U saobracajnoj nesreci u Vrbasu petoro poginulih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Saabo
    Moderator
    • 29.09.2004
    • 1724
    • Vrbas
    • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

U saobracajnoj nesreci u Vrbasu petoro poginulih

Pet osoba poginulo je u Vrbasu u teškoj saobraćajnoj nesreći, kada se putničko vozilo 'Opel kadet' direktno sudarilo sa autobusom.

Na licu mesta su poginuli Aleksandar H. [1982] iz Kucure, koji je upravljao vozilom, maloletni M. R. [1992] iz Kucure, Sandra G. [1986] iz Vrbasa i Saša L. [1982] iz Bosanske Krupe, nastanjen u Kucuri, dok je Dejan K. [1987] iz Vrbasa ubrzo posle nesreće preminuo u Regionalnoj bolnici u Vrbasu.

Prema zatečenim tragovima, nesreća se desila najverovatnije tako što je putničko vozilo opel kadet očešalo parkirano putničko vozilo i prešlo na suprotnu kolovoznu traku i udarilo u autobus Javnog preduzeća 'Vrbas', koji je vozio iz suprotnog pravca, rekao je istražni sudija Sreća Vučenov.

Nesreća se dogodila na izlazu iz grada, u pravcu Novog Sada, u ulici Svetozara Markovića kod kućnog broja 144.
    SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...
  • jevtic
    CBC Senator XXL
    • 26.11.2006
    • 729
    • beograd

R.I.P.
    ex - fabia 1.9 tdi
    golf 2.0 tfsi

Comment

• rajmax63
      CBC Prijatelj
      • 02.04.2005
      • 1415
      • Bačka Palanka
      • AUDI A6 2.0TDI 170KS

strašno,strašno,strašno .sta je sa tim mladim svetom.dokle dokazivanja
      Blic
      blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
      Audi ima crveno T

Comment

Lično sam telefonom pozvao stanicu policije u Vrbasu pre oko mesec dana i molio ih da postave patrolu na tom mestu gde se nesreća dogodila.To je bilo nakon što sam zamalo i sam poginuo na par desetina metara od tog mesta.Vozač iza mene nije imao živaca da čeka da skrenem na parking sa leve strane i počeo je da me pretiče.Ulica je izlaz iz Vrbasa prema Novom Sadu i svakodnevno njom prolaze vozila brzinom i preko 140km/h.Na to niko ne obraća pažnju i prema tome nesreća je čekala da se dogodi.Krivac je nedostatak policijske kontrole sa radarom i specifičan mentalitet Vrbašana.Oni prvo moraju da izađu na kraj sami sa sobom!

Comment

• karbi
          CBC Početnik
          • 05.04.2008
          • 8
          • vozdovac

STRASNO...ljudi su toliko poceli da divljaju...nazalost bez mozga...najgore je sto se svi smire kada im se nedo bog nesto desi...

Comment

• Viper
            CBC Senator XXL
            • 25.11.2004
            • 700
            • Kać

Strasno jos 5 mladih zivota izgubljeno, kad sam video auto kako izgleda najezio sam se.
            I DONT NEED SEX
            goverment fucks me every day!

Comment

• mb12
              CBC Senator XXL
              • 06.11.2006
              • 640
              • Vrbas
              • Mazda 626 2.0 TD

Slika sa mesta nesrece:

...strasno....u pitanju je Kadet GSI....

...dok nisam video ovu sliku nisam mogao poverovati da je 4 osobe na licu mesta izgubilo zivot a de je josh jedna u teshkom stanju ( kasnije u bolnici u Vrbasu podlegla povredama ) ....neznam stvarno sta da kazem.... Aleksandar Hornjak, iliti Sasa, je iz moje ulice...znao sam momka od malih nogu... strasno mi je da poverujem da ga vishe nema...

