Ministar i pojas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bane_Saabijach
    CBC Veteran
    • 08.08.2007
    • 108
    • Veliki Popovich

Ministar i pojas

Malo kasnim ali mislim da ovo zaslužuje mesto na ovom mestu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=282181

Nigde se ne navodi da li je ministar vezao pojas, ali pretpostavljam da nije. Vezujte pojas, nije on tu samo zbog estetike.
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Pod 1
    "Do nesreće je došlo tako što je službeno vozilo MUP-a Republike Srbije, mercedes M 500 L, registarskih oznaka M 10-20, krećući se autoputem u pravcu Niša, udarilo kod kilometarskog stuba 678 u psa, nakon čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom", rekao je direktor policije Milorad Veljović.
    MB 500L je uzet da bi se jedan ministar vozio BEZBEDNO. Dakle da u slucaju da iskoci neka zivotinja i slicno, nemora da se avanturise zivot osoblja u autu vec se jednostavno prolazi kroz prepreku. Psi, srne, jazavci, sva ta gamad, auto se samo protera kroz ili preko njih.

2. Zasto daju osobama sa jakim refleksom da voze ovakva auta. Posto sam imao na desetine puta bliske susrete sa raznoraznim zivotinjama od jazavaca do srndaca tipa 100-tinak kila, istrenirao sam instikt izbegavanja prepreke da reagujem na fixne slike, nesto sto je prosao svaki vozac na obuci za voznju u Svedskoj.

=============================

Elem, pojasa verovatno nije bilo racunajuci na obim povreda, ali primarno greska stoji do pogresno odabrane osobe za duznost vozaca u ovom rangu. Ovde je greska direktno do vozaca, jedan auto ovog kalibra se nemze ostetiti od strane ove manje vrste zivotinja do te mere da se izgubi kontrola nad vozilom.
    Znam kako je odradjen trap kod njih , nije to ono staro vesanje kod kojeg prednji tochak otpada na rupama

Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Ipak je bila G klasa, ali ni to ne bi trebalo da predstavlja razliku.

Code:
      „Mercedes G500" (M 10-20), koji se kretao autoputem u pravcu Niša.....
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Totalno nebitno koji je auto bio! Slazem se sa BOOST-m, kada vec juris debelo preko ogranicenja i kada ti neka zivotinja istrci na put moras da se pomiris sa tim da je ili to (zivotinja) ili ti situacija u pitanju i da jednostavno predjes preko toga sto ti je stalo na put i sutradan oteras auto na servis da ti sredi branik i ostalo sta se zeznulo. Ali bolje da popravljas auto nego tebe da sklapaju!!!
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Johnny B lude
          CBC Senator XXL
          • 06.04.2007
          • 463
          • Beograd

Zasto nisu SAD izjavili "do nesrece je doslo zbog nepostovanja ogranicenja brzine i uslovima na putu..."
          ili je to ono "to za nas miliciju ne vazi"!?!
          Zao mi je svih ljudi koji nastradaju, naravno ko god to bio, ali sam malo i ogorcen...
          ... Boze, dozvoli mi da ti dokazem da me novac nece iskvariti...

www.hondaclub.co.rs

Comment

• jevtic
            CBC Senator XXL
            • 26.11.2006
            • 729
            • beograd

zato što im se može. i zašto za ministra dovode neke stručnjake iz rusije? naši nisu dovoljno dobri? da li bi to uradili za nekog drugog građanina (zablaćanski) ili smo mi normalni ljudi građani drugog reda.

btw. ministar se vozio u levoj traci na auto-putu i kad su udarili psa auto je prešao preko sredine auto-puta i uleteo na suprotnu traku auto puta (sreća po njih da ih nije pokupio neko iz suprotnog smera) i isprevrtao se preko tri trake u jarak. tako da vrlo moguće da je bio vezan inače bi ispao iz auta ili bi povrede bile još veće. ali u svakom slučaju mogli su da napišu da li se vezao ili ne.
            ex - fabia 1.9 tdi
            golf 2.0 tfsi

Comment

• marinac
              CBC Senator
              • 13.03.2006
              • 277
              • Beograd
              • Alfa 156 JTS

A mozda kad bi kaznili debelo svakog seljaka koji rasturi ogradu pored autoputa da bi moga da dodje do svoje njive, pa tuda ulaze razne zivotinje, sprecili bi te stvari. Auto put na koji ulaze zivotinje nije bezbedan, voze se njime i motoristi, i neiskusni vozaci. Primetio sam u Hrvatskoj da je ograda celim autoputem citava, i nisam primetio ni jednog zgazenog psa ili lisicu.

