Sudar - Prijava, sudjenje... POMOC

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Steceno pravo se moze ukinuti tek kada se resi po zahtevu, a ne prilikom predaje zahteva. Da li ce se zahtev resiti za 2 dana ili dve nedelje, nema veze, a max rok za resavanje po ZUP je 60 dana.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ok, sutra ce trudnica sa dvoje dece da prelazi ulicu van pesackog, i ovaj dekica ce da ih pregazi sve... I svi ce reci njenom muzu, aaa nemoj da tuzis dekicu imao je prednost
      kamo srece kada bi se i kod nas jednom uveo red pa da onaj koji krsi zakon odgovara za to krsenje zakona.

a sto bi trudnica bila postedjena zakona , i svojih obaveza da se ponasa kao razumno odraslo bice...??

ako je jos i mladja osoba i u boljoj psihofizickoj kondiciji logicno je ocekivati da je i sposobnost kretanja kroz prostor na visem a ne nizem nivou od toga dekice.

postoji jednostavno taj znak stop, nisi ispostovao obavezu i izazvao si ti sudar.
      nisi imao nameru sto je olaksavajuce, platices kaznu (za to iskustvo koje si stekao) za krsenje zakona i pravila voznje, sam ces platiti popravak svog auta, a tvoje osiguranje ce dekici nadoknaditi umesto tebe stetu koju si izazvao.

niti prvo niti poslednje cukanje....mirno spremi pare posto nisi hteo da resis na licu mesta a znao si da si kriv i teraj dalje. uz nauk za sledeci put.

postavi sebe u situaciju dekice, da si ti vozio a neko tebi nelegalno preprecio putanju kretanja i udario u tebe a nece da ti nadoknadi stetu koju je tebi napravio, u tom obrnutom slucaju uloga.

vazno je da niko nije povredjen, hrpa lima ce se popraviti bez trajnih posledica..

PS. sto vise otezes i komplikujes postupak to ce samo tebe skuplje kostati u krajnjem zbiru.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

Auuu ali ste mi digli moral za ovo... u p.m.
        Znas da je forum nemilosrdan! Istina u oci , pa kud puklo da puklo...

Opusti se, to su samo pare, ne sekiraj se zbog 200-300 eur.
        Imao sam slicno "zadovoljstvo", s tim sto sam resio da odmah dam pare jer sam strasno zurio. Dao sam tipu koji mi je razbio krilo 50 eur i odmah to vece sam napravio zurku povodom toga. Poenta : udri brigu na veselje, nisi povredjen (osim sujete, a to se u danasnje vreme uspesno leci )
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

Originally posted by SasaALF
          Ok, sutra ce trudnica sa dvoje dece da prelazi ulicu van pesackog, i ovaj dekica ce da ih pregazi sve... I svi ce reci njenom muzu, aaa nemoj da tuzis dekicu imao je prednost...

[i]jim_mojo
          jedina sansa koju ja vidim, a kako si ti opisao je posto te je udario u zadnji deo... a kazes da ne vidi i ne cuje...

Ja sam na to hteo da idem...
          Ne mozes ti da ides na nista...
          Sve ti je lepo '' sri98 '' objasnio...

Comment

• SasaALF
            CBC Član
            • 21.01.2007
            • 25
            • Beograd

Originally posted by sw.brick
            Ok, sutra ce trudnica sa dvoje dece da prelazi ulicu van pesackog, i ovaj dekica ce da ih pregazi sve... I svi ce reci njenom muzu, aaa nemoj da tuzis dekicu imao je prednost
            kamo srece kada bi se i kod nas jednom uveo red pa da onaj koji krsi zakon odgovara za to krsenje zakona.

a sto bi trudnica bila postedjena zakona , i svojih obaveza da se ponasa kao razumno odraslo bice...??

ako je jos i mladja osoba i u boljoj psihofizickoj kondiciji logicno je ocekivati da je i sposobnost kretanja kroz prostor na visem a ne nizem nivou od toga dekice.

postoji jednostavno taj znak stop, nisi ispostovao obavezu i izazvao si ti sudar.
            nisi imao nameru sto je olaksavajuce, platices kaznu (za to iskustvo koje si stekao) za krsenje zakona i pravila voznje, sam ces platiti popravak svog auta, a tvoje osiguranje ce dekici nadoknaditi umesto tebe stetu koju si izazvao.

niti prvo niti poslednje cukanje....mirno spremi pare posto nisi hteo da resis na licu mesta a znao si da si kriv i teraj dalje. uz nauk za sledeci put.

postavi sebe u situaciju dekice, da si ti vozio a neko tebi nelegalno preprecio putanju kretanja i udario u tebe a nece da ti nadoknadi stetu koju je tebi napravio, u tom obrnutom slucaju uloga.

vazno je da niko nije povredjen, hrpa lima ce se popraviti bez trajnih posledica..

PS. sto vise otezes i komplikujes postupak to ce samo tebe skuplje kostati u krajnjem zbiru.
            Ok...

Ali samo jedno...

NISAM JA NJEGA UDARIO, VEC ON MENE U ZADNJI BOCNI DEO !!!...

Sekund je falio da prodjem...

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Jos jednu sitnicu sam zaboravio. Kada je udarac u zadnji deo, krivac je onaj koji je udario, kada je udarac u bocni deo, u vecini slucajeva je krivac onaj koji je udaren, pogotovo ako ima trougla, stop znaka ili je udarac u desnu stranu.