...taj auto shto je najgore, bio je par dana pre ovog udesa na opravkama...komsija mi danas rece da mu je dovezao pokojni Aleksandar kod njega Kadeta da malo popusti kocnicu ( sada neznam da li je na jednom tocku, te je neravnomerno kocio, ili na oba ) jer je prethodni nazovi majstor to 'lepo' odradio ( a sa tim shupkom i ja imam gorko iskustvo u vezi stojadina dok sam vozio...lik me je lagao da je stojadin ceo truo od dole kada sam mu doneo da zameni trepne...a guzica od coeka, pa zinuo na pare i odma gledao da me obrlati za josh neshto....shto je najgore podu nishta nije falilo, ni trunka trulezi....e sad mogu zamisliti kako je on ovo bio decku odradio te je on isao kod komsije da mu ih on namesti ) ...inace da nelazem, lik je stavrno vozio malo zesce auto... brza voznja + neispravan auto= katastrofa ....sto je najgore lik je imao do sad dva udesa pre ovog kobnog...jedan sa motorom, tj Jawa 350 i jednom se prevrtao sa kolima ( e sad neznam da li je on vozio ili jedan njegov drug koji je bio u kolima u toku tog udesa ) .....

...ono shto je najgore, 5 mladih zivota je otislo bespovratno, a guzonje iz milicije se nece pocesati po glavi i izaci na ulice da zarade platu ....bolje bi bilo da i nije imao vozachku dozovlu tj da su mu oduzeli davno nego shto je do ovoga doslo....

...ali eto, nezna se josh kada ce biti sahrana, tj da li u nedelju ili u ponedeljak....neka mu je laka crna zemlja.....

Comment

• Keketarac
                CBC Senator XXL
                • 01.09.2007
                • 588
                • Novi Sad
                • Seat Ibiza 1.2 TSI

Pobogu, kojom brzinom je vozio ovaj po kisi u naseljenom mestu?!

Comment

• mb12
                  CBC Senator XXL
                  • 06.11.2006
                  • 640
                  • Vrbas
                  • Mazda 626 2.0 TD

Neznam koja je brzina u pitanju, ali prema pisanju dnevnog lista Pres, Kadet se kretao tolikom brzinom da je pri sudaru sa autobusom, odgurao autobus prema jarku....

06.04.2008 , VRBAS
                  Izvor: PRESS
                  VELIKA TRAGEDIJA
                  POGINULO PETORO MLADIH

„Opel kadet" (NS 220-445) podleteo pod autobus u Vrbasu. Poginuli vozač „kadeta" Aleksandar Hornjak (26) i Rade. M. (16) iz Kucure, Sandra Glaser (22) i Dejan Kovačević (21) iz Vrbasa, Saša Latinović (26) iz Bosanske Krupe, nastanjen u Kucuri

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče posle podne, nešto posle 16 sati, dogodila u Vrbasu, nastradalo je petoro mladih ljudi. Prema rečima Sreće Vučenova, istražnog sudije iz ovog grada, poginuli su Dejan Kovačević (21) i Sandra Glaser (22) iz Vrbasa, Aleksandar Hornjak (26) i maloletni Rade M. (16), oboje iz sela Kucure, kao i Saša Latinović (26) iz Bosanske Krupe, takođe nastanjen u ovom selu.

DIREKTNI SUDAR... Od siline udara je i autobus sleteo u jarak

Do nesreće je došlo kada je Aleksandar Hornjak, vozač „opel kadeta" (NS 220-445), dolazeći iz pravca Bačkog Dobrog Polja, prešao na suprotnu stranu kolovoza i direktno se sudario sa autobusom Javnog preduzeća za prevoz putnika iz Vrbasa, koji je saobraćao na redovnoj liniji ka Novom Sadu. Prema izjavama očevidaca, vozač „opel suze" je u ulici Svetozara Markovića, kod broja 144 najverovatnije preticao biciklistu, a zatim je u želji da izbegne parkirani „pasat" izgubio kontrolu nad vozilom i praktično se zakucao u autobus koji mu je išao u susret.

