Kako se montiraju lanci za sneg

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Kako se montiraju lanci za sneg

Originally posted by JAPANX View Post
    Naravno kina, debljina karika je 12mm i odlicno rade, probani licno dugi niz godina..

O onom gore sistemu mogu samo da kazem da se zamislite zaglavljeni u snegu na sred puta kako navozavate automobil na lance, svaki tocak za sebe.. pa ne bi zavrsili posao za 20 minuta sa promrzlinama ala igmanski marš
    Podržavam ovo sa video, imam takve, kupljene po nekoj takvoj normalnoj ceni a ne kao polovan auto.
    Samo radi korektnosti, pravi lanci takodje imaju "prazan" trougao na sredini. To se stavi na podlogu a krajevi su ispred i iza točka, isto kao kod ovog sistema. Ovde olakšava samo to što je zadnja strana "kruta" pa se lakše progura iza točka inače je sistem isti... Zadnja strana se poveže karikom a prednja se šnjira. Nema navoženja auta na lance.

Ljudi voze aute a ne "kamione" Kod njih je drugačije
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• veljko
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2006
      • 476
      • Backi Jarak, NS
      • Volvo V50 DRIVe

izgleda da je potrebno dodati u onaj moj prvi post ovo sto je i dora pojasnio,

oni lanci gore NISU tip kod kojeg je potrebno naici autom preko njih da bi se namontirali

mislio sam da se sasvim jasno vidi na slikama 2 i 3, al ajd, ne prepoznaju svi neke stvari koje su jasne na prvi pogled
      ni ja ne razlikujem biljke u basti dok ne sazore

ovi sa sajlom su verovatno bolji sistem, iako ih nisam probao, al ovo sto vidim to potrvdjuje
      ostaje samo sumnja u kineski kvalitet , a to vec nije tema
      Last edited by veljko; 15.11.2011, 11:33.
      Bolje biti sretan nego pametan

Comment

• Pantah
        CBC Veteran
        • 25.03.2007
        • 159
        • Beograd

Ko kupuje lance zbog zakona, stvarno je lud da plaća skupe i kvalitetne. Ali ko kupuje lance računajući da će bar jednom da ih upotrebi onda nema smisla kupovati đubre.

Lanci vrlo lepo i lako pucaju ako su od malo lošijeg materijala. Onda opušteni deo pocepa krilo ko svinja masan džak. Mrzi me da računam kliko puta se točak okrene u jednoj sekundi (psihičkoj sekundi potrebnoj za reakciju kad shvatiš da je lanac pukao) ali cenim da je dva kruga dovoljno.

Ja sam lance upotrebio jednom. Korektno sam ih zategao. Bilo mi je potrebno da se izvučem uzbrdo sa zaleđenog parkinga na Babinom Zubu. Nisam mogao da stanem da skinem lance bar dva kilometra što zbog kolone što zbog toga što je i dalje bilo gadno klizavo. Nakon dva kilometra su lanci bili dronjavo opušteni. Da sam vozio još dva kilometra verovatno bi negde pukli.
        Money for nothin' and chicks for free

Comment

Working...
        X