Visina kazne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Originally posted by nijebitno
    @206
    Sto bi to bilo lose da imamo takav zakon kao u Finskoj ili Svedskoj?
    Svedska spada u jedno od najegalitarnijih drustava.
    Ovde ( i u mnogim drugim zemljama) takav zakon, zbog mnogih drugih nejednakosti, ne moze biti primenjen tako lako. Sto kaze 206, svelo bi se na princip: "nek komsiji crkne krava"

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Hmmm, uzmes vartburga, ubacis u njega neki turbo od 300 i kusur konja, vozis 250, i platis 15e za prekoracenje????

Taman u skladu koliko vredi auto.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• agw
        CBC Veteran
        • 20.04.2008
        • 125
        • Novi Sad

Originally posted by 206
        Genijalno, kazem.

Ideja je neverovatno diskriminatorska i blago idiotska - zasto bi neko placao vise ili manje za identican prekrsaj? I koja bi to drzava i koji aparat utvrdili visinu primanja nekog ko vozi skup ili jeftin auto?

Da li bi, recimo neko ko se bavi kakvim ozbiljnim poslom pa mu je vreme dragocenije od vremena neke prodavacice na trafici, trebao kao posledica toga sto mu je vreme skuplje i vise ga ceni, morao da sluzi kracu zatvorsku kaznu ako ubije nekog? Po meni isti princip.

Ideja je, za mene, kao sto rekoh diskriminisuca i selektivna, i srpskim jezikom receno najbolje se moze opisati kao "da komsiji crkne krava", ili ako nemam ja a neko drugi ima, dabogda nemao pa da budemo u istom sra**...

Nismo mi Svedska ili Finska.
        Ti izgleda ne citas bas sve sta je napisano. Ja sam napisao da se placa prema ceni vozila a ne prema zaradi jer krimosi koji i voze najskuplja kola i tako nemaju nikakve zvanicne zarade. Cenu auta je jednostavno utvrditi kao sto je i utvrdjuju prilikom prodaje vozila.

Drugi pasus pokazuje da treba da ucis logiku: naime ako neko ima dobar posao mora da se trudi da ga ne izgubi, ako ne zeli da ostane bez para.

Zasto "dabogda nemao", pa ja nisam rekao da treba oduzimati vozila. Ja sam za liberalnu ekonomiju i da svako zaradjuje sto vise para, ako misli da mu trebaju. Meni pare ne interesuju, uzivam u zivotu, radim koliko hocu, kada hocu, i sa kim hocu. Doviljno sam star da niko ne moze da me z.......a!

A sta fali Svedskoj i Finskoj?

Originally posted by jaksa
        Ideja je odlicna i primenjiva je ako je vozac i vlasnik auta.
        A zasto ne i kada vozac nije vlasnik?

Poruku izmenio: sri98

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

A sta ako trafikantkinja pozjami auto od bogatasa?

Comment

• agw
            CBC Veteran
            • 20.04.2008
            • 125
            • Novi Sad

Originally posted by sri98
            Hmmm, uzmes vartburga, ubacis u njega neki turbo od 300 i kusur konja, vozis 250, i platis 15e za prekoracenje????

Taman u skladu koliko vredi auto.
            Logika ti je ista kao kada mi je pauk odneo kola sa kerom od 50kg. Posto pandur nije hteo da napise u zapisniku da je ker bio u kolima stigli smo do komandira smene (meni je bilo vazno da to pise jer ker kosta 800€, a sve sto je osteceno mora da se nadoknadi). Prvo sto su komandir i pomocnik rekli kad smo usli u kancelariju je da u zakonu ne pise nista o zivotinjama u kolima: kao stavis hrcka u kola i ne mogu da ga odnesu jer je zivo bice. Sve se to zavrsilo kod nacelnika i sporazumom da mi nece naplatiti kaznu za parkiranje, da mi necemo tuziti pandura jer mi je odgurnuo zenu, a pandur je dobio 20% manju platu.

Tek kada sam postavio poruku sam shvatio da mozes da vidis i tog kera na avataru

To je njen problem. Zapleni joj se ono sto ima

Poruku izmenio: sri98

Comment

• nijebitno
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2006
              • 629
              • Modrica

@Car
              Takav zakon se ni na koji nacin ne bi mogao svesti na to da komsiji crkne krava. Ko im vise para platio bi vise, ko nema nista platio bi neku kaznu koja bi bila na nivou ovih koje su jednake za sve. Valjda je svrha svake kazne, pa tako i novcane da te odvrati od cinjenja tog djela i ista novcana kazna sigurno nema isti uticaj na ljude sa razlicitim primanjima.