Na mestu nesreće prvi se zatekao biciklista, koji je uspeo da izvuče jedno mrtvo telo iz polupanog vozila. Zahvaljujući prisebnosti vozača autobusa, putnici su ostali nepovređeni, ali su mnogi počeli panično da beže iz vozila. Kada su shvatili šta se, zapravo, dogodilo i o kakvoj je tragediji reč, mnogi su zatražili i lekarsku pomoć.

Osim pripadnika policije iz Vrbasa i Novog Sada, na mesto nesreće ubrzo su došle i dve ekipe Hitne pomoći. Nažalost, jedino lice koje je na licu mesta davalo znake života, Dejan Kovačević, preminuo je u sanitetskom vozilu na putu ka vrbaškoj Opštoj bolnici. U Službi urgentne medicine je pokušana reanimacija, ali je Kovačević ipak podlegao povredama. O kakvoj je nesreći reč, možda najviše potvrđuje podatak da su vatrogasci satima pokušavali da iz smrskane „suze" izvuku tela nastradalih. Osim toga, od siline udarca je i autobus upao u jarak, a od siline udara, kola i autobus pokosili su i nekoliko drveća.

- Strašno je to što se dogodilo. Pet mladih života je u jednom trenutku zauvek izgubljeno. Kakav apel da se uputi i kome?! - kaže za naš list jedan od prisutnih na mestu nesreće.

Inače, vozaču autobusa Jovanu Soldatu je odmah nakon nesreće urađen alko-test, a rezultati su pokazali da on nije bio pod uticajem alkohola. Nakon uviđaja, mesto tragične nesreće obišao je i zamenik predsednika opštine Vrbas Igor Bečić, koji nije imao dovoljno reči da izrazi žaljenje zbog ovog strašnog i tragičnog događaja.

Istraga će tek utvrditi uzroke ove saobraćajne nesreće, ali je već sada izvesno da je reč o tragediji koja se ne pamti u ovom mirnom gradu u srcu Bačke.
                  I. Hardi

Izvor: http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=33787

Comment

• mishio
                    CBC Senator XXL
                    • 29.05.2007
                    • 1204

strasno RIP

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

Najezim se kad cujem ovakve stvari....a nazalost, desavaju se i suvise cesto kod nas

RIP

Comment

• mb12
                        CBC Senator XXL
                        • 06.11.2006
                        • 640
                        • Vrbas
                        • Mazda 626 2.0 TD

...i to previse za jednu malu zemlju kakva je Srbija...evo, bash kad su izvestavali o ovoj tragediji, prikazali su podatke da je od januara 2007 pa sve do sada u saobracajnim nesrecama poginulo preko 1000 osoba ( neshto malo preko hiljadu...nemogu se setiti tachnog broja ) , od 1991 godine da je poginuo praktichno chitav jedan grad poput Nisha.... stavrno da se chovek malo zapita shta ovi saobracajci rade...

...ja evo koliko vozim ( neshto malo vishe od 6 godina ) naishao sam samo na 2 kontrole saobracajne milicije , od kojih bi za jednu sam sebe kaznio jer sam u autu imao 7 osoba.... samo dva puta, shto je malo, malo je....

....umesto da bude patrola na svakom putu, barem kao psihicki moment, dosta bi uticalo na smanjenje broja nesreca....

...svakim danom, sve vise verujem u moj stav da 50 % osoba sa vozachkom dozvolom u Srbiji nebi smelo uopste da sedne za upravljach motornog vozila...

Comment

• overspeed
                          CBC Senator XXL
                          • 24.05.2005
                          • 2779
                          • Kosovska Mitrovica

Kad se ovakve stvari dese, a deshavaju se tolikom frekvencijom da smo u proseku od svih u Evropi drzhava sa najvishe saobracajnih nesreca sa tragichnim ishodom (izgubljeni zhivoti ili teshke posledice, odnosno dozhivotni invaliditeti), onda je malo licemerno svaki put trazhiti krivca u nekom drugom, pa i u saobracajnoj policiji.