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Jocic je bio vezan.

Ali...da je bio u putnickom automobilu ne bi se prevrtali zbog udarca u kuce. Mozda ne bi bolje prosli (ali verovatno bi), ali se ne bi prevrtali Jos jedan dokaz da dzipovi nisu za jurcanje na auto putu bez obzira koliko proizvodjaci trubili da mogu da se voze "kao sportska kola". NE MOZE SE PROTIV ZAKONA FIZIKE!

Comment

• Bane_Saabijach
                  CBC Veteran
                  • 08.08.2007
                  • 108
                  • Veliki Popovich

Na sajtu "blica" navode izjavu ocevica koji tvrdi da su tragovi kocenja oko 300m. Takođe i "Da bi omogućili helikopteru da sleti na autoput, jer je zbog guste magle vidljivost bila smanjena, automobili su postavljeni ukrug i njihovim farovima je osvetljena improvizovana pista".

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Kako je ocevidac video da ima tragova 300m kad auto ima ABS? i jos 300m taj ocigledno nezna sta prica.
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• RANK
                      CBC Senator XXL
                      • 28.02.2007
                      • 1635
                      • Beograd
                      • FIAT MAREA WEEKEND 1

taj vozac bi trebao da zaglavi debelu robiju. pa nije on zaposlen u drustvu za zastitu zivotinja, nego u mup-u.

a sto se tice brzine i leve trake,ne znam sta ocekujete od vozila pod pratnjom?! za njih vaze nesto drugaciji propisi, a pitanje i na 120kmh,da li bi ostao na tockovima.vidim niko ne proziva nadlezne za odrzavanje puta, koji snose potpunu odgovost, sve i da je isao 300 na sat.
                      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Darth Nihilus
                        CBC Senator XXL
                        • 13.04.2005
                        • 417
                        • Srbija, Paracin

Pre par godina sam svojom Skalom 55, preticao kamion i na 130km/h udario u vučjaka. Samo sam stego volan, prikočio koliko sam stigo i TRAS!!! Epilog mrtvo kuče i sjeban desni deo auta. Nije bilo izletanja, okretanja...
                        Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• Srdjan
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 2416
                          • Bajina Basta/Beograd

Tipicna greska vozaca. Jednostavno je cimnuo volan pri velikoj brzini, izgubio kontrolu i dalje znate.. Mislim pas i da ima 100kg ne moze nista jednom Mercedesu G klase. Cisto neiskustvo.
                          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• mirdza
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2005
                            • 2437
                            • Katowice (PL) / Banja Luka
                            • AGP / W126

Jbg, visoka cijena neiskustva ili mozda straha od sudara - tipicna ljudska reakcija da bjezi od potencijalne opasnosti...
                            BTW Prije nekoliko godina sam Rover-om pri nekih 160km/h presao preko jazavca velicine pudlice Osim mrtve zivotinje nije bilo nikakvih posljedica... Nisam cak ni kocio...
                            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Dzoni_mkv
                              CBC Senator XXL
                              • 29.04.2007
                              • 875
                              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Msilim da je u ovom slucaju problem sto je ministar imao iskusnog vozaca, mislim sa mnogo kilometara za volanom. Jednostavno covek je bio toliko priseban da je odreagovao na nesto na putu pri 120 i kusur, instinkitvno, ali je problem sto nije bio upoznat sa mogucnostima vozila. E to je nesreca sto su obicno to samo soferi bez posebne obuke za takvu vrstu posla. Bolje bi bilo da nije ni video samo tras i gotovo. Pricam iz iskustva jer sam pregazio kuce i unistio ceo branik i far na vozilu (MB w124) bas na auto putu. Isao sam oko 140 ma kakvi nisam ni stigao da pipnem kocnicu. Tras i cao. Inace pas je bio poveci. Darth Nihilus je u pravu samo tras i nema izletanja jednostavno.
                              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

Working...
                              X