Culi ste vec da od 25-og pocinju da se polako primenjuju novi pravilnici za polaganje vozackog ispita...Obuka ce biti mnogo komplikovanija,takodje i samo polaganje ce biti mnogo teze...Po njihovoj prici u nekoj buducnosti neki novopeceni vozaci nece praviti udese kao ovi do sada koji su ucili po starom zakonu,bezbednost u saobracaju ce biti mnogo veca....Verujete li u to???
Buduci vozaci, manje udesa? Novi pravilnik
Collapse
X
-
pa gori od trenutnih ne mogu biti, tako da je moj konacan odgovor da, verujem.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
-
-
Verova ili neverovao ali se nadam da će pomoći. Ovo instant polaganje gde se autoškole hvale sa prolažnošću od 99% je katastrofa. Taj jedan posto što padne nije izašao na ispit, ispada da smo odjednom postali najtalentovanija nacija za vožnju.
Što reče Chubbs nemože biti gore (mada uvek može) ali nadaćemo se
Comment
-
-
Da, bice bolji vozaci od sadasnjih za jedno 500 EUR-aSlazem se da obuka za vozace treba duze da traje kao i da se malo prorede instruktori i postave oni malo skolovaniji i obrazovaniji ali isto tako mislim da je buduca cena za polaganje vozackog ispita prevelika za Srbiju i primanja gradjana pa ce u buduce voziti samo oni sa dubokim dzepom. Na jugu Srbije ljudi kupuju porodicne automobile po ceni jedne vozacke dozvole
Comment
-
-
Upravo i ja tako mislim,da se pravila normalnog ponasanja ne mogu nauciti u auto skoli u 20-oj godini,nego tamo jos u osnovnoj...
Kultura je na prvom mestu,a to se kao sto rekoh uci mnogo ranije...Primer,gledam u mom kraju na nekom od pesackih prelaza,svaki deseti vozac ce stati da propusti pesaka,ovi ostali ga uopste ne konstatuju,iako se o tome ucilo u auto skoli...
Comment
-
-
Niko dosadašnjim komisijama za polaganje nije branio da obore kandidata koji ne pokaže dovoljno znanje. Da smo dotakli dno sa znanjem novopečenih vozača stoji, ali samo podizanje cene obuke neće ništa promeniti. Rigorozna i nepristrasna, objektiva komisija (kako ovo nerealno zvuči) pri polaganju će sve regulisati. Onda će instruktori stvarno da se potrude da obuče svoje kandidate da polože zahvaljujući prenetom znanju a ne zahvaljujući vezi koju instruktor ima kod komisije. Ako način polaganja ostane po starom, samo će profitirati u školama (i u komisijama, ako se škola tali sa komisijom) dok će novi kandidati biti na gubitku.
Comment
-
-
A da li iko od vas veruje u to da obuka ima veze kakav ce ko biti vozac?
Voznja se uci dok si ziv a ponasanje i manire za volanom uglavnom nasledimo od oceva i vozimo manje-vise kao oni.
Ja imam rodjenog brata koji sad ima 15god i nikada sa njim u kolima nisam vozio brzo niti se glupiorao,otac takodje vozi pazljivo i tog decka ne privlaci brza voznja i divljanje a pojas vezuje i kad sedi nazad.
Vrlo cesto mu dam da ode do nekog drugara ili devojcice sa mojim autom i nikada se niko nije pozalio na njega.
Kada sam ja bio klinac,moj cale je vozio kao nenormalan.Palio gume,okretao pod rucnom i svasta nesto pa sam i ja sa 15god naucio (on me naucio) da vozim na 2 tocka i da driftujem a za pojas sam mislio da je tu radi neke fore.
Nije bilo dana da neko ne zove mog caleta da se zali na mene.
Auto skola mi je bila (kao i vecini) samo zakonska obaveza da dodjem do vozacke dozvole a to sto sam tamo naucio nije vredno ni pomena.
Eto,ja sam imao srecu da bez incidenata prodjem te ******stine i jednostavno se smirim.
Comment
-
-
Originally posted by shime View PostDa, bice bolji vozaci od sadasnjih za jedno 500 EUR-aSlazem se da obuka za vozace treba duze da traje kao i da se malo prorede instruktori i postave oni malo skolovaniji i obrazovaniji ali isto tako mislim da je buduca cena za polaganje vozackog ispita prevelika za Srbiju i primanja gradjana pa ce u buduce voziti samo oni sa dubokim dzepom. Na jugu Srbije ljudi kupuju porodicne automobile po ceni jedne vozacke dozvole
Comment
-
-
A jel ce biti neko ogranicenje po pitanju snage ili kubikaze automobila za pocetnike.
Pitam jer planiram da bratu dajem da vozi samo BMW 730 jer se plasim da ga neko ne razvali ili da on ne udari u neku banderu a da pritom bude u malom autu.