Izgovore je lako naci, ali oni nece ispraviti problem, niti vratiti prerano otishle medju zhive. Saobracajne policije i nema toliko da mogu da pokriju svaku deonicu sa 200 metara pravca, jer je ovdashnjim ljudima bukvalno toli(c)ko dovoljno za katastrofu. Putevi jesu loshi, ali su oni u Albaniji josh gori, a opet smo po broju saobracajki sa tragichnim ishodom "ispred" njih. Mene upravo TA chinjenica zaprepashcuje, da imamo manje samokontrole i vozachke odgovornosti chak i od njih, koji su "standardno" zemlja koja je "ubedljivo" na zachelju Evrope...

Jeste donekle licemerno da u ovom trenutku pishem ovako, mada mislim da mnogi dele moje mishljenje ali iz kurtoazije nece da reaguju u ovom trenutku. Slava ovim poginulima, zhao mi ih je jer su praktichno u pitanju deca. Medjutim, ne pametujem zbog ovog konkretnog sluchaja vec mislim uopshteno na totalnu nedisciplinu, neodgovornosti i bezobzirnost narochito mladje populacije za volanom, i ne mogu drugachije da pravdam tako ponashanje do nekom socio-patoloshkom zaostavshtinom iz '90-ih, nekom usvojenom pod-kulturom u kojoj je ustanovljeno da je brza vozhnja po svaku cenu i uvek i svuda jednostavno "in"

Koliko juche, brat mog dobrog prijatelja iz Zvechana, na putu iz KV ka KM se kod mesta Leposavic surva u reku Ibar, on pogine a suvozach u kritichnom stanju. Pre toga su probili bankinu za shta im je, zbog velichine i male mase automobila, trebala velika brzina pa se sumnja da su ishli "debelo" preko 150 km/h. Dechko je imao 24 godine.

Shto bi svojevremeno govorio moj instruktor: pamet u glavu pa onda volan u ruke. Saobracajnu policiju mozhemo da krivimo i za jucherashnji pad indeksa na berzama, ali to nece reshiti problem...
                          http://www.bmw.tv

Comment

Ne,ovde je situacija zaista takva da saobracajne policije nema.Kao sto je mb12 napisao,mozes godinama voziti i cak ne videti patrolu saobracajne policije na jednom regionalnom putu kakav je N.Sad-Vrbas u duzini od 50 km.To je jasno i nama mladjim vozacima da nesto nije u redu.Iz detinjstva i sa puteva SFRJ se secam kako je to izgledalo nekada.Od tada do danas se nije napredovalo ni sa tehnickom opremljenosti policije ni izmenama zakona,naprotiv i ono sto je nekad bila uobicajena praksa je napusteno.Nekada (80-tih) su u N.Sadu postojali automatski fotoaparati na raskrsnicama koji su fotografisali auta koja prodju kroz crveno,toga danas
                            nema.Zivimo u 21 veku gde su kamere gde su radarski uredjaji po putevima?Te opreme je trebalo da se do sad smeni nekoliko generacija.Ovim putevima po Vojvodini prolazi roba u kamionima koja je cesto nelegalna.Iza svega stoji kriminal kome ne ide u prilog da ti kamioni budu zaustavljeni i kontrolisani.Nemam nista protiv policije ja sa njima nikada nisam imao problema,ali policiju shvatam kao firmu koja ima definisan posao.Ako se njima ne izda naredjenje da rade posao postoji dobar razlog za to.
                            Pogledajte ovaj video sa autoputa kod Novog Sada.Broj pregleda skoro jedan milion!Mislim da dovoljno govori o razmerama kriminala i pozadini tragedije u saobracaju u Srbiji.Vozacima je radio vezom dojavljeno da je na autoputu patrola saobracajne policije.Rezultat:

Comment

• reaper_HGT
                              CBC Senator XXL
                              • 05.09.2007
                              • 888
                              • Beograd

malopre videh izveshtaj na vestima, strashno
                              R.I.P.

Comment

Working...
                              X