pricamo o normalnim tj dozvoljenim kolicinama...sta onda ? primer sam naveo covek je udario zenu i poginula je na licu mesta, popio je 1 casu vina i zbog toga je automatski kriv. ?????
Obaranje pešaka
Collapse
X
-
Naravno da ne.
Nemoj me shvatiti pogreshno, jedni znaju gde je granica, drugi ne. Ono shto potenciram je da stvarno svi maksimalno damo sve od sebe i sachuvamo glave kako nas samih, tako i drugih.
U saobracaju niko od nas nije "svetac" i to mi je veoma dobro jasno. Prelazim u proseku 25-30k km godishnje i jednom mi se desila situacija gde sam (potpuno trezan) za milimetar izbegao obaranje pijanog peshaka. Shto je najgore nisam ga ni video (noc, kisha + stub shoferke), vec suvozach a ja odreagovao refleksno.
Tek posle sat vremena me je sustigao šok situacije i razmishljanje tipa shta bi bilo kad bi bilo. Najveca kazna bi mi bila ta shto sebi ne bih oprostio nikada. Ne znam i ne zhelim da znam kakvi bi mi refleksi bili pod dejstvom alkohola (bilo malo ili malo vishe).
Comment
-
-
ma razumem ja tebe sta ti hoces da kazes ali ja navodim primer...
ovo je prica jednog starijeg coveka i lik je zaglavio u zatvoru...da preformulishem pitanje
Da li ima veze bilo koji % alkohola u krvi kad napravite tezak prekrshaj? Pricamo o dozvoljenim kolicinama znaci bash kao casha vina, jedno pivo...I'm not caucasian, I'm championship white
Comment
-
-
ja vam mogu reci za primer iz svog zivota, nesreca se desila u KV-u, taxi-sta mi je udario dete(sestric) na pesackom prelazu u ulici gde je ogranicenje 40, izasla je policija, ima i svedoka. Bacio je dete 5m kroz vazduh i izbio mu par zuba iz vilice (sem toga, par modrica i ugruvanost...), da stvar bude jos gora, lik nije odvezao dete do bolnice, nije dosao da ga poseti, nije ni pozvao, sada ga jure po sluzbenoj duznosti i to traje vec 2 god. , e sad ne znam kako ce se sve to zavrsiti ,ali za ovo vreme lik se nije pojavio ni na jednom od 6 rocista i niko mu nista nije rekao (a to je samo obican taxi-sta, znaci nije neki faktor u zemlji), poenta price je da sudovi ne funkcionisu bas najbolje......primer broj 2. ortaka je udario lik u III bulevaru u novom beogradu, takodje na pesackom prelazu(po zapisniku 5m od pesackog) , lik je produzio dalje (nije stao!!!) pronasli ga po tablici koja je otpala, posle silnih peripetija platio je novcanu kaznu!!!nista zatvor, nista oduzimanje dozvola.......(a decko je nosio sipku u nozi 5 meseci i noga mu je sad kraca 3 cm)
Comment
-
-
da me se ne shvati pogresno, daleko od toga da sam za to da je vozac uvek kriv samo sam teo da kazem da je kod nas zakon takak kakv jeste. da li je dobar ili ne to je druga prica i mi tu ne mozemo nista.
elem, ziveo sam 22 god u gradu gde je kultura bila ispod savakog nivoa te je svakodnevnica bila da ljudi idu ulicom ko stoka ne razmisljajuci o posledicama. kada sam dosao ovde skapirao sam da nema velike razlike posto se masa ljudi isto tako ponasa. sta reci osim treba otvoriti cetvore oci da se ne bi desilo ono "da robijas budalu". beograd mi sve vise lici na taj grad sto po ponasanju ljudi na ulici sto po cistoci samih ulica koje nisu knez mihalova ali to je neka druga tema i o noj cemo drugom prilikom.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Svestan sam ja kakav je zakon i kakvo je stanje u zemlji, ali udariti nekoga na pesackom prelazu i ne odgovarati....mislim da to samo po sebi govori koja smo mi banana republika, bukvalno kao da neko hoce da te natera da preuzmes deljenje pravde u svoje ruke i onda da se vratimo 5 vekova unazad na krvnu osvetu.....
Comment
-
-
Originally posted by TheWickerManpokupim neku klinku da vozim od kuce na posao...
..potpisala u prisustvu keve posto ima 17god...
Pa za to bi trebalo tuziti nekoga
Comment
-
-
Originally posted by BebacSvestan sam ja kakav je zakon i kakvo je stanje u zemlji, ali udariti nekoga na pesackom prelazu i ne odgovarati....mislim da to samo po sebi govori koja smo mi banana republika, bukvalno kao da neko hoce da te natera da preuzmes deljenje pravde u svoje ruke i onda da se vratimo 5 vekova unazad na krvnu osvetu.....
Pretrčavala je preko da uhvati autobus, vozač je procenio njenu brzinu i išao iza nje da prodje solidnom brzinom. Pandur koji je bio na trotoaru je svirnuo u pištaljku da je vrati nazad i ona se momentalno okrenula da posluša. Vozač nije imao šanse da uspori a kamoli zakoči.
Po zakonu ona je kriva ali je splet okolnosti doveo do toga da se izgubi jedan život. Ja direktno krivim kretena pandura koji je "postupio po naredjenju"
Comment
-
-
Matori moj Instruktor vožnje za sve kategorije od 1977god. bez mrlljice u saobraćajnom dosijeu obori babu.
Kako?
Matora strvina se kretala sa unkukom po putu okrenuta leđima vozilima koja se kreću njenom trakom iako je imala improvizovanu stazicu za pešake i uz sve to nosila je lubenicu pod miškom.
Nailazi moj stari kamion TurboZeta i on je zaobilazi i kako je vraćao kamion nazad u traku baba padne i polomi ruku.
On to vidi jer čovek vozi kako treba da se vozi i stane da pomogne i dalje znate kako ide.
Elem, baba ga tuži zbog povrede 8000 jura da joj se plati za odštetu iako je stari nije zakačio( a to ne može da se utvrdi , meni je dovoljna njegova reč , jer smo nas dvojica iznad svega drugari ,a dugaru bi rekao da jeste)iako se baba kretala suprotno saobraćajnim pravilima , iako je u pitanju profesionalni vozač bez mrlje u dosijeu, sud presudi u korist babe,gebote
Tako da se ja po..rem u pravni sistem i sve te pravnike koji ti sude o nečemu o čemu nemaju pojma.
Ovo zadnje je više nešto iz ličnog iskustava.Ne jedu veliki male ,nego brzi spore
Comment
-
Comment