Comment
-
-
Originally posted by gorans View PostVoznja se uci dok si ziv a ponasanje i manire za volanom uglavnom nasledimo od oceva i vozimo manje-vise kao oni.
Ja imam rodjenog brata koji sad ima 15god i nikada sa njim u kolima nisam vozio brzo niti se glupiorao,otac takodje vozi pazljivo i tog decka ne privlaci brza voznja i divljanje a pojas vezuje i kad sedi nazad.
Kada sam ja bio klinac,moj cale je vozio kao nenormalan.Palio gume,okretao pod rucnom i svasta nesto pa sam i ja sa 15god naucio (on me naucio) da vozim na 2 tocka i da driftujem a za pojas sam mislio da je tu radi neke fore.
Nije bilo dana da neko ne zove mog caleta da se zali na mene.
Auto skola mi je bila (kao i vecini) samo zakonska obaveza da dodjem do vozacke dozvole a to sto sam tamo naucio nije vredno ni pomena.
Eto,ja sam imao srecu da bez incidenata prodjem te ******stine i jednostavno se smirim.E, a tako neke stvari caletu nikad nisu pale na pamet. Ocu reci da ne mora da znaci da je preslikano ponasanje, vec zavisi od konkretne licnosti. Druge neke vrednosti porodica ugradjuje u detinjstvu, a stil voznje uopste ne mora da znaci. Moj je recimo uvek zustro ubrzanje, tatin skroz suprotno i sl.
Ali, najvise sam divljao pre nego sto sam dobio dozvolu i par meseci cim sam je dobio. Tad kao pusten sa lanca daj da probam sve sto nisam do tad mogao. Kad god bih seo bilo je gasiranje do crvenog polja na obrtomeru, a ne pamtim u prethodnih 6 meseci da sam i jednom potegao auto kao sto sam tada skoro stalno iako i sada vozim zustro, samo vise cuvam auto i probao sam to sto me interesovalo
Sto se tice novih vozaca, pa znate i sami da je oko 100 evrica resavalo da se polozi, a neki i koji su znali padali su na neke glupe skolske stvari par puta da bi napunili dzepove auto skola ili koga vec u tom sistemu... Moj brat polozio je pre mesec dana, pa on blage veze nema, polozio je iz prve, a ne zna da vozi nas auto, gasi se milion puta, nema uopste osecaja... Naucio na nekom Puntu koji je kao traktor gde pusti kvacilo odmah i ovaj ide, ne zna vagu, ma ne zna nista. Ali, naucice, prvo nece dobiti auto dok ne nauci, ali postoje oni kojima njihovi daju odmah da idu sami negde, pa tu bude svasta nesto... Tako da svakako mislim da trebaju unaprediti sistem obuke, bar toliko da se opismene vozaci koje automobili ne interesuju pa ne znaju nista zivo. Kao brat sto se pozalio kako je tezak volan na Asconi, cudna kocnica na kamionu (vazdusna), brza druga brzina i sl.
Comment
-
-
U Finskoj, npr. obuka pocinje u sestoj godini zivota i traje do 21, nakon toga dobijate punu dozvolu za samostalno upravljanje autom. Obuka traje 15 godina i sve je o trosku drzave, naravno.
Mogli bi da se ugledamo na neku takvu, ozbiljnu drzavu, ali ne, kod nas je uvek bitan novac, otimacina, a ne bezbednost.Long Live CBC!!!
Comment
-
-
Originally posted by Ognjen View PostBez ljutnje, ali ako su ti takva razmišljanja mislim da je najbolje da mu uopšte ne daš da vozi.
Znas kako,ja sam realan i nisam od onih koji misle da se teski sudari dogadjaju tamo nekom nebitnom a nama i nasim dragim osobama se to nece desiti.Ja mislim da mi se svakog momenta moze desiti da mi neki pijani ili nadrogirani retard moze preci u moju traku i udari me direktno.E sad,posto sam profesionalni vozac,mozda cu uspeti da ga eskiviram a mozda i necu.Kada mi brat bude polozio bice neiskusan i mozda nece moci da izbegne nekog kamikazu a u tom slucaju mnogo je bolje da bude u BMW 7 nego npr u mom Sunny-u.
Sa druge strane,taj BMW ce ga verovatno mamiti na brzu voznju ali ja se trudim da ga edukujem i objasnim (mislim da mi uspeva) kako jak i brz auto ne sluzi za mangupiranje nego da ti spasi glavu.
Mada,razmisljam i o tome da mu kupim Mercedes W126 i u njega ubacim 200d iz W123 tako da ima auto koji je bezbedan po pitanju sudara ali koji ne moze da ide preko 120km/h i to posle 3km zaleta.
Comment
-
-
i obavezno ugradi rol bar i bul bar ali od cevi za skelu. Iz dana u dan uspevas da me iznenadis svojim komentarima i stavovima, jos nijednom pozitivno.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
Comment