
                        • 18.12.2009
                        • 783
                        • Lazarevac
                        • Pezo 207 1.6 HDI

Nema na cemu, to je moje misljenje. Pokusao sam u ZOBS-u da pronadjem jos neki clan koji bi mogao ovde da se primeni ali uzalud. Stvar je kako ko tumaci ova dva clana i stava koje sam naveo.
                        www.paluba.info

Comment

Working...
                        X