plava koverta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nidza
    CBC Senator XXL
    • 16.04.2008
    • 496
    • nbgd

Meni je zastarela prijava, nakon žalbe, jer je posle prve žalbe stvarno potrajalo. Na drugo rešenje nisam imao pravo žalbe, potvrdili su presudu i ona mi je stigla bar pola godine, i to ne poštom,nego mi je kurir suda doneo.

Ja sam i zaboravio na to sve, jer je reicmo presuda i prva plava koverta stigla posle mesec dana, ja se žalio, a od tada je prošlo sigurno više od 2, ali mislim da nije bilo pune 3 godine.

Siguran sam da su falsifikovali datume zastarelih presuda sistematski, pa poslali po kuriru da razdeli. Recimo da je moj prekršaj bio u novembru, meni stiže koverta od kurira u maju, da su zasedali u tom novembru i doneli presudu u novembru. U mom slučaju su se zeznuli sa datumom, jer je zasedanje suda i donošenje presude po žalbi bilo 3-4 dana kasnije u odnosu na dan kad sam načinio prekršaj, što znači da je automatski zastareo posle 2 godine. Otišao sam sa tim direktno u sud, nisam ni ulazio unutra, neka žena je još u čekaonici uzela, pogledala i rekla da se čistim. Pokušaću da je citiram, jer do tog momenta nisam pomislio na falsifikat, doslovce mi je rekla da je na tom papiru mogao da stoji i par dana drugi datum - očigledno joj je izletelo.

Prema tome, čuvajte se, i bolje ne pravite prekršaje. Meni najviše ide na živce to odlaženje u sudove i smaranje sa celom tom pričom. Radije ću da učinim sve da ne moram da se smaram sa "njima".

Meni samo jedna stvar nije jasna, da li zastarevanje važi do tog njihovog lažnog zasedanja, ili je važilo do trenutka kad sam ja primio kovertu i bio obavešten po istom pitanju? Ili takva koverta može da stigne i za 5 godina, važno je da su oni doneli drugostepeno rešenje u roku? Ima li neko odgovor na ovo pitanje?
    Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

ako neko ima napisanu prijavu za prekoracenje brzine, a nekim slucajem ne zivi na adresi koja je u licnoj i vozackoj, da li moze da se desi da policija tokom rutinske kontrole dodje do saznanja da se vodi neki postupak protiv mene i da se ne odazivam na pozive suda, ako ih salje, a verovatno ih salje jer je proslo skoro god dana...? Moze li nesto drugo da me saceka iza cjoska? Inace imam jednu prijavu samo...
      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• nidza
        CBC Senator XXL
        • 16.04.2008
        • 496
        • nbgd

Ja mislim da ti ne mogu ništa dok ti nisi primio famoznu pravu kovertu. Trom je to aparat, još uvek, mislim da možeš da budeš potpuno miran. Svakako, kršiš zakon time što nisi prijavio promenu prebivališta, ali to je sasvim druga priča.

Ja bih voleo da čujem odgovor na moje pitanje odozgo.

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by StudentBGD
          ako neko ima napisanu prijavu za prekoracenje brzine, a nekim slucajem ne zivi na adresi koja je u licnoj i vozackoj, da li moze da se desi da policija tokom rutinske kontrole dodje do saznanja da se vodi neki postupak protiv mene i da se ne odazivam na pozive suda, ako ih salje, a verovatno ih salje jer je proslo skoro god dana...?
          Moze

@nidza - procitaj moj post iznad - nije nista zastarelo u tvom slucaju.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• nidza
            CBC Senator XXL
            • 16.04.2008
            • 496
            • nbgd

Nisam siguran da si u pravu, jer je posle žalbe drugostepeni rešenje (jesam li se dobro izrazio?) doneseno nakon roka od 2 godine, a ja sam ga primio mnogo meseci posle toga.

Moj slučaj je i definitivno zastareo, valjda bih se setio da su me klepili po ušima nekoliko hiljada dindži, još u vreme dok sam bio student, a posebno bih zapamtio da su mi oduzeli dozvolu na 3m.

Eventualno je istekao rok po žalbi, od 1 godinu, ali 2 godine od žalbe sigurno nisu prošle, izuzev ako se računa datum kad sam primio drugu plavu kovertu, sa drugostepenim (i ovo ne znam da li sam se dobro izrazio) rešenjem.

Nadam se da smo se razumeli, iako pojma nemam pravnu terminologiju.

Comment

• m-maric
              CBC Član
              • 18.06.2008
              • 14
              • Beograd

