Novi zakon o saobracaju

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirko
    CBC Senator
    • 18.05.2006
    • 202
    • Prokuplje

aj da malo osvežim temu
    Sinoć nešto vidim na prvom programu pogledam malo bolje kad ono neki prof.dr.mr. valjda predlaže taj novi zakon ne da je čovek iskenjao sve i svašta nego samo tako

Kaže čovek zalaže se za zaštitu dece u saobraćaju. OK mislim ja.Dobro je to. Ali čikica kaže na taj način što će se za svaki prekršaj koji ste načinili u prisustvu maloletne dece u kolima naplaćivati duple kazne i skidaće vam se duplo bodovi . A znate i sami kolike su kazne danas.Sačuvaj me bože
    E sad kaže kad jednom izgubite dozvolu imate pravo ponovo da polažete ali dve godine imate "probnu dozvolu" sa samo 9 bodova(normalno 18), max.brzina za bilo koji put je 90, nisam zapamtio za naseljeno mesto ali mislim da je 10-20 ispod ograničenja, morate uvek pored sebe imati osobu koja poseduje "regularnu dozvolu", nesmete da vozite od 23 do mislim 5 ili 6 časova noću
    ispričao je čovek još nešto o i ali nisam zapamtio
    'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• TAZZ
      Banovan
      • 30.05.2005
      • 1409
      • NBGD,SERBIA

Originally posted by mirko

Kaže čovek zalaže se za zaštitu dece u saobraćaju. OK mislim ja.Dobro je to. Ali čikica kaže na taj način što će se za svaki prekršaj koji ste načinili u prisustvu maloletne dece u kolima naplaćivati duple kazne i skidaće vam se duplo bodovi . A znate i sami kolike su kazne danas.Sačuvaj me bože
      Pa i Treba...

Koliko ima Idiota koji divljaju sa Detetom u Autu???

Mali ZILION...

Ako hoces da divljas sam Batice u Auto, pa divljaj na nekom PUSTOM drumu...
      Ne sa Detetom u autu...
      Treba tako, da se naucimo, malko ... Kod nas je Prisutan onaj... BALKAN sindrom, ja znam najblje...

DA DA DA... pa onda BANDERA... i .... Bi ga... nije video Krivinu...
      Kad znas Sta te ceka od kazni...
      Malko ces porazmisliti pre nego li STISNES pedalu do kraja...

Bar moje misljenje...

Sto se tice uslova voznje...
      Da putevi su nam OCAJ!!!

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

Ma covek je totalna ******,uzeo je zakone o saobracaju svih vecih zapadnih zemalja i iz njih izvukao samo odredbe koje najstrozije sankcionisu prekrsaje Ne moze se isti zakon primenjivati u bogatoj Nemackoj i propaloj srbiji
        A tek ona odredba da ako te uhvati policija da si u alkoholisanom stanju vozio maloletno dete u kolima,dete ti daju u hraniteljsku porodicu a ti ides u zatvor.Ja jesam protiv voznje u pijanom stanju ali ipak mislim da je ovo previse.
        Uopste me ne bi cudilo da kreten izvuce i nesto iz "Dusanovog zakonika"
        Jos samo fale odredbe o odsecanju ruku i usiju i bice zakon o saobracaju kompletan.

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Ne moze se isti zakon primenjivati u bogatoj Nemackoj i propaloj srbiji
          apsolutno tacno. dok u nemackoj ne mzoes proci tehnicki ukoliko ti nadju negde malo hrdje kod nas imas vozila koja bi se, kada bi stala na valjke, raspala.