Comment

• SasaALF
                CBC Član
                • 21.01.2007
                • 25
                • Beograd

Originally posted by sri98
                Steceno pravo se moze ukinuti tek kada se resi po zahtevu, a ne prilikom predaje zahteva. Da li ce se zahtev resiti za 2 dana ili dve nedelje, nema veze, a max rok za resavanje po ZUP je 60 dana.
                Ok jel znas proceduru sada...

Panduri mi rekli ovako:

Za 15 dana ce biti ta izjava (neka prva presuda kao, i 99.9% u njegovu korist zbog STOPa), i rekao mi kao nemoj da ides po nju (kosta 800rsd), vec sacekas za 2 meseca da mi valjda stigne poziv za sud... E sada ****m li ga sta da sacekam 2 meseca...To ga nisam razumeo onako iznerviran...

Jel zna neko sta kako... Molim vas...

Originally posted by sri98
                Jos jednu sitnicu sam zaboravio. Kada je udarac u zadnji deo, krivac je onaj koji je udario, kada je udarac u bocni deo, u vecini slucajeva je krivac onaj koji je udaren, pogotovo ako ima trougla, stop znaka ili je udarac u desnu stranu.
                To 100% sigurno?

Mene je pukao u zadnji bocni... Kod rezervoara...

Poruku izmenio: sri98

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

To su sve osnove koje se uce jos u auto skoli. Sekao si neciju putanju sto ne smes i udario te je u bok, valjda je sada jasnije.

A za ovo gore: nije to nikakva presuda, vec ce za toliko dana biti gotov zapisnik o saobracajnoj nezgodi koji tebi nista ne znaci jer ces biti kriv, pa nemas od koga nista da naplacujes na osnovu zapisnika.

Jedino mozes da ga uzmes ako zelis da pravis svoju kolekciju.

Za par meseci mozes ocekivatiili prvostepeno resenje suda ili poziv da se javis, zavisi koja je tezina pocinjenog prekrsaja.

Comment

• panto
                    CBC Veteran
                    • 04.11.2007
                    • 148
                    • ljubic

Imao sam skoro isti maler. Trenutak moje nepažnje, prolazim pored znaka STOP i izlazim na ulicu sa prvenstvom prolaza. Sa moje leve strane nailazi auto, sigurno većom brzinom od dozvoljene, a uz to još i sa lošim kočnicama. Ja se zaustavljam ali on nažalost ne, već udara u moj prednji kraj. Šteta na njegovom autu 250e, a na mojem oko 1000. Nema tu šta da se priča. Platio sam njegovu štetu, jer je i kazna za takav prekršaj približno tolika, a ne zaboravite da je za nepoštovanje znaka STOP predviđena i zaštitna mera. Mislim kolega da si tada napravio dve greške. Prva je nepoštovanje propisa, a druga po meni mnogo veća, što svoju krivicu pokušavaš da prebaciš na drugoga.

Comment

• Grandepunto
                      CBC Početnik
                      • 26.03.2008
                      • 5
                      • Beograd

Mene zanima jel treba one priznanice od kazne kad platis da nosis negde na uvid ili ne. Kazna za sudar ja udario pick up koji mi je dolazio sa desne strane je 13000 din i 500 din troskovi i to je minimalna kazna.

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

nadam se,za tvoje dobro, da u izjavi nisi napisao da si video juga na lezecem policajcu, jer ako jesi, kazna ce biti ostra jer si svesno napravio prekrsaj sa posledicama. za ubuduce, kad si kriv, nisi video, iznenada se pojavio, nisi stigao da reagujes. to je onda olaksavajuca okolnost.
                        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• panto
                          CBC Veteran
                          • 04.11.2007
                          • 148
                          • ljubic

[quote="Grandepunto"]Mene zanima jel treba one priznanice od kazne kad platis da nosis negde na uvid ili ne.......................... Po pravilu (njihovom) priznanice o plaćenij kazni treba da odneseš u pisarnicu organa koji te kaznio, da te razduže. Tobože ne postoji drugi sistem za to. Ali, veruj mi, imaju dobro razrađen sistem da te nateraju da platiš. Prošle godine se desilo da su u Čačku, čoveka koji je došao u MUP radi produženja lične karte, uhapsili zbog neplaćene kazne. Pri tom mu nisu omogućili ni da se javi kući, pa ga porodica proglasila nestalim i danima tražila. Zato je najbitnije da sačuvaš primerak priznanice, jer ćeš u protivnom, u najboljem slučaju, ponovo platiti tu istu kaznu.

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

...mozda zavisi i od mesta do mesta...

Kad sam placao kaznu po presudi suda za prekrsaje, bas sam pitao da li trebam priznanice [ koje sam kasnije dobio na kucnu adresu ] nakon uplate da im donesem ''na uvid''....
                            Rekli su da ih samo uplatim, i da nema potrebe da im donosim...

Od tad je proslo 2-3 godine, i nema problema.....za sada...

Comment

• SasaALF
                              CBC Član
                              • 21.01.2007
                              • 25
                              • Beograd

E pa pognuo sam glavu, otisao kod sudije i zamolio za najmanju kaznu... godina uslovne, 13.500 rsd (podelili mi na rate ... ) i tako... nemam vremena ni za sudove a nemam ni zivaca..

Da se zna..

Hvala svima za savete...

Poz

Comment

• llakii
                                CBC Član
                                • 01.02.2008
                                • 18
                                • Bg

A nisi hteo da resis to odmah na licu mesta za 70 eur ...
                                sad je to 170 eur i 1 godina uslovno, nerviranje, sud ...
                                Dzaba si se nervirao.

Comment

Working...
                                X