Vozio sam često svoju ćerku u Zafiri koju posedujem već dveipo godine na zadnjem sedištu tj. na šestomili ti sedmom sedištu. Moj auto je registrovan za sedam sedišta. Pošto je to sedište vrlo zanimljivo za decu i ona često žele da sede na tom sedištu. Do pre neko veče mi nijedan policajac nije pravio problema zašto vozim dete koje ima sada jedanaest godine na tom sedištu a bila je uredno vezana, i uvek vodim računa da se veže kada se vozimo ma koliko ta vožnja dugo trajala. Policajac koji me je zaustavio je rekao da dete koje ima jedanaest godina nesme voziti na nebezbednom sedištu a to sedište u gepeku je za njega kao da se vozi na prednjem sedištu. Na moju konstataciju da me do sada nijedan policajac nije opominjao za to on je rekao da oni neznaju i da je to nebezbedno mesto i da ako se nebudem lepo ponašao on će mi pisati prijavu. Ja sam pristao na to da mi piše prijavu ali on je odmah odustao od toga i vratio mi dokumenta 
uz pretnju da moram da dete preselim na sedište ispred. Usput rekao je da je vozim isto kao i kada bi je vozio u gepeku. Sada me interesuje dali je to propisom rešeno ili kako koji policajac odluči. Prihvatam i da sam ja pogrešio. Čekam vaš odgovor.

Comment