Dobro si ih isprasio u zalbi.
Moze li neko objasniti kako se pise zalba da se zadovolje birokratska pravila? Kome posle saljem zalbu?
To sto saobracajci rade sa nedavanjem zapisnika za potpis vec kao kurve kazu "ma ne brini nista, nema prijave", a posle jos stigne da smo odbijali da potpisemo jer vrh kriminala. To je cista prevara i ako mi to bude pisalo kod sudije ima da ga gonim krivicno! Pa neka se cima po sudovima i neka mu pise u dosijeu da je gonjen. To sve treba prijaviti unutrasnjoj kontroli. Na licu mesta im trazis ime, prezime i broj znacke i kazes "samo da imam za evdenciju zbog unutrasnje kontrole ako bude nekih nesporazuma". Verovali ili ne, unutrasnja dosta dobro obavlja svoj posao.
Pa zalbu srocis sam. Ja nesto nisam pravno potkovan ali sam sam pisao zalbu. Naslovis je na sud koji ti je poslao kaznu. OBAVEZNO posaljes ili preporuceno ili sa povratnicom. I tako dok neiscrpis sve pravne lekove. Kada sve iscrpis i ako nemas srece oni neodustanu vec te kazne onda ide drugi deo price.
Drugi deo price ide vako: Uplacujes im svaki mesec po 10% kazne i 10% troskova. Kada ti dodju na vrata posle godinu dana ti urucis predstavnicima MUP-a deset uplatnica (moze i vise ako si podelio na vise delova) i kazes im da saberu...
Ja nikad kaznu nisam platio odjednom. Lepo kad se setim ja uplatim malo para...
Nasa drzava je toliko skupa, a opet tako bogata da oni mogu da salju patrolu da apsi mene jer nisam platio kaznu od 3000 dinara. Mislim razumem ja te ljude ali zbog nas sitnih nikako da uhapse ove krupne prekrsioce, lopove, ubice, prevarante...
Da vas pitam jos jednu bitnu stvar. Kada sudija pita "da li ste osudjivani?" sta da odgovorim jer vec imam jednu prekrsajnu zbog sudara? Da li gledaju prekrsajne ili samo krivicne? Da precutim?
Što se tiče ovih žalbi djukić je već rekao pišeš lepo sam kao i svaku molbu žalbu učili smo to već u školi ako znaš da navedeš neki član još bolje.a možda je i bolje onako po seljački neznam našta padaju sudije.
lepo ga sročiš još ako imaš pravi razlog da se žališ milina. fora je kao što već neko reče da se odugovlači što više.
navedeš unutra sve datume i brojeve rešenja, šta stoji u rešenju pa onda lepo kažeš da se žališ na to rešenje jer....
e sad gledajte da razlozi za žalbu budu opravdani ili bar da imaju neke veze s vezom inače će vas odbiti odmah i potvrditi prethodno rešenje
mada moja preporuka je da se žalba preda direktno u sudu. lepo odštampaš žalbu u dva komada oni tamo jedan uzmu za sebe a na drugi ti lupe onaj njihov pečat sa datumom kad si podneo. to mi je nekeko sigurnije da ne bude posle bio sam nisam bio pa kad si bio
e a ako niisi baš blizu i ne isplati ti se da dolaziš tamo gde je rešenje izrečeno onda pošta
'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!
Bio sam kod sudije i rekao da imam dva svedoka da mi nije nikakav zapisnik dat na uvid da ga potpisem iili ne. Policajac je napravio veliki problem sebi time na sta je sudija poludeo i rekao da ne zna vise sta ce sa tim saobrajacima i da su mu preko glave. Kaze da kod njega dolazi posten svet, a ne oni biznismeni sa besnim kolima i dzipovima i da je to uzasno sta se sve radi u policiji. Sledece rociste je uskoro i bice suocavanje sa murkanom i mojim svedocima. Nadamo se da murkan nece doci. Inace, rekao mi je da imam cist dosije sto znaci da sporo ulaze u evidenciju prekrsajne - meni je sudjenje zavrseno negde u januaru ili malo kasnije dok nisam ispaltio kaznu na rate.
U Beogradu je praksa da ti po davanju resenja daju uput da se javis OSL u sup u roku od 30 dana. Naravno ukoliko prethodno u roku od 7 dana neplatis kaznu.
Obaveza je policajca da uruci resenje o kaznjavanju koje mozes a i nemoras da potpises. Ja praktikujem da potpisem ali i da unesem primedbu. Naravno to ih jako iznervira narocito kada zatrazim da dopisem i nacrtam skicu dogadjaja .
Nikada nisam bio kod sudije zbog crvenog svetla i slicnih ociglednih prekrsaja. Uvek je bilo zbog brzine.
Jedino od resenja je zabrana naplate kazne na licu mesta. Onda ce drugovi plavi da ipak porazmisle sta da rade kad krenu u harac.
Korupcija je ogromna, prakticno nema policajca (saobracajca) koji nije uzeo bar jednu crvenu... Svi znaju da uzimaju, i nista se nedogadja. Samo ako se zahebes pa nemas da "castis" ili neces ides kod sudije koji ti na sve nacine hebe kevu...
Lepo je rekao sudija: kada murkan dodje sa slikom da si prosao kroz crveno nemamo sta vise da pricamo. Ovako pocnu da lupetaraju zuto, crveno, plavo, sareno svetlo...
Ili lepo kao u Americi. Fotokuciste te ublica i samo stigne na kucu da platis $250. Nema price.
Comment