I ja se slazem da bi bilo bolje da se kazna palaca prema vlasnistvu vozila, i kao sto sam vec rekao morao bi da postoji minimum koji ne bi trebao da bude mali.
              Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• agw
                CBC Veteran
                • 20.04.2008
                • 125
                • Novi Sad

Originally posted by *IvanT*
                Kontrolu treba uvesti već u prodajnim salonima i kada mušterija dođe da kupi džipa, treba ga odmah kazniti sa dodatnih 50.000€. Otkud mu pravo da kupuje tako nešto?!
                Wrong! Sto vise ljudi treba da kupuje takva kola, odnosno da svi radimo na tome da nam svima u drzavi bude bolje.

Znaci ekonomski oporavak, rad, ideje, postovanje zakona i drzave i ekonomije (nesto kao u Irskoj). I naravno sa visim standardom dolazi i veca kupovna moc, pa i mogucnost da mnogo vise ljudi vozi dobra i skupa kola.

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

Originally posted by neshaoct
                  ...zar to vec nije reseno sa kaznenim poenima ?
                  A, oni ce se uvesti i kod nas...

Platis kaznu u iznosu kao i svi ostali...ali, ne mozes da razmisljas po sistemu - ''sta me briga, imam para da platim, i platicu je koliko god puta
                  me uhvate ''...

Niko nece moci tako da razmislja, jer se bodovi pamte...
                  I, takvi ce vrlo brzo da sakupe dovoljan broj kaznenih bodova za oduzimanje dozvole...
                  Kad moram da se ponavljam...
                  Kazneni poeni [ koji ostaju zapisani ], SPRECAVAJU bahato ponasanje po sitemu ''imam pare, i sta me briga....platicu kaznu''...

Bahatog vozaca [ narocito ako mu novcani iznos kazne ne predstavlja poseban problem ] ces kaznenim poenima naterati da ne ponavlja prekrsaj...

Comment

• agw
                    CBC Veteran
                    • 20.04.2008
                    • 125
                    • Novi Sad

Kad moram da se ponavljam...
                    Kazneni poeni [ koji ostaju zapisani ], SPRECAVAJU bahato ponasanje po sitemu ''imam pare, i sta me briga....platicu kaznu''...

Bahatog vozaca [ narocito ako mu novcani iznos kazne ne predstavlja poseban problem ] ces kaznenim poenima naterati da ne ponavlja prekrsaj...[/quote]

Mislim da odnosi u bodovima nisu bas najbolje procenjeni.

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

A ako nema nista, sta ces onda da joj zaplenis????? Skaces sam sebi u usta, malopre si pomenuo kriminalce koji nista ne rade, a najcesce nemaju ni nista od imovine.

Ne mozes plentiti stvar od jedne osobre zbog prekrsaja koji je ucinila druga osoba.

Comment

• agw
                        CBC Veteran
                        • 20.04.2008
                        • 125
                        • Novi Sad

Ne mozes plentiti stvar od jedne osobre zbog prekrsaja koji je ucinila druga osoba.

A gde sam ja to napisao?

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Ako povezes moj post sa onim sta si izbacio iz citata

Code:
                          Skaces sam sebi u usta, malopre si pomenuo kriminalce koji nista ne rade, a najcesce nemaju ni nista od imovine.
                          onda je jasno gde si to napisao.

Ovako kako si ti citirao stvarno deluje nebulozno i bas si dao lepu ideju da se tunira neki vartburg u cilju pravljanja prekrsaja i malih kazni.

Comment

• Snejk
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2008
                            • 704
                            • BG

Nadam se da ste makar iole svesni šta će da se desi sa tim kaznenim poenima.. Policajci će da se nakupe para i čašćavanja najstrašnije, samo da se ljudima ne bi pisali ovi poeni.

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

..pa, bas zato ce najcesci prekrsaj [ prekoracenje brzine ] biti snimljen...
                              Onda mora da ti naplati kaznu, i upise za bodove, jer ne moze da ti proveri brzinu a da sve to ne bude snimljeno... a, na licu mesta ne moze da brise to sto je snimio...

Nece koristiti iste uredjaje kao pre 10 godina...

Comment

• agw
                                CBC Veteran
                                • 20.04.2008
                                • 125
                                • Novi Sad

Originally posted by Snejk
                                Nadam se da ste makar iole svesni šta će da se desi sa tim kaznenim poenima.. Policajci će da se nakupe para i čašćavanja najstrašnije, samo da se ljudima ne bi pisali ovi poeni.
                                To i ja mislim. Smo ce se povecati vrednost potrebnog mita

Comment

Working...
                                X