Cao svima, i meni je danas stigla plava koverta od opstine Mladenovac.
              Opisacu vam situaciju kako je do toga doslo.
              Vracao sam se sa puta magistralnom KG-BG preko Mladenovca. Bilo je vece i zastali smo na raskrsnici u Mladenovcu na semaforu za skretanje ka BG-u. Pojavilo se zeleno, auto ispred je stajao u mestu vise sekundi (valjda mu se isljucio motor), ovi iza su poceli da besne, trube i ablenduju (iskreno, nikakvu presiju na vozaca nisam vrsio na taj nacin). Ovaj ispred je konacno startovao auto i taman njemu zuto, meni crveno dok sam bio ispod semafora i skrenuo sam pravo u paukovu mrezu.
              "Dobro vece, je l' znate sta ste uradili?"
              "Prosao sam kroz zuto..."
              "Ooo ne, bilo je CISTO crveno, za to leti dozvola".
              ja cutim i na kraju kazem "jeste bilo je ali vec kada sam bio u raskrsnici, ovi iza su ablendovali, trubili...sta da radim.."
              "dodjite do sluzbenog automobila i dajte mi dokumenta"
              pocne da zapisuje u svoju knjigu podatke i kao "kako je bilo na putu? mmh lepo...bla bla i...to je to, zivolite dokumenta nazad"
              ja pitam "nece nista stici", on "nece, ne brinite i sledeci put pazljivije vozite". "hvala, dovidjenja"
              Ipak, danas stize poziv za okrivjenog, niti pise clan zakona, niti za sta sam okrivljen... vec "radi ispitivanja u svojstvu okrivljenog zbog prekrsaja opisanog u prilozenom zahtevu za pokretanje prekrsajnog postupka" i ako se ne odazovem da ce me privesti itd. Vec imam jedan prekrsaj zbog trougla i sudara koji su mi namestili jer su bili neki pijani panduri van duznosti, a njima nista naravno.
              Sta sada da radim sa organima reda. Moram cak u Mladenovac kod sudije za prekrsaje. Uglavnom, vise ne padam na bes vozaca iza...

Comment

• m-maric
                CBC Član
                • 18.06.2008
                • 14
                • Beograd

Bas niko da da neki savet?

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Trazi suocenje, mozda i izvuces nesto...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• reaper_HGT
                    CBC Senator XXL
                    • 05.09.2007
                    • 888
                    • Beograd

najbolje cesh proci ako se oni ne pojava na suochenju, onda si slobodan, a ako dodju bice veselo, e sad ko ce ga znati, obichno ne dodju. . .

Comment

• m-maric
                      CBC Član
                      • 18.06.2008
                      • 14
                      • Beograd

Nekqa dodju, povescu dva svedoka i onda sta bude... da su mi odmah napisali kaznu i rekli bez pogovora mars kod sudije OK ali ovako na kvarnjaka "ma nista necemo pisati, ne brinite", e pa to nije u redu. Kurvinska posla.

Comment

• reaper_HGT
                        CBC Senator XXL
                        • 05.09.2007
                        • 888
                        • Beograd

shta da ti kazem sem srecno, video si moj sluchaj, ista stvar, prijatno dovidjenaja, nishta kazna nishta prijava, prc, poshtar
                        jbg stoka pandurska

Comment

• m-maric
                          CBC Član
                          • 18.06.2008
                          • 14
                          • Beograd

Cesto se uopste ne cudim (iako se protivim tome) kada neko te saobracajce isprebija ili zgazi. Kao sto sam napisao, protivim se tim nezakonitim radnjama ali se sve vise uopste ne cudim tim postupcima revoltiranih gradjana. Postujete zakon, pustate pesake na prelazu, vozite u ogranicenju oprezno, dajete migavce u praznim ulicicama, drzite odstojanje, pustate druge u svoju traku dobrovoljno i onda kada JEDNOM prodjete kroz 'krvavo zuto' PLJAS KAZNA, nema price. A to sto svaki dan gledamo kako baje stoje na zelenom, a daju gas na crveno PORED tih istih saobracajaca, nikome nista...ili je zakon jendak za sve ili cemo policiju i sudstvo tretirati kao kriminalce sto i jesu.

Comment

• CannoN
                            CBC Senator XXL
                            • 15.09.2007
                            • 485
                            • Beograd

Jesu kriminalci ali legalni.

Jako puno revolta izazivaju - nece moci jos dugo tako.

Comment

• BojanS84
                              CBC Veteran
                              • 05.09.2007
                              • 132
                              • Beograd

Traži suočenje sa policajcem. Moj matori je pre 6-7 godina na istom tom semaforu imao problem. Obišao je kamion prilikom skretanja u raskrsnici koji je bio neodlučan da li će pravo, da li levo. Policajac ga posle pola kilometra jurio na motoru i zaustavio.

Otišao je na sud, crtao situaciju, tražio suočenje, dža bu i na kraju ga pustili.

Kad god prolazim kroz Mladenovac pojačam opreznost obzirom da su tamošnji lokalci vrlo nezgodni. Bolje nemati posla sa njima.

Comment

• mirko
                                CBC Senator
                                • 18.05.2006
                                • 202
                                • Prokuplje

evo da se javim da je i meni stigla koverta neznam koje boje nisam je ni video ali uglavnom u rešenju stoji da se postupak protiv mene obustavlja jer je žalba na rešenje podnešena na vreme i pravovremeno i da ne plaćam ni sudske troškove jer je postupak zastareo .
                                mislim da sam negde već pisao al za one koji neznaju pisana mi je kazna za "prolazak na crveno" polovinom maja 2006, posle tačno godinu dana stize mi poziv za kod sudije u grockoj (kazna pisana u prokuplju) ja bio i dao izjavu, posle 6 meseci stiže mi rešenje kazna 5000+sudski troškovi nešto malo, odma pišem žalbu nekom veću u nišu da nije uvažena moja izjava da sam imao svedoka u tom trenutku i koji će svedočiti u moju korist(iako sa zadnjeg sedišta nije mogao ništa da vidi ali to nije njihov problem).i konačno prošle nedelje mi stiglo to rešenje

e sad da li bi oni uopšte zvali tog svedoka da nije zastarelo ja nemam pojma, znam da sam ja probao i uspelo mi je pa možda još nekome pomogne
                                'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

Working...
                                X