Jos samo fale odredbe o odsecanju ruku i usiju i bice zakon o saobracaju kompletan
          to i nije tako losa ideja...
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Ma porede se babe i zabe, i uslovi totalno drugaciji. Nije tacno da su tehnicki pregledi stroziji na zapadu, sve je relativno, ovde recimo u holandiji prosli teh. pregled baja me vreti na zamenu kocionih cevi, kaze zardjala, vrati me da pojacam var, fleka koja se nalazila sa unutrasnje strane sajtne varena sa Co2 na svakih 1cm, rece mora vise od 50% vara da bude popunjeno. S druge strane, jedna spona imala lufta, nije strasno ali ja koji nisam profi pa sam znao, levo i desno rame luft u silen blokovima i to prilican. On je probao volan video nista ne lupka i to je to.
            Ono sto ne pustaju to su izduvni gasovi, ali to im i nije neka filozofija, ubace sondu pozadi i to je to. Na karburatoru je to lako nastelovati ali ako imas katalizator koji je riknuo onda odose pare.
            Druga stvar Nemacka, auto banovi bez ogranicenaja, povoljnosti u kupovini novih vozila, dovoljno je da recimo jedan clan u porodici radi sa prosecnom paltom i vec imas uslova za nov prosecan auto na kredit.
            U Nemackoj takodje, toliko je staza na koje mozes izvesti auto ili motor i jurcati do mile volje.
            Tehnicki na crno i to moze, ima Turaka i Marokanaca koji drze tehnicke preglede, ako je auto estetski dobar ali eto postoji neki problem 50evrica preko i prosao si, narvavno po preporuci. Treba shvatiti jedno, osnova su dobri putevi i regulisane saobracajnice gde nema mesta improvizacijama, tj razlicitom tumacenju. Profesionalan kadar, DA ali ni na zapadu nisu savrseni, itekako grese, ali bogate drzave imaju i dobro opremljenu policiju. To su radari, dobra vozila sa kamerama i sve te IT novotarije. I niko ne pravi skandal oko nicega, dobar dan vozili ste preko ogranicenja, a niste odavde, znate ovde vaze ogranicenja, to je toliko i toliko, hvala lepo dovidjenja.

Comment

• mirko
              CBC Senator
              • 18.05.2006
              • 202
              • Prokuplje

dete ti daju u hraniteljsku porodicu a ti ides u zatvor
              Hvala mosler ovo sam zaboravio a najveća glupost koju sam čuo od čoveka a bilo ih je mnogo. Pa kome će on decu da uzima pa jesi mi ga ti rodio pa da ga uzmeš, pa ima to dete i majku valjda. kao da ti domovi već nisu puni te sirote dece pa im još samo moje fali tamo (nemam ga još uvek ali biće na proleće ). Mislim da bi bilo humanije da te hraniteljske porodice uzmu neko dete bez roditelja nego baš moje. Do sad su samo krali decu po porodilištima a od sad će ih javno otimati. Čovek ladno nije normalan.

TAZZBOY nisam ja spominjao nikakvo "divljanje" sa decom u kolima. pa valjda niko normalan ne bi izložio svoju decu opasnosti, ali u saobraćaju se svašta dešava, nešto se jednostavno ne može izbeći, skoro svima nam se desilo nešto slučajno pa budemo krivi iako nismo mogli bolje da odreagujemo, Desi se

P.S. Nisam obožavaoc alkohola i u poslednjih godinu dana sam popio flašu piva možda čisto da ne mislite da sam se pronašao u temi ali mislim da je to čista glupost
              'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• vega
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2006
                • 324
                • Beograd

Cije bre dete da uzima, ubio bih ga iz puske
                ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• SomiKnight
                  CBC Član
                  • 20.08.2006
                  • 10

Prosecnom vozacu ne bi trebalo da smeta koliko god da odrede za kaznu, jer ako postujes propise - ne placas kaznu. E sta meni smeta u svemu tome je sto prethodna recenica bas i ne stoji kod nas. Samo jedanput u zivotu su me zaustavili panduri, i zamalo nisam prosao sa kaznom, -napravili ste prekrsaj, - sta sam uradio, - niste vezali pojas, - jesam , -niste , i na kraju me puste bez kazne jer sam rekao da nemam da platim na licu mesta, mada da su pisali kaznu morao bi da platim, a naravno da sam bio vezan. Mislim da zbog ovakvih situacija koje nisu retke uopste, ljudi imaju podozriv stav prema visokim kaznama, hocu da kazem nije mi problem da platim i 100.000 din za bilo sta ako sam kriv, ali necu da dajem ni jedan dinar ako nisam! E sad ovo sto se tice dece verovatno se nikad ne bi ni primenilo ali priznacete malo je cudna situacija da idete kod sudije za prekrasaje da vam kaze da li ce vam oduzeti dete... naravno kad razmislite normalno slozite se da to i treba tako, ali prioritet treba da bude jako rigorozna kontrola saobracajne policije. Ispadne sad da sam ja protiv novog zakona i slicno, ali nije tako, mene samo vise plasi da mi ne zapadne slucajno da placam visoke kazne za nesto sto nisam skrivio, poz.

