Vožnja deteta u Zafiri

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranki
    CBC Početnik
    • 15.09.2012
    • 5
    • Kikinda

Vožnja deteta u Zafiri

Vozio sam često svoju ćerku u Zafiri koju posedujem već dveipo godine na zadnjem sedištu tj. na šestomili ti sedmom sedištu. Moj auto je registrovan za sedam sedišta. Pošto je to sedište vrlo zanimljivo za decu i ona često žele da sede na tom sedištu. Do pre neko veče mi nijedan policajac nije pravio problema zašto vozim dete koje ima sada jedanaest godine na tom sedištu a bila je uredno vezana, i uvek vodim računa da se veže kada se vozimo ma koliko ta vožnja dugo trajala. Policajac koji me je zaustavio je rekao da dete koje ima jedanaest godina nesme voziti na nebezbednom sedištu a to sedište u gepeku je za njega kao da se vozi na prednjem sedištu. Na moju konstataciju da me do sada nijedan policajac nije opominjao za to on je rekao da oni neznaju i da je to nebezbedno mesto i da ako se nebudem lepo ponašao on će mi pisati prijavu. Ja sam pristao na to da mi piše prijavu ali on je odmah odustao od toga i vratio mi dokumenta uz pretnju da moram da dete preselim na sedište ispred. Usput rekao je da je vozim isto kao i kada bi je vozio u gepeku. Sada me interesuje dali je to propisom rešeno ili kako koji policajac odluči. Prihvatam i da sam ja pogrešio. Čekam vaš odgovor.
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Prvo to nije sediste, vec pomocno, i drugo upravu je da je nebezbedno! pregledaj kraš testove i sve će ti biti jasno!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Shazalakazoo
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2007
      • 545
      • Beograd

Ako je registrovana na 7 sedista ne vidim po kom osnovu to mogu biti pomocna sedista?

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

7 sedista u zafiri i u nekom manjem kombiju nisu isto. Cak fiat uliz ima bolja zadnja sedista od tih fils papira u zafiri
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• zoranki
          CBC Početnik
          • 15.09.2012
          • 5
          • Kikinda

Originally posted by ada View Post
          7 sedista u zafiri i u nekom manjem kombiju nisu isto. Cak fiat uliz ima bolja zadnja sedista od tih fils papira u zafiri
          Pa nebih se složio da su baš flis papiri. Ali dobro nisam gledao kraš testove. Mene čisto interesuje šta zakon kaže. A ako su deca nebezbedna onda su stariji još više pošto na tim sedištima mogu samo deca sedeti ili sitnije osobe na duže relacije to je provereno. Hvala i na ovim obaveštenjima.

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Ja sam imao VW Touran sa 7 sedista a to je pandan Zafiri.Neznam da li si obratio paznju (ja jesam) na kolikoj daljini iza tebe dodje zadnja soferka? Na toliko da ce da te samelje bilo koji kombi koji te stigne na semaforu.
            Mislim da policajac nema pravo da ti pise prijavu za voznju deteta na tom sedistu ali je u pravu da je nebezbedno.

Comment

• zoranki
              CBC Početnik
              • 15.09.2012
              • 5
              • Kikinda

Pa sta ćemo onda sa recimo Jugom ili puntom ,siećentom tako nekim automobilima koji nisu bezbedni ni za vozača. Mene interesuje šta zakon kaže. Dete mi nije bezbedno u autu ni od bilo koga, sem da kupim autobus pa da joj namestim mesto u sredini. Neznam šta je po zakonu. Dali mi neko može reći kako da postavim to pitanje Alviroviću emisija SAT pošto kad god odem na njihov sajt nema nigde mesta da se postavi pitanje. Dali neko zna njihovu mejl adresu. Pozdrav i hvala svima na savetima svi ste vi upravu kada se razmišlja da će doći do udesa. Ja nikada nerazmišljam tako stalno mislim da se to neće dogoditi i to mi uspeva. Pozdrav

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Evo adresa

redakcija@satmediagroup.net
                Inace pogresno razmisljas da se udes ne moze desiti tebi i da u tome uspevas jer nisi ti jedini u saobracaju i nikad neznas kad ce neko da te zakuca od pozadi.
                Sto se tice Yuga,njega necu da komentarisem.U Yuga,Marutia itd ne ulazim ni kao stoper ako mi stane da me poveze dok pesacim po kijametu.

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

Ljudi, to da je manje bezbedno znaju svi, ja sam rekao zakonski, ako je regano na 7 sedista, po meni se svih 7 sedista tretira isto! Jedino za dete vazi da ne sme napred, sem toga nema zakonskog problema za ostala sedista.

Comment

• kuzmar
                    Moderator
                    • 18.12.2009
                    • 783
                    • Lazarevac
                    • Pezo 207 1.6 HDI

Citam ove prethodne postove i dolazim do zakljucka da su svi isti - i taj policajac (ima verovatno jos slicnih njemu) i vecina ucesnika u diskusiji.
                    A evo zasto.

