Vezujete li pojas?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishkom
    CBC Senator XXL
    • 07.08.2007
    • 591
    • N/A
    • N/A

Re: Vezujete li pojas?

U auto skoli sam se uvek vezivao, ali me je pametni instruktor naucio jednoj stvari, kad putujem na duze, da zaglavim zihernadlu ili kako se vec zove da mi bude komotnije
    Jedno 3meseca i 3.000km sam se prvo vezivao pa palio auto, makar to bilo 200m.

Medjutim posto su kerovi poceli da me nerviraju onda se namerno ne vezujem, ni isprave ne nosim, a ni ne stajem im vise

Jedina stvar kod se ne vezem je da se osecam mocnije... I imam utisak da pazljivije vozim, kada sam vezam uhvatio sam par puta sebe kako ne pazim, kako mi izleti neki pas ispred a ni ne vidim ga..

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

Meni je toliko preslo u naviku da i kada se ne vezem kada ucem u neki drugi auto osecam se nesigurno. Cak sam sve oko mene naterao da se vezuju a sada je i njima to uslo u naviku, a mnogi su me terali u qrac kada im spomenem
      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• gevara
        CBC Član
        • 14.03.2009
        • 17
        • Serbia

Pojas van grada uvek vezujem (sebe radi) a od od pre godinu-dve i u gradu (zbog kerova) jer sad kažnjavaju gde stignu.
        Mada ... kako ćeš da zastitiš druge učesnike u saobraćaju? To nekad bude ovako:

Slučaj od prošle godine: saobraćajka u gradu, ja bio vezan – nakon udesa nikakve povrede dok u autu koji me lupio suvozač držeći se rukom za držač iznad vrata udara laktom u vetrobransko staklo i zadobija prelom ruke, istezanje tetiva... – teške teles.povrede.
        U izjavi koju daje navodi da nije bila vezana... nebitno za policiju, sudstvo, utužuje me za zadobijene povrede, bol, strah, patnju, „ružan lakat“, ogran.kretanje, i šta još već...najepo sam a nigde se ne spomilje da se nije vezala/obezbedila nego se okačila obema rukama jer je koleginica vozi ko manijak! Još će i da uzme dobru kintu.
        - mamihlapinatapai -
        See The Beast!

Comment

• MirkoDamnjanovic
          CBC Senator
          • 26.09.2008
          • 291
          • Srbija
          • Cetvorotockas

2000. god. me udari lik koji je sekao krivinu. U pokusaju da izbegnem sletim sa puta i upadnem u kanal pored puta (oko 1.5 metara dubok) i udarim glavom u sofersajbnu. Moja brzina kretanja pri sudaru je bila 25km/h a njegova 35km/h. Udario me u leva zadnja vrata jer sam pokusavao da ga izbegnem.

2006. god. dodje do odlepljivanja retine, sloja na ocnom dnu na koje pada svetlost i omogucava vid. Jako komplikovana operacija, 2 godine postoperacioni oporavak sa dozivotnim problemima oka. Sem bolova pri raznim dnevnim aktivnostima tu je i -4 dioptrija na levom oku dok je desno potpuno zdravo i bez dioptrije. Koliko je ozbiljna prica recimo da su me bez reci oslobodili vojne obaveze.

Slikovito objasnjen problem - http://www.bethesdaretina.com/images/library/K75.jpg

Od tada uvek vezivanje pojasa.

Comment

• nemanya
            CBC Veteran
            • 29.03.2008
            • 199
            • Beograd

Vezujem se uvek.
            Čim sednem u vozilo. Navika.
            Čim se ne vežem,osećam se kao sakat,odmah imam osećaj da mi nešto nedostaje.
            I suvozaču, kad je pored mene, obavezno govorim da se veže. Imao sam par slučajeva naglog kočenja,te volim da čuvam sebe i druge.
            "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• MirkoDamnjanovic
              CBC Senator
              • 26.09.2008
              • 291
              • Srbija
              • Cetvorotockas

Moju zenu je pre par meseci spasao pojas. Ona je bila suvozac i trebala je od Sumarskog da je poveze koleginica do Sajma. Cim su krenule niz Kneza Viseslava pre semafora udare u kola, koja je inace vozila zena, koje su isla niz Pozesku i skrenula u Kneza Viseslava sa idejom da preko pune linije i 2 suprotne trake presece da bi usla na parking Sumarskog fakulteta. Mala nizbrdica i mala brzina ali za suvozaca koji nema ni volan da se zadrzi ostaje samo da se zaustavi na tabli ili soferci. Kakve povrede mogu da se dobiju ne smem ni da zamislim. Grudni kos ju je boleo 2 dana od cimanja.

Pojas je keva

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

pojas stvarno cuva glavu...od par sudara koje sam video proteklih dana, najvecu nesrecu su doziveli nevezani suvozaci..

Comment

• ciklon
                  CBC Senator XXL
                  • 11.08.2008
                  • 362
                  • Beograd

Obavezno se vežem i nemam nikakav problem sa tom navikom, zato što poznajem desetine ljudi koji se sada kaju zato što se nisu vezali...
                  ponika marke ROG :-)

Comment

• StreetRacerCA
                    CBC Senator
                    • 11.06.2006
                    • 238
                    • Čačak
                    • Škoda Fabia II 1.6 TNG

ja se po gradu ne vezujem, ali cim izadjem na otvoren put, da.
                    inace ja sam imao udes, u mercedesu c180 1996, nisam bio vezan, begovi se jesu otvorili, i ja sam prosao bez ogrebotine, i bez nekih drugih posledica (valjda) sem materijalnih. brzina je bila oko 80 km/h, a gadjao sam u stub bilborda, pa se izvrteo i udario jos u banderu.
                    smatram da je vezivanje neophodno, kako vozaca i suvozaca, tako i onih na zadnjem sedistu (pogotovo posle ovog youtube snimka),tako da od danas, redovno se vezujem.
                    Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

od kada se begovi otvaraju ako nisi vezan???
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Na autu iz '96 se mozda i otvaraju...
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

po meni je to apsurdno jer ostavis naprimer auo u zaustavnoj traci pa izadjes lepo da zalijes travu kad neko udari auto i izlete begovi. nesto neverujem da moze da rade bez pojasa pogotovo kod merca da je neki korejanac pa bi poverovao ali nema veze
                          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

otvaraju se na alfi 145

polomio drugar banderu, ja bio suvozac nevezan pre jedno 6 godina i da ga nije bilo, sad bi imao frankenstajn crtu preko face

Comment

• Iwan
                              CBC Početnik
                              • 31.03.2009
                              • 4
                              • Mladenovac

Vezujem se redovno, naravno sem u retkim prilikama (npr. pomeranje auta na parkingu i sl)

Comment

• nidza
                                CBC Senator XXL
                                • 16.04.2008
                                • 496
                                • nbgd

Ako nema težinski senzor na sedištu suvozača, sigurno se otvaraju svi u tom smeru sile. Nisam siguran da se kod novijih kola otvaraju uvek svi airbagovi, nego samo oni u odgovarajućoj osi vektora sile.
                                Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

Working...
                                X