Comment

• MOSLER
                    CBC Senator XXL
                    • 27.05.2005
                    • 1064
                    • Niš

Osnovni problem kod nas je sto se postojeci zakon u saobracaju ne postuje a ne sto je zastareo.Kada ste zadnji put videli saobracajca kako zaustavlja nekog zbog nekoriscenja migavaca,nepropisnog skretanj,prestrojavanja?
                    Kada je zadnji put nekom vozacu traktora napisana kazna zbog neispravne signalizacije?
                    A sa druge strane koliko ste puta bili svedoci da saobracajac maltretira vozaca i trazi mu mito zbog prekrsaja koji uopste nije ucinio,verovatno nebrojano puta.
                    A posle zakon ne valja i treba nam novi jer on ce se kao vise postovati.Pa nece ga sprovoditi neka nova policija vec ova postojeca kao i do sada,uglavnom neobrazovana i nevaspitana.

U zemlji gde te policajac moze bez ikakvog povoda maltretirati i gde se isti moze uplasiti samo jednim telefonskim pozivom nije problem u zakonu vec u ljudima! :x

Comment

• shadow
                      CBC Senator XXL
                      • 23.09.2005
                      • 555
                      • Beograd

Meni jedino sto smeta u novom zakonu su ta nenormalna ogranicenja brzine...90km/h na bilo kom putu? Cak i autoputu? Pa to je kriminalno! Nadam se da nece usvojiti taj novi zakon josh neko vreme, dok ne odem iz zemlje...
                      My crew is all fired up
                      Y'all better just wise up

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Originally posted by MOSLER
                        A posle zakon ne valja i treba nam novi jer on ce se kao vise postovati.Pa nece ga sprovoditi neka nova policija vec ova postojeca kao i do sada,uglavnom neobrazovana i nevaspitana.

U zemlji gde te policajac moze bez ikakvog povoda maltretirati i gde se isti moze uplasiti samo jednim telefonskim pozivom nije problem u zakonu vec u ljudima! :x
                        Samo ce biti vise mogucnosti da nam izvade pare iz dzepa i premeste u svoj (ne drzavni).
                        Sve je u redu dok pandura mozes da kupis za 1000din, a to se novim zakonom nece promeniti Mnogo vise vole sebe nego drzavu
                        Takav predlog zakona ide uz sredjene magistrale, auto-puteve, signalizaciju, dovoljno mostova, ravne puteve i jos mnogo toga.... Primetiste li ista od navedenog u nasoj zemlji ? Ja ne!
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• MOSLER
                          CBC Senator XXL
                          • 27.05.2005
                          • 1064
                          • Niš

A M I N !!!

Comment

• M626
                            CBC Senator
                            • 12.01.2006
                            • 200
                            • Beograd, Konjarnik

Danasnji Blic, strana 9, tekst pod naslovom 'Los vozac jos gori roditelj'.
                            Znaci oni su stvarno ozbiljni u namerama da oduzimaju decu?
                            Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• dekideki
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2005
                              • 1914
                              • Beograd

sve lepo opisao Mile Tranzicija.

Srbija ako zeli u EU MORA da uvede zakone koje oni kazu DA MORA. niko se ovde ne pita o detaljima. oni tamo (EU) samo cekaju da ovde stupe na snagu njihovi zakoni pa, ako ne pronadju cika ratka za jedno 150 godina i pretpostave da je verovatno umro a mi u medjuvremenu ponovo ne zastitimo nekog iz okolnih zemalja pa nas cimaju u vezi njega a ne cika ratka, da nas prime. u EU. jupi.

.

Comment

Working...
                              X