Policajac kaze da nije bezbedno d adete sedi na tom sedistu - Ko je on da odlucuje da li je bezbedno ili nije? Pa valjda je vozilo ispitano pre serijske proizvodnje i valjda su doneti neki zakljuci koji sigurno pisu u tehnickom uputstvu za vozilo. Tamo bi verovatno pisalo da dete ne sme da se vozi na konkrentom sedistu. A ni sam zakon ne predvidja tacno mesto koje je bezbedno za dete a koje nije osim one varijante do 12 godina da ne sme na prednjem i izuzetka koji s etice decjih sedista (za malu decu).

Komentarisete da ni za vozaca nisu bezbedna vozila kao Yugo, Punto, Siecento itd. - na taj nacin ste isti kao i taj policajac, Na osnovu cega to tvrdite? Neke statistike? Ajmo tu statistiku na sunce. Svako vozilo je bezbedno manje ili vise (ispitivanja pre serijske proizvodnje su to morala da dokazu inace ne bi ni uslo u seriju) ali ne moze vozilo da necijoj ludoj glavi komanduje.

Na zalost i ovde se pokazuje koliko se u ovoj zemlji robuje stereotipima.
                    www.paluba.info

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

Da skratimo priču i damo konkretan odgovor. Sedište je nebezbedno, a smeš voziti dete na tom sedištu.

Comment

• zoranki
                        CBC Početnik
                        • 15.09.2012
                        • 5
                        • Kikinda

Originally posted by kuzmar View Post
                        Citam ove prethodne postove i dolazim do zakljucka da su svi isti - i taj policajac (ima verovatno jos slicnih njemu) i vecina ucesnika u diskusiji.
                        A evo zasto.

Policajac kaze da nije bezbedno d adete sedi na tom sedistu - Ko je on da odlucuje da li je bezbedno ili nije? Pa valjda je vozilo ispitano pre serijske proizvodnje i valjda su doneti neki zakljuci koji sigurno pisu u tehnickom uputstvu za vozilo. Tamo bi verovatno pisalo da dete ne sme da se vozi na konkrentom sedistu. A ni sam zakon ne predvidja tacno mesto koje je bezbedno za dete a koje nije osim one varijante do 12 godina da ne sme na prednjem i izuzetka koji s etice decjih sedista (za malu decu).

Komentarisete da ni za vozaca nisu bezbedna vozila kao Yugo, Punto, Siecento itd. - na taj nacin ste isti kao i taj policajac, Na osnovu cega to tvrdite? Neke statistike? Ajmo tu statistiku na sunce. Svako vozilo je bezbedno manje ili vise (ispitivanja pre serijske proizvodnje su to morala da dokazu inace ne bi ni uslo u seriju) ali ne moze vozilo da necijoj ludoj glavi komanduje.

Ovako nisam mislio da vozila nisu prešla neke testove nego je moj odgovor bio na konstataciju da to sedište je jako blizu zadnjih vrata pa kada te neko udari otpozadi na semaforu. Usput imam zbog toga montiranu euro kuku pa ako neko udari ima ko da me zaštiti ili baram je veća zaštita. Nego najbolje da vozim neku Volgu, Sab ili Volvo starije generacije oltajmer pa to nemože ništa ni da ulubi.

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

kuku moras da demontiras kada ne vuces prikolicu. Cisto informativno.
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• gorans
                            CBC Senator XXL
                            • 09.03.2010
                            • 1525
                            • Beograd

Originally posted by kuzmar View Post

Ti kao da si pao sa kruske.Jesi li video nekad kako izgleda Jugo posle direktnog sudara sa bilo kojim autom? Jesi li nekad gledao kakvu sasiju i ojacanja ima Jugo? Ja cu ti reci,to je samo gomila lima,bez ikakvih crash zona i ojacanja.

Comment

• kuzmar
                              Moderator
                              • 18.12.2009
                              • 783
                              • Lazarevac
                              • Pezo 207 1.6 HDI

Ne bih da sirimo ovu temu ali bih samo da odgovorim Goranu.

Vidis, mozda i jesam pao sa kruske, mozda se neke druge vocke, ali ni ti nisi predstavnik EuroNCAP i nisi ovlasceno lice koje ima pravo da govori da li je neko vozilo bezbedno ili ne. Ja apsolutno ne branim ni Yugo ni bilo koje drugo vozilo, samo kazem da nije uredu lupati.

Evo jedan link na kome koliko sam video nije ni jedan od pomenutih "nebezbednih" automobila http://www.wreckedexotics.com/articles/017.shtml
                              Sta ostade od njih?
                              Okreni obrni kada budali das volan u ruke nema veze da li je to Fica, Mercedes ili nesto trece nacice vec nacin da ga unisti.
                              www.paluba.info

Comment

Working...
                              X